0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
-Aracın yokuşta çekmemesi-gitmemesi ile ilgili problem vardı ve bugün katalizörün değişmesi ile sorun çözüldü.Araç gayet rahat bir şekilde tırmanıyor artık.-Bu konu ile ilgili sürekli soru sorarak başını ağrıttığım @Ufuk Sönmez (16363) ve değerli yorumlarını yazarak sorunumu çözmeye uğraşan arkadaşlara canı gönülden teşekkür ediyorum.-Bu problem ile ilgili konu burda.http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=72229.0
Geçmiş olsun Mehmet abi.TOYOTA'larda pek sık rastlanmayan bir sorun olsa gerek, daha önce duymamıştım, o da gelip seni bulmuş.UFUK abi, neden bozulur bu meret ? @Ufuk Sönmez (16363)
Geçmiş olsun abi, sevindim sorunun düzelmesine. Değiştirmeyip iptal ettirseydin keşke abi. Daha az masraflı olurdu.
Çok sebebi var Yüksel, kötü yakıt, kötü yağ, kötü yanma veya hepsi.Mehmet bey'in aracında da hemen hepsi vardı zaten.Aynı fikirdeyim Mutlu bey ancak yaptığımız beyin fırtınasında, Mehmet bey aracın bakımlarını yapacak kişiyi bile zar zor bulurken, çıkış sensörünün arıza vermesini engelleyecek birini bulamayacağı için en doğrusunun aftermarket bir katalizör olacağını düşündük.
Ufuk abi internette katalizator aldaticilar var. Tornada yapilmis bir cisim. Onlardan denedinizmi hic? Benim passatin katalizoru bos olduğundan ariza lambasi yakiyor her 100 kmde.
Estağfurullah, bende size özel mesaj yazacaktım durumu sormak için, konuyu gördüm.Hayırlı ve geçmiş olsun Mehmet bey.
Geçmiş olsun Mehmet Bey, parça + işçilik ne kadar masraf oldu?
merhaba konuyla alakalı başıma bi olay geldi belki faydası olur beyler.benim hyundai admire dizel 2005 120bin km aracim vardı 3sene önce araba rölanti de calisirken aracın altından tıngırtı şeklinde ses geliyordu eksoz vuruyor sandım sarsıntıdan bi eksozcuya gittim altına baktı bu ses katalik konvektörden geliyor kömürleri kırılmış dedi söküp içini boşalttı yanlız söktüğün de Altan arabaya bitişik tarafindan oksijen kaynağı ile kutuya kare şeklinde kesti içini boşaltıp ters yerine taktı gözükmesin Altan yoksa muayene gecmez demişti ters cevirip yerine taktı içinde bişey kalmamıştı sonra tabi kaza bi yüklendik göz gözü görmedi yakıt artmıştı ama arabayı okadar cok kasiyormuşki araba depara geçiyordu umarım faydalı olmuştur bilgi.
Ali Bey yan sanayi ve işini güzel yapan Euro 4 katalizör 450 tl + manifold-eksoz sökümü-kaynak takma vb ise 150 toplam 600 lira.Şu an araba çok iyi.Katalizör yerine susturuculu bişeyler takılıyormuş ama bizim ustalar susturucuyu bile kat. zannedidkleri için değişime gittik.Mesaj Birleştirildi: Mart 18, 2016, 17:21:15Sonra ne oldu.
Aracı mı sattın Mehmet Hocam?
Geçmiş olsun. Yeni konu açmışsınız. Eski konularınız vardı bu konu ile alakalı. O konulara son mesaj olarak bu konunun linklerini verirseniz o konuyu okuyanlar sorunun çözüldüğünü ve nasıl çözüldüğünü anlayarak daha çok bilgilenmiş olacaklar.