Gönderen Konu: Corolla e12 2005-2007 D4D Dizel Motorlar Partiküllü mü ? Hangi yağ kullanmalı ?  (Okunma sayısı 6353 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar konu konu okudum ama bir türlü bu motorların partiküllü mü değil mi anlamadım. Bir liste filan var mı toyota sitesinde veya biliyor musunuz ?.

Mobil 5/30 koymak istiyorum ama bir dpf'li olan esp formula olan var birde olanı. Hangisini koymalıyım bilemedim ?.

Servise sordum mobil 2000 10/40 koyuyoruz dedi  :hoş: inanamadım.

Bizim araçlar partiküllü mü ?

Hangi yağı kullanmalıyım ? 1. Mobil 5-30 Fe .2 Mobil 5-30 Esp Formula Dpf'li
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar konu konu okudum ama bir türlü bu motorların partiküllü mü değil mi anlamadım. Bir liste filan var mı toyota sitesinde veya biliyor musunuz ?.

Mobil 5/30 koymak istiyorum ama bir dpf'li olan esp formula olan var birde olanı. Hangisini koymalıyım bilemedim ?.

Servise sordum mobil 2000 10/40 koyuyoruz dedi  :hoş: inanamadım.

Bizim araçlar partiküllü mü ?

Hangi yağı kullanmalıyım ? 1. Mobil 5-30 Fe .2 Mobil 5-30 Esp Formula Dpf'li
Hayır değil tam sentetik 5x30 rahatlıkla kullanabilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
NDE120 araçlar DPF'li değil ancak yine de C3 onaylı bir yağ kullanın, kullandığınız iklim şartlarını ve motorun durumunu bilmiyorum ancak 5W30 yada 5W40 viskozitesindeki bir yağ uygun olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 271000
  • Model Yılı: '09
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
2012 yarısından itibaren corolla modeline dizel partikül filtresi ilave edildi.bu tarihe kadar olan NDE120 ve VE NDE150 kasalarda bu filtre yok.
dpf filtresi olan araçlarda kullanılan yağları dpf olmayan araçlarda da  kullanabilirsiniz.

motorun yağ eksiltme durumuna göre 5w30 5w40 0w40 tam sentetik kullanılabilir.

yağ eksiltmesi çoksa 0w50 5w50 hatta 10w60 tam sentetik yağ kullanılabilir.

önemli olan yarı sentetik veya mineral değil yeni teknoloji daha dayanıklı ve aracınıza uygun "tam sentetik" yağ kullanmak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
Mobil 2000 10/40 'a yaklaşma hocam.Bu yağı servisler nasıl kullanıyor anlamadım.Servislere özel mi üretiliyor acaba?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
NDE120 araçlar DPF'li değil ancak yine de C3 onaylı bir yağ kullanın, kullandığınız iklim şartlarını ve motorun durumunu bilmiyorum ancak 5W30 yada 5W40 viskozitesindeki bir yağ uygun olacaktır.

Abi o zaman bizim ki partiküllü değil diyorsun. C3 dediğin partiküllü mü yoksa tam sentetik yağ demek mi ?

2012 yarısından itibaren corolla modeline dizel partikül filtresi ilave edildi.bu tarihe kadar olan NDE120 ve VE NDE150 kasalarda bu filtre yok.
dpf filtresi olan araçlarda kullanılan yağları dpf olmayan araçlarda da  kullanabilirsiniz.

motorun yağ eksiltme durumuna göre 5w30 5w40 0w40 tam sentetik kullanılabilir.

yağ eksiltmesi çoksa 0w50 5w50 hatta 10w60 tam sentetik yağ kullanılabilir.

önemli olan yarı sentetik veya mineral değil yeni teknoloji daha dayanıklı ve aracınıza uygun "tam sentetik" yağ kullanmak.

Yağ yakma sorunumuz yok çok şükür. O zaman tam sentetik mobil 3000 yağ koymak yeterli oluyor .

Mobil 2000 10/40 'a yaklaşma hocam.Bu yağı servisler nasıl kullanıyor anlamadım.Servislere özel mi üretiliyor acaba?
Bende anlamadım. mobil 2000 yağını benim 95 corolla 1.6 aracıma koyuyorum :).

Şimdi o zaman linkteki yağı alabilir miyiz ?

http://www.hepsiburada.com/mobil-super-fe-5w-30-benzin-ve-dizel-motor-yagi-4-litre-pm-otm652072
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
CASTROL EDGE 5W-30 veya MOBIL1 ESP 5W-30 işini hakkıyla yapar, gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Super 3000 ile Esp arasindaki fiyat farki, Castrol'deki Edge ve Magnatec gibi cok degil. O yüzden Esp koyun derim.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
Abi o zaman bizim ki partiküllü değil diyorsun. C3 dediğin partiküllü mü yoksa tam sentetik yağ demek mi ?

C3 onayı Partikül için gerekliliktir, Ancak C onaylarının asıl içeriği yanma sonrası ortaya çıkan karbon (kurum) ile ilgilidir ayrıca C harfinin yanındaki sayı yükseldikçe, motor yağının HTHS (High temperature - high shear) viskozitesi yükselir, motor yağının yüksek sıcaklıklara karşı mukavemeti artar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
CASTROL EDGE 5W-30 veya MOBIL1 ESP 5W-30 işini hakkıyla yapar, gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Super 3000 ile Esp arasindaki fiyat farki, Castrol'deki Edge ve Magnatec gibi cok degil. O yüzden Esp koyun derim.

Fark şu şekilde

http://www.hepsiburada.com/mobil-super-fe-5w-30-benzin-ve-dizel-motor-yagi-4-litre-p-OTM652072 58,89 TL
http://www.hepsiburada.com/mobil-1-esp-formula-5w-30-4lt-dpf-araclara-uygun-benzinli-dizel-motor-yagi-p-OTYAGMBL0003 98,48 TL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
Fark şu şekilde

http://www.hepsiburada.com/mobil-super-fe-5w-30-benzin-ve-dizel-motor-yagi-4-litre-p-OTM652072 58,89 TL
http://www.hepsiburada.com/mobil-1-esp-formula-5w-30-4lt-dpf-araclara-uygun-benzinli-dizel-motor-yagi-p-OTYAGMBL0003 98,48 TL
Bana kalırsa 10.000 KM kullanılacak bir yağ için 40,00 TL fark fazla değil. Para yalan söylemez gerçeği var.

Yalnız fiyatlar iyiymiş. Yağcı bize ESP'yi 103,00 TL + KDV'den bir güzel yağlıyor.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Yetkili Servis 5/30 yağ kullanıyor. Aracım Corolla Dizel 2007 E12 kasa M/M...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '05
  • 33 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
Resimdeki yağ c4 onayına sahip. Mobil1 de yada castrolde c4 olan yağ varmı bilmiyorum. Denemeye değer galiba
2005 Toyota Corolla Terra 1.6 vvti (Sadece Benzin)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
Bana kalırsa 10.000 KM kullanılacak bir yağ için 40,00 TL fark fazla değil. Para yalan söylemez gerçeği var.

Yalnız fiyatlar iyiymiş. Yağcı bize ESP'yi 103,00 TL + KDV'den bir güzel yağlıyor.

Üretim tarihi eskidir belki Yüksel.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota

Özellikle Mobil ürünlerinde acayip bir piyasa var Yüksel.Distribütörden alınan bayi fiyatına, internette vs  perakende satılan spot ürünler var.

Bizin bölgemizdeki Mobil yetkili satıcısını çağırıp, bize verdikleri fiyatı ve bir sitedeki fiyatı gösterdiğimde, sitedeki fiyat için, "imkansız, bize maliyeti bile bu kadar değil, muhtemelen gönderemezler" dedi.Gözünün önünde 5 adet sipariş ettim ertesi gün geldi ürünler, adam şoke oldu, hatta faturasının fotokopisini alığ müdürüne falan gönderdi.

Velhasılkelam, spot piyasası çok karışık.En hızlı satılan ürün de Mobil olduğundan en çok Mobil de spot ürün oluyor, olayın özü bu.

Resimdeki yağ c4 onayına sahip. Mobil1 de yada castrolde c4 olan yağ varmı bilmiyorum. Denemeye değer galiba

C4 standartı Euro VI standartı, dolayısı ile C3'de kapsıyor.Mobil'de, Castrol'de ve Eneos'da C4 ürünler var ancak ülkemize henüz gelmedi sanırım.

Ancak "baz yağ" kalitesi denen bir konu var, yani sadece katıklar ile elde edilen standartlar yağın kalitesini belli etmez, şöyle ki kaliteli baz yağa sahip motor yağı "az katık" ile yüksek standartlar (A5, B5, SN, C3 vb.) elde eder, bu da yağın karşıladığı standartlar dışında diğer görevlerini de en iyi şekilde yerine getirmesini sağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti

Özellikle Mobil ürünlerinde acayip bir piyasa var Yüksel.Distribütörden alınan bayi fiyatına, internette vs  perakende satılan spot ürünler var.

Bizin bölgemizdeki Mobil yetkili satıcısını çağırıp, bize verdikleri fiyatı ve bir sitedeki fiyatı gösterdiğimde, sitedeki fiyat için, "imkansız, bize maliyeti bile bu kadar değil, muhtemelen gönderemezler" dedi.Gözünün önünde 5 adet sipariş ettim ertesi gün geldi ürünler, adam şoke oldu, hatta faturasının fotokopisini alığ müdürüne falan gönderdi.

Velhasılkelam, spot piyasası çok karışık.En hızlı satılan ürün de Mobil olduğundan en çok Mobil de spot ürün oluyor, olayın özü bu.

Kesinlikle katılıyorum abi.

Geçen haftalarda spottan MOBIL 5000 5W-30 5 LT yakaladık.
Bu MOBIL 5000 5W-30'ları MOBILCİLER'e gösterdiğimizde "KANADA için üretilen yağ bu" deyip çok şaşırmışlar. KANADA'ya niyet, TÜRKİYE'ye kısmet olayı resmen.

Aslında bu spot olayı bu kadar basit olmamalı yani koskoca firmalar bu işin önüne geçmeli.

Mesaj Birleştirildi: Mart 10, 2016, 23:01:09
Üretim tarihi eskidir belki Yüksel.
Abi 5 yıl raf ömrü var. Bence en fazla 1 yıllık yağı yollarlar.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota

Kesinlikle katılıyorum abi.

Geçen haftalarda spottan MOBIL 5000 5W-30 5 LT yakaladık.
Bu MOBIL 5000 5W-30'ları MOBILCİLER'e gösterdiğimizde "KANADA için üretilen yağ bu" deyip çok şaşırmışlar. KANADA'ya niyet, TÜRKİYE'ye kısmet olayı resmen.

Mobil 5000 5W30 mu? :O

Kanada demeyelim de U.S.A diyelim ona, 4.73Lt. ambalajlı ürün.Kanada için demelerinin sebebi ürünün donma noktasının -36 derece olmasındandır.

API SN standartlarını karşılayan Exxon üretimi ve bizim ülkemizdeki FE 5W30 modelinden daha kaliteli baz yağa sahip bir ürün.

Aslında bu spot olayı bu kadar basit olmamalı yani koskoca firmalar bu işin önüne geçmeli.

Kesinlikle ! adam hakkıyla vergi versin, istihdam yaratsın, zaten rekabet ile %3 para kazansın, sende gelip içine edeceksin ?

Adalet bizin ülkemizde sadece bir bayan adı olarak kalır.