0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar konu konu okudum ama bir türlü bu motorların partiküllü mü değil mi anlamadım. Bir liste filan var mı toyota sitesinde veya biliyor musunuz ?.Mobil 5/30 koymak istiyorum ama bir dpf'li olan esp formula olan var birde olanı. Hangisini koymalıyım bilemedim ?.Servise sordum mobil 2000 10/40 koyuyoruz dedi inanamadım.Bizim araçlar partiküllü mü ?Hangi yağı kullanmalıyım ? 1. Mobil 5-30 Fe .2 Mobil 5-30 Esp Formula Dpf'li
NDE120 araçlar DPF'li değil ancak yine de C3 onaylı bir yağ kullanın, kullandığınız iklim şartlarını ve motorun durumunu bilmiyorum ancak 5W30 yada 5W40 viskozitesindeki bir yağ uygun olacaktır.
2012 yarısından itibaren corolla modeline dizel partikül filtresi ilave edildi.bu tarihe kadar olan NDE120 ve VE NDE150 kasalarda bu filtre yok.dpf filtresi olan araçlarda kullanılan yağları dpf olmayan araçlarda da kullanabilirsiniz.motorun yağ eksiltme durumuna göre 5w30 5w40 0w40 tam sentetik kullanılabilir.yağ eksiltmesi çoksa 0w50 5w50 hatta 10w60 tam sentetik yağ kullanılabilir.önemli olan yarı sentetik veya mineral değil yeni teknoloji daha dayanıklı ve aracınıza uygun "tam sentetik" yağ kullanmak.
Mobil 2000 10/40 'a yaklaşma hocam.Bu yağı servisler nasıl kullanıyor anlamadım.Servislere özel mi üretiliyor acaba?
Abi o zaman bizim ki partiküllü değil diyorsun. C3 dediğin partiküllü mü yoksa tam sentetik yağ demek mi ?
CASTROL EDGE 5W-30 veya MOBIL1 ESP 5W-30 işini hakkıyla yapar, gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.Super 3000 ile Esp arasindaki fiyat farki, Castrol'deki Edge ve Magnatec gibi cok degil. O yüzden Esp koyun derim.
Fark şu şekildehttp://www.hepsiburada.com/mobil-super-fe-5w-30-benzin-ve-dizel-motor-yagi-4-litre-p-OTM652072 58,89 TLhttp://www.hepsiburada.com/mobil-1-esp-formula-5w-30-4lt-dpf-araclara-uygun-benzinli-dizel-motor-yagi-p-OTYAGMBL0003 98,48 TL
Bana kalırsa 10.000 KM kullanılacak bir yağ için 40,00 TL fark fazla değil. Para yalan söylemez gerçeği var.Yalnız fiyatlar iyiymiş. Yağcı bize ESP'yi 103,00 TL + KDV'den bir güzel yağlıyor.
Yalnız fiyatlar iyiymiş. Yağcı bize ESP'yi 103,00 TL + KDV'den bir güzel yağlıyor.
Resimdeki yağ c4 onayına sahip. Mobil1 de yada castrolde c4 olan yağ varmı bilmiyorum. Denemeye değer galiba
Özellikle Mobil ürünlerinde acayip bir piyasa var Yüksel.Distribütörden alınan bayi fiyatına, internette vs perakende satılan spot ürünler var.Bizin bölgemizdeki Mobil yetkili satıcısını çağırıp, bize verdikleri fiyatı ve bir sitedeki fiyatı gösterdiğimde, sitedeki fiyat için, "imkansız, bize maliyeti bile bu kadar değil, muhtemelen gönderemezler" dedi.Gözünün önünde 5 adet sipariş ettim ertesi gün geldi ürünler, adam şoke oldu, hatta faturasının fotokopisini alığ müdürüne falan gönderdi.Velhasılkelam, spot piyasası çok karışık.En hızlı satılan ürün de Mobil olduğundan en çok Mobil de spot ürün oluyor, olayın özü bu.
Üretim tarihi eskidir belki Yüksel.
Kesinlikle katılıyorum abi.Geçen haftalarda spottan MOBIL 5000 5W-30 5 LT yakaladık.Bu MOBIL 5000 5W-30'ları MOBILCİLER'e gösterdiğimizde "KANADA için üretilen yağ bu" deyip çok şaşırmışlar. KANADA'ya niyet, TÜRKİYE'ye kısmet olayı resmen.
Aslında bu spot olayı bu kadar basit olmamalı yani koskoca firmalar bu işin önüne geçmeli.