0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba,ben auris dizel otomatik 2008 80 bin km de bir araba almaya niyetlendim araç sahibi yağ filtresi yağını ve mazot filtresini değiştirdiğini söyledi ancak şanzıman ve fren yağını değiştirmemiş bildiğim kadarıyla bunların 80 bin km de değişmesi gerekiyor bana ortalama ne kadar masrafı olur ve bunun haricinde nelerin değişmesi gerekir?Son olarak triger kayışı auris lerde kaç binde değişmesi gerekiyor yardımlarınız için teşekkürler..
çok teşekkürler hocam zaten yılda en fazla 10 bin km yaparız acaba 100 bin km ye kadar değişmesi gereken önemli parçalar var mıdır bunlar haricinde
Çok teşekkürler hocam
80.000 KM'de çoğu şey değişiyor ama aracı yeni aldıysanız aşağıdakilere göz atmanızda fayda var.Tavsiyem aracı aldığınız gibi götürün bir özel servise, yağın rengi iyi olsa bile yağ ve yağ filtresini değiştirin. Neden derseniz, bu araçların hakkı 5W-30 ama çoğu kişi hala bilgisizlikten 10W-40 yağ koyup, araçları törpülüyor. Eğer aracın sahibi hangi yağın konulduğunu bilmiyorsa ve bir bakım kartı yoksa yağınızı 5W-30 ile değiştirmenizi tavsiye ederim.Aldığınızda fren balatalarınızı, el fren ayarınızı, kaliper pimlerinizi -genelde pimler kurur ve takılı kalır, bu da fren balatasını bitirir- ön takım ayarınızı kontrol ettirirsiniz. Polen filtesini kontrol ettirmeyi de unutmayın, çoğu kişi bu filtreyi atlıyor, zor bir yerde olduğu için değiştirmek işine gelmiyor.Antifiriz ölçümü de yaptırısınız ama aracın radyatörü vs. sökülmediyse üzerinde orijinal antifiriz vardır, güzel durumdadır.MMT vites bazı durumlarda kalibrasyon isteyebilir. Aracı düz bir zeminde ileri konuma alın ve araç kendi kendine gitmeye çalışmıyorsa yavaş yavaş kalibrasyon zamanı gelmiştir. Zor bir işlem değil, 15 DK'lık bir işlem.Tüm bunlardan sonra deponuza dizel enjektör katkısı da eklerseniz farkı hissedersiniz.TOYOTA'dan anlayan birisine denk gelirseniz tüm bunları size tek tek söyler.Bunlar yapıldıktan sonra eğer temiz bir arabaysa size yıllarca arabalık yapar.