Gönderen Konu: auris bakımlarını tam olarak bilen var mı  (Okunma sayısı 3128 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 5 kere teşekkür etti
auris bakımlarını tam olarak bilen var mı
« : Mart 09, 2016, 22:45:09 »
Arkadaşlar merhaba,
ben auris dizel otomatik 2008 80 bin km de bir araba almaya niyetlendim araç sahibi yağ filtresi yağını ve mazot filtresini değiştirdiğini söyledi ancak şanzıman ve fren yağını değiştirmemiş bildiğim kadarıyla bunların 80 bin km de değişmesi gerekiyor bana ortalama ne kadar masrafı olur ve bunun haricinde nelerin değişmesi gerekir?Son olarak triger kayışı auris lerde kaç binde değişmesi gerekiyor yardımlarınız için teşekkürler..

Toyota Club Türkiye

« : Mart 09, 2016, 22:45:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: auris bakımlarını tam olarak bilen var mı
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2016, 22:50:40 »
Arkadaşlar merhaba,
ben auris dizel otomatik 2008 80 bin km de bir araba almaya niyetlendim araç sahibi yağ filtresi yağını ve mazot filtresini değiştirdiğini söyledi ancak şanzıman ve fren yağını değiştirmemiş bildiğim kadarıyla bunların 80 bin km de değişmesi gerekiyor bana ortalama ne kadar masrafı olur ve bunun haricinde nelerin değişmesi gerekir?Son olarak triger kayışı auris lerde kaç binde değişmesi gerekiyor yardımlarınız için teşekkürler..
Şanzıman yağını komple doldur-boşalt yaparsanız manueller takbiri 7,5 tur yağ alıyor, sizinkisi MMT olduğu için ne kadar alır bilemeyeceğim fakat 7,5 tur şanzıman yağı 100,00 TL civarı.

DOT4 fren hidrolik yağının LT'si maksimum 30,00 TL civarında. Sistem kaç LT hidrolik alır bilemeyeceğim. Fren hidroliği değişimi sonucu sistemden hava alınır. Yağ hariç işçilik fiyatı olarak maksimum 40,00 TL civarı bir miktar alırlar.

Aracınızın trigeri kayışlı değil, zincirli. Ses/uzama yapmadığı sürece kolay kolay değişim gerektirmez. Ki aracı yağsız bırakmadığınız sürece ömürlük bir parçadır.

Not: Verdiğim fiyatlar özel servis fiyatıdır.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 09, 2016, 23:01:27 »
çok teşekkürler hocam zaten yılda en fazla 10 bin km yaparız acaba 100 bin km ye kadar değişmesi gereken önemli parçalar var mıdır bunlar haricinde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 09, 2016, 23:12:00 »
çok teşekkürler hocam zaten yılda en fazla 10 bin km yaparız acaba 100 bin km ye kadar değişmesi gereken önemli parçalar var mıdır bunlar haricinde
80.000 KM'de çoğu şey değişiyor ama aracı yeni aldıysanız aşağıdakilere göz atmanızda fayda var.

Tavsiyem aracı aldığınız gibi götürün bir özel servise, yağın rengi iyi olsa bile yağ ve yağ filtresini değiştirin. Neden derseniz, bu araçların hakkı 5W-30 ama çoğu kişi hala bilgisizlikten 10W-40 yağ koyup, araçları törpülüyor. Eğer aracın sahibi hangi yağın konulduğunu bilmiyorsa ve bir bakım kartı yoksa yağınızı 5W-30 ile değiştirmenizi tavsiye ederim.

Aldığınızda fren balatalarınızı, el fren ayarınızı, kaliper pimlerinizi -genelde pimler kurur ve takılı kalır, bu da fren balatasını bitirir- ön takım ayarınızı kontrol ettirirsiniz. Polen filtesini kontrol ettirmeyi de unutmayın, çoğu kişi bu filtreyi atlıyor, zor bir yerde olduğu için değiştirmek işine gelmiyor.
Antifiriz ölçümü de yaptırısınız ama aracın radyatörü vs. sökülmediyse üzerinde orijinal antifiriz vardır, güzel durumdadır.

MMT vites bazı durumlarda kalibrasyon isteyebilir. Aracı düz bir zeminde ileri konuma alın ve araç kendi kendine gitmeye çalışmıyorsa yavaş yavaş kalibrasyon zamanı gelmiştir. Zor bir işlem değil, 15 DK'lık bir işlem.

Tüm bunlardan sonra deponuza dizel enjektör katkısı da eklerseniz farkı hissedersiniz.

TOYOTA'dan anlayan birisine denk gelirseniz tüm bunları size tek tek söyler.

Bunlar yapıldıktan sonra eğer temiz bir arabaysa size yıllarca arabalık yapar.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 10, 2016, 11:06:09 »
Çok teşekkürler hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 10, 2016, 12:06:09 »
Çok teşekkürler hocam
Öncelikle hayırlı olur inşallah bende aynı araçtan kullanıyorum
Aracın hayati organı baskı balatadır araç Mmt olduğu için baskı balatayı kontrol ettirmeden almayın aracı alırsanız muhakkak yağını değiştirin 5x30 tam sentetik yağ kullanın şanzıman yağınıda kontrol ettirin.
MMT araç kullanımı ile ilgili forumda çok güzel paylaşımlar,var muhakkak okuyun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 61 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 10, 2016, 12:08:57 »
Başka sorularınız olursa biz burdayız belirtmeniz yeter istanbulda iseniz maslak toyota tem Ufuk beyden yardım alabilirsiniz kendisi toyota uzmanıdır özel servis sahibi forumun vazgeçilmezidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 271000
  • Model Yılı: '09
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 10, 2016, 12:15:37 »
mmt şanzıman yağı 48 ay veya 80000km hangisi önce gelirse, 2012/13 de değişmesi gerekirdi, alınca değiştirin.özel servis 150tl tutar.
fren hidrolik 2 yılda bir değişir,40/50 tl civarı

80.000km ağır bakım diye tabir edilen bakımlardandır. yağ , yağ filtresi , hava filtresi polen filtresi değişir.

en önemlisi debriyaj baskı balata setini kontrol ettirin, normalde 120/130bin km arası değişir ama kullanıma göre erken bitebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 10, 2016, 19:18:19 »
Arkadaşlarforumdan çok memnun kaldım gerçekten önce bun belirtmek istedim ancak benim sorularım bitmiyor :D
Alacağım araç 2008 1.4 mmt 82 bin km de be yukarda belirttiğim gibi şanzıman yağı fren yağı bir de sizin öneriniz üzerine baskı balatası değişmesi gerekiyor.40 bin tl fiyat istiyorlar ancak araxı sorguladıpımda iki çarpma kaydı çıktı önceki sahibinden sağ arka çamurluk kapı ve sol arka çamurluk boyalıymış ancak miktarın yazmaması beni kuşkulandırdı bunu öğrenebilir miyim ayrıca sizin giyat için yorumunuz var mı şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '16
  • 265 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 10, 2016, 19:28:43 »
Bende 2010 otomatik benzinli auris var. Geçen sene 40.000 bakımı 400 Tl yaptırmıştım. Yarın da 50.000 bakımım var.450 tl.bilginize.
NOT: Toyota Yetkili Servis (Ankara Toyota Efe)
Toyota Auris 2010 1.6 A/T Comfort Extra (2014-2019)
Toyota Auris 2016 1.6 MDS Active (2019-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 271000
  • Model Yılı: '09
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 16, 2016, 13:55:37 »
karşı tarafın şuçlu olup sizin aracın masrafları karşı tarafın trafik sigortası tarafından ödenirse tramer de sizin araçta kaza görünür ama masraf tutarı yazmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 61 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 16, 2016, 14:13:38 »
Arkadaşlar merhaba,
Aynı araçtan bendede var. Baskı balata yağlar yaklaşık değişim maliyeti 2000 tl serviste ,dışarıda 300–400 gibi daha ucuza yaptırabilirsiniz Öncelikle aracınıza expertiz yaptırın .Birde 40000tl + bukadar masraf,2008 model için biraz yüksek geldi bana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 16, 2016, 14:53:29 »
80.000 KM'de çoğu şey değişiyor ama aracı yeni aldıysanız aşağıdakilere göz atmanızda fayda var.

Tavsiyem aracı aldığınız gibi götürün bir özel servise, yağın rengi iyi olsa bile yağ ve yağ filtresini değiştirin. Neden derseniz, bu araçların hakkı 5W-30 ama çoğu kişi hala bilgisizlikten 10W-40 yağ koyup, araçları törpülüyor. Eğer aracın sahibi hangi yağın konulduğunu bilmiyorsa ve bir bakım kartı yoksa yağınızı 5W-30 ile değiştirmenizi tavsiye ederim.

Aldığınızda fren balatalarınızı, el fren ayarınızı, kaliper pimlerinizi -genelde pimler kurur ve takılı kalır, bu da fren balatasını bitirir- ön takım ayarınızı kontrol ettirirsiniz. Polen filtesini kontrol ettirmeyi de unutmayın, çoğu kişi bu filtreyi atlıyor, zor bir yerde olduğu için değiştirmek işine gelmiyor.
Antifiriz ölçümü de yaptırısınız ama aracın radyatörü vs. sökülmediyse üzerinde orijinal antifiriz vardır, güzel durumdadır.

MMT vites bazı durumlarda kalibrasyon isteyebilir. Aracı düz bir zeminde ileri konuma alın ve araç kendi kendine gitmeye çalışmıyorsa yavaş yavaş kalibrasyon zamanı gelmiştir. Zor bir işlem değil, 15 DK'lık bir işlem.

Tüm bunlardan sonra deponuza dizel enjektör katkısı da eklerseniz farkı hissedersiniz.

TOYOTA'dan anlayan birisine denk gelirseniz tüm bunları size tek tek söyler.

Bunlar yapıldıktan sonra eğer temiz bir arabaysa size yıllarca arabalık yapar.

Yüksel'cim ağzına sağlık kardeşim,inşallah arkadaşa yardımcı olur bilgiler. Benim aurisi alınca serviste 10/40'tan başka kullanmayın demişti :)
Kesin ilişkisi var bu ustaların 10/40 ile :):)
5/30 Castrol Edge, 5/30 Mobil 1 ESP veya ufuk'tan Eneos 5/30 iş görecektir, dediklerine ilaveten..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
2012 model auriste kullanılacak yağ
« Yanıtla #13 : Mayıs 12, 2016, 22:47:14 »
arkadaşlar 2012 model 1.4 d4d (dpf) auris aracm var. yaklaşık iki ay önce aldım. yağını bugün  değiştirdim, ustam castrol 5w30 edge kullandı sıkıntı olur mu acaba sorun yaşar mıyım. castrol 5w30 edge kullanan var mı.