0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1.33 Corolla çekmiyor diyen arkadaş,bi aciklarmisin cekmiyordan kastın nedir.4 kişi binince ne oluyor araba rampada kalıyor kipirdamiyor mu,çekici mi cagiriyorsunuz,yolumu değiştiriyorsunuz.ben bunun 1.0 yarisinide kullandım.tek seferde bir gecede mersine gittim kontak kapatmadan.130 dan aşağı da inmedi hızım.bastigin zaman 120 140 km yapıyor mu yapıyor. 1.6 nin 3 ile çıktığı rapmayi 2 ile çıkıyormu çıkıyor.ya 1.0 motor çekiyor diyorum.ben 3 aydır 1.33 kullanıyorum cekiyorda gidiyorda.
Alma sakın. Gitmez, çekmez, yokuş çıkmaz, Şahin bile tokatlar zorlar seni, düz yolda bile gitmez, 6. vites ile 60 - 70 ile bile gitmez. Gitse de yolda emin ol diğer arabalar anlar senin 1.33 olduğunu ve "dur yahu yavaşlayalım da şu 1.33 geçsin der. Yokuş da dursan kalkmaz, 15 litre'den aşağı yakmaz. Kırmızı ışık da seni rezil eder, Uzun yolda 800 km yolu 24 saatte alırsın, kamyonlar bile geçer seni. 1.33 motor ne ki? Toyota mühendisleri yapmamış bu motoru. Sanayide ki Mehmet usta yapıp koymuş bu arabaya. Ha, bende 1.33 motorlu 2014 Corolla var ve tüm bu yazdıklarıma rağmen 20.11.2014'den bu güne 16120 km yol yapmışım. Sen 1.6 motor al asfaltı yardır. 1.6 motor alırsan 1.33 ile 8.5 saatte gittiğim İstanbul / Bodrum yolunu 5 saatte alırsın. Gerçi sen Afyondasın ama olsun, ben İstanbullular için dedim bunu.
2012 auris 1,33 kullanıcısıyım bende. söylediklerinizin bir kaç kısmına katılıyorum. yokuş olmadığı sürece düz yolla da şahini bırakın bir çok megane 2 yi tokatldım. kırmızı ışıklarda sportif araçlar haricinde normal 1.6 arabalarla başa baş kalkıyor. sadece aracı cok iyi devirle kullanmak gerekiyor. sürekli adana hatay arası gidip geliyorum ve otobanda rahatlıkla 160-180 arası klima ile kullana biliyorum. ekonomik kullanımda uzun yolda 110 km hızın altına düşmeden km ye 11 krs a kadar düşürdüm. yakıtı çok güzel. düz yol için yapılmış bir araba. sadece yokuşlarda kullanmayı sevmiyorum
Auris lerin kavisli ön konsolu beni cezbeden yönü oldu doğrusu.
11 kuruş yakması için 100 km de ortalama 2 litre falan yakması lazım araçın fabrika verisi 6 litre zaten düşünün işte aracın 2 litre yaktığını söyleyenler aynı zamanda aracın çok iyi çektiğini söylüyorlar inandırıcılık hususunu size bırakıyorum
fabrika verisi 6 litre göstermesi benzin olarak hesablanır bildiğim kadarı ile. aldıgınız lpg fiyatı, uygun kullanım ve uygun yol şartları ile yapılamicak bir husu değil. araçı performanslı yani çekecek sekilde kullanmanız sizin kullanış tarzınıza bağlı. tabiki o zaman uygun yakmicaktir. 11 krş'a kadar düşürdüğüm zaman lpg 1.88 tl idi. rahatlıkla 60 tl civarı depo doluyor 510 km rahat yol katedebiliyorum.. lpg pahalı alıp yakıt fiyatı tabiki artacaktır...