Gönderen Konu: Auris 1.33 almayı düşünüyoruz  (Okunma sayısı 33529 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris 1.33 almayı düşünüyoruz
« Yanıtla #40 : Mart 25, 2016, 02:28:18 »
1.6 da gitmiyor diyenler var abi, araba çok bağırıyor gitmiyor diyorlar. Doğru vites doğru gaz pedalı basıncı (cvt için) ile araç çok rahat gidiyor. 4 kişi 2000 devirde hiç hızımız düşmeden Erdekten Bandırmaya geldik :)

Kimseye laf etmiyorum, sadece aracı tanımak gerektiğini söylüyorum
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 25, 2016, 02:28:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 25, 2016, 06:30:01 »
1.33 Corolla çekmiyor diyen arkadaş,bi aciklarmisin cekmiyordan kastın nedir.4 kişi binince ne oluyor araba rampada kalıyor kipirdamiyor mu,çekici mi cagiriyorsunuz,yolumu değiştiriyorsunuz.ben bunun 1.0 yarisinide kullandım.tek seferde bir gecede mersine gittim kontak kapatmadan.130 dan aşağı da inmedi hızım.bastigin zaman 120 140 km yapıyor mu yapıyor. 1.6 nin 3 ile çıktığı rapmayi 2 ile çıkıyormu çıkıyor.ya 1.0 motor çekiyor diyorum.ben 3 aydır 1.33 kullanıyorum cekiyorda gidiyorda.

Sen aldirma onlara. Onlar önce araba kullanmayı değil otomobil kullanmayı öğrensin. Gülüyorum gitmiyor diyene ben. Gitmese 17 bin km ye gelmezdim 1.5 yılda.

Sonra sen ben gidiyoruz deyince de kendileri gidemedikleri için ve ön yargıyla bakıp o sabit fikirleri gitmez endeksli olduğu için "olmaz, gidemez, diğer araba basmamıştır da sen gittiğini sanmışsın" gibi aptalca cevaplar verirler ve daha ileri gidip sanki hayatımız da ilk dega Corolla ile araba görmüşüz muamelesi yaparlar. Oysa bilmezler şu meşhur cc denen zıkkımı daha çocukken 116 kasa 280 SE Mercedes de gördüğümü. V8 motorlu 355 HP lik 74 model Trans am da çocukluğumun geçtiğini. O zamanlar bırak Toyota yı millet 131 ve Renault 12 yi güç bela alıyordu ve doğduğumda 74 model 124 arabamız vardı 80 sonrası da sürekli beyaz 131 arabalarımız oldu.

Bu nedenle bırak gitmiyor diyen gitmez desin. Bunu diyenlerin kimisi daha ana rahmine cenin olarak düşmemişken ben ehliyet almış trafik de araba kullanıyordum. Eh yani 22 yıl boru değil ve askerlik dahil. Bir 3 yıl da öncesi var babamın şantiye yollarında kullanmışlığım olarak eder 25 yıl.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Nisan 09, 2016, 19:56:53 »
Konuyu açan kişiye tavsiyem 1.33 yerine farklı bir seçenek düşünmesi daha iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '12
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Haziran 21, 2016, 02:12:59 »
Alma sakın. Gitmez, çekmez, yokuş çıkmaz, Şahin bile tokatlar zorlar seni, düz yolda bile gitmez, 6. vites ile 60 - 70 ile bile gitmez. Gitse de yolda emin ol diğer arabalar anlar senin 1.33 olduğunu ve "dur yahu yavaşlayalım da şu 1.33 geçsin der. Yokuş da dursan kalkmaz, 15 litre'den aşağı yakmaz. Kırmızı ışık da seni rezil eder, Uzun yolda 800 km yolu 24 saatte alırsın, kamyonlar bile geçer seni. 1.33 motor ne ki? Toyota mühendisleri yapmamış bu motoru. Sanayide ki Mehmet usta yapıp koymuş bu arabaya. Ha, bende 1.33 motorlu 2014 Corolla var ve tüm bu yazdıklarıma rağmen 20.11.2014'den bu güne 16120 km yol yapmışım. Sen 1.6 motor al asfaltı yardır. 1.6 motor alırsan 1.33 ile 8.5 saatte gittiğim  İstanbul / Bodrum yolunu 5 saatte alırsın. Gerçi sen Afyondasın ama olsun, ben İstanbullular için dedim bunu.
2012 auris 1,33 kullanıcısıyım bende. söylediklerinizin bir kaç kısmına katılıyorum. yokuş olmadığı sürece düz yolla da şahini bırakın bir çok megane 2 yi tokatldım. kırmızı ışıklarda sportif araçlar haricinde normal 1.6 arabalarla başa baş kalkıyor. sadece aracı cok iyi devirle kullanmak gerekiyor. sürekli adana hatay arası gidip geliyorum ve otobanda rahatlıkla 160-180 arası klima ile kullana biliyorum. ekonomik kullanımda uzun yolda 110 km hızın altına düşmeden km ye 11 krs a kadar düşürdüm. yakıtı çok güzel. düz yol için yapılmış bir araba. sadece yokuşlarda kullanmayı sevmiyorum ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Haziran 21, 2016, 03:27:56 »
2012 auris 1,33 kullanıcısıyım bende. söylediklerinizin bir kaç kısmına katılıyorum. yokuş olmadığı sürece düz yolla da şahini bırakın bir çok megane 2 yi tokatldım. kırmızı ışıklarda sportif araçlar haricinde normal 1.6 arabalarla başa baş kalkıyor. sadece aracı cok iyi devirle kullanmak gerekiyor. sürekli adana hatay arası gidip geliyorum ve otobanda rahatlıkla 160-180 arası klima ile kullana biliyorum. ekonomik kullanımda uzun yolda 110 km hızın altına düşmeden km ye 11 krs a kadar düşürdüm. yakıtı çok güzel. düz yol için yapılmış bir araba. sadece yokuşlarda kullanmayı sevmiyorum ;)
11 krş derken ?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • adapazarı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '19
  • 66 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Haziran 21, 2016, 08:15:43 »
Ben 10 ayda 18500 km yol yaptım ayrıca aracın lpgli 3 hafta önce Sakarya dan Alanya ya gidip geldim klima açık araç gayet gidiyor araçta 4 ,kişi birde bagaj dolu.ben aradaki fiyat farkından dolayı 1.33 ,aldım yinede alırım hiç pişman değilim tek takıldığım nokta 1.6 vergisi ödemek
Çıkarım seninle her yola 🚕🚗

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Haziran 22, 2016, 09:10:08 »

11 kuruş yakması için 100 km de ortalama 2 litre falan yakması lazım araçın fabrika verisi 6 litre zaten  :lol: düşünün işte aracın 2 litre yaktığını söyleyenler aynı zamanda aracın çok iyi çektiğini söylüyorlar inandırıcılık hususunu size bırakıyorum
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Haziran 22, 2016, 11:45:09 »
1.3 gitmiyor diyince hemen arkadaşlar 160-170 i görüyor diyorlar . toros da 140-150 yi görüyor... bana göre arabanın son hızından ziyade ara hızlanmaları daha önemli. çünkü zaten radar ve güvenli açısından bir çoğumuz uzun yolda bile 130-140 ı geçmiyoruz diye düşünüyorum. bu hızlarıda 1.3 de 1.6 da görüyor. dediğim gibi ara hızlanmalar daha önemli .

kısaca sakin bir kullanıcı için bence yeterli olur. Ancak kabul etsek de etmesek de 2. eli 1.6 ya göre kesinlikle zayıf. Artık nerdeyse her markanın turbo ları var, bana göre 1.6 bile yeterince atik değil. keyf alabilmemiz için çok devirli kullanmamız gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Haziran 22, 2016, 14:26:17 »
Auris lerin kavisli ön konsolu beni cezbeden yönü oldu doğrusu.

Yeni Corolla'da Auris'in izinden gelmiş. Tasarımı BMW tasarım ekibine ait. Farkı hissediliyordu.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 22, 2016, 14:36:30
11 kuruş yakması için 100 km de ortalama 2 litre falan yakması lazım araçın fabrika verisi 6 litre zaten  :lol: düşünün işte aracın 2 litre yaktığını söyleyenler aynı zamanda aracın çok iyi çektiğini söylüyorlar inandırıcılık hususunu size bırakıyorum

herkese bir mutluluk sebebi lazım. Ülke olarak zor günler geçiriyoruz , insanların bayır aşağı 11krş yakma sevincini kırmayın.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '12
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Haziran 22, 2016, 22:52:06 »
fabrika verisi 6 litre göstermesi benzin olarak hesablanır bildiğim kadarı ile. aldıgınız lpg fiyatı, uygun kullanım ve uygun yol şartları ile yapılamicak bir husu değil. araçı performanslı yani çekecek sekilde kullanmanız sizin kullanış tarzınıza bağlı. tabiki o zaman uygun yakmicaktir. 11 krş'a kadar düşürdüğüm zaman lpg 1.88 tl idi. rahatlıkla 60 tl civarı depo doluyor 510 km rahat yol katedebiliyorum.. lpg pahalı alıp yakıt fiyatı tabiki artacaktır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Haziran 23, 2016, 00:03:12 »
fabrika verisi 6 litre göstermesi benzin olarak hesablanır bildiğim kadarı ile. aldıgınız lpg fiyatı, uygun kullanım ve uygun yol şartları ile yapılamicak bir husu değil. araçı performanslı yani çekecek sekilde kullanmanız sizin kullanış tarzınıza bağlı. tabiki o zaman uygun yakmicaktir. 11 krş'a kadar düşürdüğüm zaman lpg 1.88 tl idi. rahatlıkla 60 tl civarı depo doluyor 510 km rahat yol katedebiliyorum.. lpg pahalı alıp yakıt fiyatı tabiki artacaktır...

Ihsan bey Lpg yi 1,88 den dahi alsanız uzun yolda 110 km ve üzeri hızlarda 11 kuruş mümkün değil. Malumunuz lpg litre bazında benzine göre %20 daha fazla tüketime sahip. 6*1,2= 7,2 llt lpg oda 100 km min 13 krş yapar. Tabi bu 90 km sabip hızda belki. Sakın yanlış anlamayın bunu söyleme gereksimi duymamın nedeni 11 krş tüketimi gören diger kullanıcılar arabalarında sorun olduğunu düşünüyorlar Saygılar.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."