0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle herkese merhaba, Aracım 97 Model Xei, Lpg'li benim 2 sorum var, siz değerli arkadaşlarımın tecrübelerinden faydalanmak istiyorum, Rampada inanılmaz şekilde araç performans kaybediyor, 1600 Motor, 115 Bglik araba ile uzun yolda 3. vitese kadar düştüğüm oldu,Diğer araç 98 Beygirlik 1.4 clio araç yükleri ve kişi sayıları aynı, zorlanmadan bastı gitti, onunla birlikte diğer binek otolarda bende kamyonlar ile birlikte tırmandım, yol düzlendiği anda 170-180 civarı lpg'de çıkıyorum, benzinde ankara istanbul arasında denedim sıkıntı yoktu, ama çekişin rampada bu denli düşmesine bir anlam veremedim sizce aracın sorunu ne ? ne yapmam lazım ? bu rampalardan şöyle bahsedeyim, Ereğli/Konya'dan Ankara Üstü İstanbul, Niğde Kolsuz geçidi, Mersin Tekir, ve İzmir bu yollarda gittim ve her rampada test ettim çok can sıkıcı oluyor.Gelelim 2. soruya aracımı sabahları çalıştırdığımda ilk çalışmadan sonra istop ediyor, gaz ile desteklemezsem ( bazen öyle iken bile istop ediyor ) , motor soğuk tam ısınmadan park yerinden çıkmak için tam sol yada tam sağ yaptığımda araba gaz yemeyecek duruma geliyor rölanti düşüyor ( bazen istop ediyor ) gazı geç yemeye başlıyor.Tüp beynini değiştirdim, gaz ayarı yaptırdım ama değişen birşey olmadı.
1. soru lpg filtre, buji vs aracın genel bakımlarını yaptırın, lpg ayarı yaptırın.2. soru regülatörün sıfır olduğuna emin misiniz? enjektörlerden kaynaklanabilir.
Geçmiş olsun. Arkadaşlar gerekli açıklamaları yapmış. Aynı araç bende de var. Rampada çekmeme olayı vardı Tüp sıralı değildi ilk iş tüpü sıralı sistem yaptırdım, tam düzelmemişti. Buji kablolarını ve bujileri değişince araç yeniden doğmuş gibi oldu.
Buji kablolarını değiştireceğim 2-3 hafta içinde bir Ankara yolu görünüyor bakma fırsatım olur. Teşekkür ederim.