0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bende de 96 GLİ vardı ilk sahibiydik onda da kapı açık uyarı sesi yoktu 98 model XL de dahi var ama far açık olduğu zaman kapıyı açınca düdük. Sonradan ekleyebiliyorsunuz hemde çok basit 1 adet 12V buzer şase ucunu şöför kapısına giden siviçten artı ucunuda park lambalarına giden hattan besliyorsun işlem tamam parklar yanarken artıyı parklardan alıyor parklar yanarken söför kapısı açılınca ekis ucu da kapı sivicinden alıyor.Hatta bu konu 4 yıl önce bu forumda tartışılmıştı.
Peki bunu net dışında sanayide bulma gibi bi şans varmı? Traktördekini sökmek istemiyorum.Ben Renault 9 için olandan aradım bulamadım 2/3 sesli olanlar var yanlış bilmiyorsam.
Aynen Renault 9 melodili çalıyor. H100 minibüslerde çan sesi var. Araştırmak lazım. Hepsi aynı çalışma prensibine sahip.
Ankara'da İvedik sanayi sitesine gittim. Elektrikçiye bu modellerde (96 GLİ) uyarı sinyalinin bulunduğunu söyleyenler var, bi kontrol edebilir miyiz dedim. Kendisinin de aynı model aracı olduğunu, ısrarla onda da bulunmadığını ve kendisine güvenmemi istedi. (Corollasını yeni sattığını ve en kısa sürede yine aynı model araçtan alacağını da ekledi)Sonra Mahmut Bey'in dediği gibi Renault parçaları satan bir parçacıdan 25 TL'ye bir parça (buzzer) aldık. Yarım saat içinde uyarı sinyalinin ve uzaktan kumandalı merkezi kilidin montajını tamamladı.Bu uyarı sinyalinin, benim gibi unutkan sürücüler için çok mühim bir parça olduğunu düşünüyorum. Basit ve ucuz ama faydası büyük. Düşünün, aracı park edip gidiyorsunuz. 1-2 saat sonra geldiğinizde kontağı çeviriyorsunuz tık yok. ( Araç otomatik. Tek çözüm akü takviyesi. Herhangi bir sürücüyü ikna edeceksiniz ve o anda o araçta takviye kablosu bulunuyor olacak) Bu sıkıntıyı yaşamamak için verilen 25 TL çok komik kalıyor kanaatimce..
Aynen 25 TL için çoluk çocuk rezil olmak bence gülünç olur. İki paket sigara parası. Ama beni kızdıran asıl konu farklı. 96 MODELMİŞ 2897 MODELMİŞ bilmem neymiş, bence HEPSİ HİKAYE. Arkadaş, ağırıma gidiyor ya, zorla değil ki. İngiltere de 1992 model Corolla ya bir bakın, en boş olan modelde; Klima, ABS ve hava yastığı var. Diğer detayları geçiyorum, torpido, ön konsol vs. İç kapı döşemeleri koltuklar dahi farklı. Mükemmel bir görüntü var. Emin olun bizim burada bugün satınalınan sıfır Corolla dakinden daha güzel duruyor. Bizim Türkiye de marş motoru, el freni gibi şeyler bile neredeyse ekstra donanım olarak satılacak. Adamlar bizim ülkemize hep ucuz hep basit malzeme satma mantığında. Birkaç farklı marka ve Toyotada böyle. Diğer pek çok marka hemen hep aynı donanımı ülke farkı olmaksızın sunmuş, yada bize aynısını sunmuş bizim Toyota veya x,y marka gibi şekil değişikliği malzemeden kırpma yapmamış.
İzne ayrıldım köyde 2 dakka boş kalınca Kayseri'den aldığım buzzer montajını tamamladım. Bi ucunu parklara diğer ucuda kapı sviçe bağlı herhangi bir kapı açılınca uyarı veriyor.Fiyatı10 tl