Gönderen Konu: far açık uyarı sinyali  (Okunma sayısı 7999 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
far açık uyarı sinyali
« : Mart 07, 2016, 09:11:19 »
Selamun aleyküm. Herkese merhaba.

96 Corolla GLİ aracımda birkaç kez gündüz farları açık unuttum. Allah'tan uzun süreli park halinde kalmadı araç. Otomatik olduğu için vurdurma da mümkün olmaz. Daha önceki aracımda farlar açık iken kontak kapatılınca /şoför kapısını açınca uyarı sesi geliyordu. Bu araçta da bu donanım (buzzer) vardır diye düşünüyorum. Ama ses neden gelmiyor? Kapı siviçleri çalışır durumda. Sigortası mı yanık, buzzer mi arızalı, röle mi arızalı?
Tamirciye gitmeden kendim halledebileceğim bir arıza mıdır?Nereleri kontrol etmeliyim? Bakacağım parçaları yerleri ile birlikte tarif edebilirseniz çok memnun olurum.

Not: Konuyla ilgili bir başlık var onu inceledim. Ama sorun hala devam ediyor. http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24633.0
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Toyota Club Türkiye

far açık uyarı sinyali
« : Mart 07, 2016, 09:11:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • BaşTezgahtar
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 157000
  • Model Yılı: '97
  • 44 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Ynt: far açık uyarı sinyali
« Yanıtla #1 : Mart 07, 2016, 09:15:50 »
Aynı sorun bendede oldu avm'de açık kalmış farlar aracı ittirmek zorunda kaldım gösterge ekranında da herhangi bir işaret olmayınca sorun oluyor
Toyata Corolla 1.6GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '09
  • 65 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 07, 2016, 13:41:23 »
dayımgilde de 96 corolla var.efsane kasalarda 'far açık uyarı sesi' yok diye biliyorum..terralarda var o özellik. Arıza olup olmadığından ziyade öyle bir özellik olup olmadığını iyi araştırın bence.
''Bizi aldatan bizden değildir''
                                         Hz.Muhammed (sav)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 07, 2016, 14:59:46 »
96 model AE101 GLi'de far açık uyarı sinyali mevcut, ya buzzer arızalıdır yada buzzer'a giden tesisat ile oynanmıştır, bir ihtimalde far kolu değiştirilmiş olabilir, kontrol ettirin bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 11, 2016, 14:57:04 »
 Sinyal mevcut benim aracımda. Kontak kapalıyken; Parklar veya farlar açıksa şoför kapısını açınca ötüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 13, 2016, 19:53:05 »
bende de 96 GLİ vardı ilk sahibiydik onda da kapı açık uyarı sesi yoktu 98 model XL de dahi var ama far açık olduğu zaman kapıyı açınca düdük. Sonradan ekleyebiliyorsunuz hemde çok basit 1 adet 12V buzer şase ucunu şöför kapısına giden siviçten artı ucunuda park lambalarına giden hattan besliyorsun işlem tamam parklar yanarken artıyı parklardan alıyor parklar yanarken söför kapısı açılınca ekis ucu da kapı sivicinden alıyor.Hatta bu konu 4 yıl önce bu forumda tartışılmıştı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 13, 2016, 21:02:49 »
bende de 96 GLİ vardı ilk sahibiydik onda da kapı açık uyarı sesi yoktu 98 model XL de dahi var ama far açık olduğu zaman kapıyı açınca düdük. Sonradan ekleyebiliyorsunuz hemde çok basit 1 adet 12V buzer şase ucunu şöför kapısına giden siviçten artı ucunuda park lambalarına giden hattan besliyorsun işlem tamam parklar yanarken artıyı parklardan alıyor parklar yanarken söför kapısı açılınca ekis ucu da kapı sivicinden alıyor.Hatta bu konu 4 yıl önce bu forumda tartışılmıştı.
Peki bunu net dışında sanayide bulma gibi bi şans varmı? Traktördekini sökmek istemiyorum.Ben Renault 9 için olandan aradım bulamadım 2/3 sesli olanlar var yanlış bilmiyorsam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 16, 2016, 08:47:05 »
Peki bunu net dışında sanayide bulma gibi bi şans varmı? Traktördekini sökmek istemiyorum.Ben Renault 9 için olandan aradım bulamadım 2/3 sesli olanlar var yanlış bilmiyorsam.

Aynen Renault 9 melodili çalıyor. H100 minibüslerde çan sesi var. Araştırmak lazım. Hepsi aynı çalışma prensibine sahip.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 16, 2016, 09:02:12 »
Ankara'da İvedik sanayi sitesine gittim. Elektrikçiye bu modellerde (96 GLİ) uyarı sinyalinin bulunduğunu söyleyenler var, bi kontrol edebilir miyiz dedim. Kendisinin de aynı model aracı olduğunu, ısrarla onda da bulunmadığını ve kendisine güvenmemi istedi. (Corollasını yeni sattığını ve en kısa sürede yine aynı model araçtan alacağını da ekledi)
Sonra Mahmut Bey'in dediği gibi Renault parçaları satan bir parçacıdan 25 TL'ye bir parça (buzzer) aldık. Yarım saat içinde uyarı sinyalinin ve uzaktan kumandalı merkezi kilidin montajını tamamladı.
Bu uyarı sinyalinin, benim gibi unutkan sürücüler için çok mühim bir parça olduğunu düşünüyorum. Basit ve ucuz ama faydası büyük. Düşünün, aracı park edip gidiyorsunuz. 1-2 saat sonra geldiğinizde kontağı çeviriyorsunuz tık yok. ( Araç otomatik. Tek çözüm akü takviyesi. Herhangi bir sürücüyü ikna edeceksiniz ve o anda o araçta takviye kablosu bulunuyor olacak)

Bu sıkıntıyı yaşamamak için verilen 25 TL çok komik kalıyor kanaatimce..
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '15
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 16, 2016, 09:49:45 »
Bende 2015 E160 kasa corolla var farı açık bırakınca gösterge panelinde yok da sesli uyarı sinyali veriyor.  :alkis:
yahu 2016 ya gelmişiz adamlar Marsa gitti geldi hayat yok dedi.. ama bizim arabanın kontağını kapatıp kilitliyorsun farları açık kalıyor..  >:( >:( yok babakolar işmdi bana toyota mühendislerinden daha mı iyi bileceksin demeyin bildiğin sığır bunlar..  :olmamış:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 16, 2016, 10:32:20 »
   Aynen Renault 9 melodili çalıyor. H100 minibüslerde çan sesi var. Araştırmak lazım. Hepsi aynı çalışma prensibine sahip.
Ben 2 farklı sesi olan bulursam takmayı düşünüyorum. Biri far diğeride kapı açık uyarısı için. En son sisli havada farları açık unuttum geri döndüğümde aküyü bitirmemişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 16, 2016, 14:23:55 »
Ankara'da İvedik sanayi sitesine gittim. Elektrikçiye bu modellerde (96 GLİ) uyarı sinyalinin bulunduğunu söyleyenler var, bi kontrol edebilir miyiz dedim. Kendisinin de aynı model aracı olduğunu, ısrarla onda da bulunmadığını ve kendisine güvenmemi istedi. (Corollasını yeni sattığını ve en kısa sürede yine aynı model araçtan alacağını da ekledi)
Sonra Mahmut Bey'in dediği gibi Renault parçaları satan bir parçacıdan 25 TL'ye bir parça (buzzer) aldık. Yarım saat içinde uyarı sinyalinin ve uzaktan kumandalı merkezi kilidin montajını tamamladı.
Bu uyarı sinyalinin, benim gibi unutkan sürücüler için çok mühim bir parça olduğunu düşünüyorum. Basit ve ucuz ama faydası büyük. Düşünün, aracı park edip gidiyorsunuz. 1-2 saat sonra geldiğinizde kontağı çeviriyorsunuz tık yok. ( Araç otomatik. Tek çözüm akü takviyesi. Herhangi bir sürücüyü ikna edeceksiniz ve o anda o araçta takviye kablosu bulunuyor olacak)

Bu sıkıntıyı yaşamamak için verilen 25 TL çok komik kalıyor kanaatimce..

Aynen 25 TL için çoluk çocuk rezil olmak bence gülünç olur. İki paket sigara parası.
  Ama beni kızdıran asıl konu farklı. 96 MODELMİŞ 2897 MODELMİŞ bilmem neymiş, bence HEPSİ HİKAYE. Arkadaş, ağırıma gidiyor ya, zorla değil ki. İngiltere de 1992 model Corolla ya bir bakın, en boş olan modelde; Klima, ABS ve hava yastığı var. Diğer detayları geçiyorum, torpido, ön konsol vs. İç kapı döşemeleri koltuklar dahi farklı. Mükemmel bir görüntü var. Emin olun bizim burada bugün satınalınan sıfır Corolla dakinden daha güzel duruyor. Bizim Türkiye de marş motoru, el freni gibi şeyler bile neredeyse ekstra donanım olarak satılacak. Adamlar bizim ülkemize hep ucuz hep basit malzeme satma mantığında. Birkaç farklı marka ve Toyotada böyle. Diğer pek çok marka hemen hep aynı donanımı ülke farkı olmaksızın sunmuş, yada bize aynısını sunmuş bizim Toyota veya x,y marka gibi şekil değişikliği malzemeden kırpma yapmamış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 16, 2016, 14:41:05 »
  Aynen 25 TL için çoluk çocuk rezil olmak bence gülünç olur. İki paket sigara parası.
  Ama beni kızdıran asıl konu farklı. 96 MODELMİŞ 2897 MODELMİŞ bilmem neymiş, bence HEPSİ HİKAYE. Arkadaş, ağırıma gidiyor ya, zorla değil ki. İngiltere de 1992 model Corolla ya bir bakın, en boş olan modelde; Klima, ABS ve hava yastığı var. Diğer detayları geçiyorum, torpido, ön konsol vs. İç kapı döşemeleri koltuklar dahi farklı. Mükemmel bir görüntü var. Emin olun bizim burada bugün satınalınan sıfır Corolla dakinden daha güzel duruyor. Bizim Türkiye de marş motoru, el freni gibi şeyler bile neredeyse ekstra donanım olarak satılacak. Adamlar bizim ülkemize hep ucuz hep basit malzeme satma mantığında. Birkaç farklı marka ve Toyotada böyle. Diğer pek çok marka hemen hep aynı donanımı ülke farkı olmaksızın sunmuş, yada bize aynısını sunmuş bizim Toyota veya x,y marka gibi şekil değişikliği malzemeden kırpma yapmamış.
Yıllar önce avrupada piyasaya çıkmış ürünleri yeniymiş gibi ülkemize yolluyorlar. Mehmet Öztürk bı tane paylaşmıştı arabada yok yok onu görünce benimkine binesim gelmiyor. Far açık ışığı yok deniyor yeni modellerde,daha öncede yazdım 20/25 yıl önce üretilen traktörde bile olupta bu zamanda otomobilde olmaması garip bi durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 16, 2016, 18:53:10 »
Ben böyle bir şeyi şöför kapısı ile arka kapının ortasındaki direğe bağlamıştım kapı sivici hemen dibinde  ve arka park lambalarına giden kablo hattıda oradan geçiyor.
http://tr.aliexpress.com/item/5PC-Lot-HDecibel-Alarm-DC-6-12-24-Volts-Continuous-Voice-Buzzer-Piezo-Active-Free-Shipping/764384721.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '95
  • 12 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 19, 2016, 04:46:45 »
Merhabalar,

Ufuk Bey buzzer aracın orjinalinde nereye bağlanıyor. Elimizde buzzer varsa, ekstra bir bağlantı yapmadan montaj yapabilir miyiz?

Not: buzzer gibi parçaları elektronik komponent satan yerlerde bulabilirsiniz. Ankara konya sokak gibi...
1995 Corolla XEI

Yapıyorsan! Bir iyilik yapıyorsan, iyi yap.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 09, 2016, 20:32:19 »
İzne ayrıldım köyde 2 dakka boş kalınca Kayseri'den aldığım buzzer montajını tamamladım. Bi ucunu parklara diğer ucuda kapı  sviçe bağlı herhangi bir kapı açılınca uyarı veriyor.Fiyatı10 tl  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 10, 2016, 21:40:26 »
İzne ayrıldım köyde 2 dakka boş kalınca Kayseri'den aldığım buzzer montajını tamamladım. Bi ucunu parklara diğer ucuda kapı  sviçe bağlı herhangi bir kapı açılınca uyarı veriyor.Fiyatı10 tl  :)
Tebrikler işte bu kadar basit.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 11, 2016, 15:06:27 »
Tebrikler @Yaşar Akgün (20123) , eline koluna sağlık. Ben de bir fırsat bulsam sislerimin montajını yapacağım. Mahmut Tuncer in şarkısındaki yağı unu şekeri olan bakkal amca ya döndüm. Herşey var, icraat yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 12, 2016, 09:50:43 »

:) çok mantıklı abi, + lambadan - kapı anahtarından aldın değil mi. Bende yapayım bari :)
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 12, 2016, 12:12:29 »
Gayet pratik bir çözüm.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.