0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aklıma gelenler egzos susturucuları distiribitör ve ustaların dediği gibi kompresyon testi.
Aracınız LPG'li mi? LPG varsa benzinde de aynı şekilde mi?Aracınız hep böylemiydi?Değil ise hangi işlemden sonra bu hale geldi ?
egzos susturucularına baktırmadım ama distribütör yeni değişti değişmeden öncede aynı idi. kompresör testi nasıl oluyor peki tolga abi ?
Manifold contası ve boğaz contalarından kaçırmalarda arabayı bağırtır. Kontrol ettirin
Bi cvp yazmadin ufuk usta
Bazen konulara yetişemiyorum, kusura bakmayın.Distribütör değişimi sonrası avans ayarı yapıldı mı? Avans ayarınız aracın katalog değerine göre avans tabancası ile yapılması gerekir.Triger seti değişimi yapılırken sente doğru ayarlanmalı ve subap ayarları da kontrol edilmeli.Ayrıca distribütör neden değişti ki?
Muhammet Bey;Konya'dan size tavsiye edeceğim bir usta var onunla görüşün size yardımcı olsun.Cep numaramı özelden mesaj olarak atıyorum size.
Distribütör içerisindeki devir dengeleyicinin bobini ortada dönen mekanizmaya sarmış o yüzük gibi bi parça var onunda sıfırı yok maalesef daha önce yine yapmıştı orijinal cikma alıp takmistim 6 ay anca dayandı yine sardı bu seferde komple degistirdim. Ayrıca ufuk abi avans ayarı yapılmadi avans tabancası dediğin şey su ışıklı bisey var yanıp sonuyor lazer atıyor beyaz renkte o dediğin sanirim onunla hiç bakilmadi. Trigeri değiştirdik tabi ama senteyi iyi ayarlamıştır usta umarım son olarak subap ayarı ve avans ayarı yaprinca bu motor sesi kesilip performans artışı saglarmiyiz bu bana ortalama ne kadara malolur acaba ? Mesaj Birleştirildi: Mart 14, 2016, 09:44:23numaranızı yazmamışsınız yazarsanız hemen dönüş yapacağım size..
Lpg de, ozellikle bahsi gecen kullanim tarziyla motorun yipranmisligi da goz onune alinirsa, saglikli motor omrunun kisaldigini unutmamak lazim. 3 bin devirlerde hissettigin guc artisi yuksek devir egzantrigi kaynakli. Ozellikle dusuk devir egzantrigi ve supaplar kontrol edilebilir, debriyaj balatasi durumu da onemli. Hepsinden onemlisi; Trafik Guvenligi.