0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hocam alinan yolun pek onemi yok. Fren yaptiktan sonra surtunmeden isinir. Balata diski birakmasa fena koku olur. Eliniz degemez. Bosta kolayca itilmez ya da araba akarak gitmezhttps://www.youtube.com/watch?v=y2Q4OpGCfME
Kamil hocam, hiç koku falan yoktu. Daha önce benim ön balatalarım ses yaptığı için garantiden değişmişti. Sanırım 13.500 kmde iken. Ardından arka balatalarıma poh kırma işlemi yapıldı. Aracımda frene dair hiç ses kalmamıştı. Bu sabah o sesi duyunca , balata ve disklere dokunuca anlattığım olay ile karşılaştım. Çok teşekkür ederim.
Ben sese değil de , diskteki o sıcaklığa takıldım aslında daha çok. O sıcaklık normal mi? Her araçta o şekilde olur mu kısa mesafeler de bile ?
Hocam baska bir aracla yola cikin bir kac frenden sonra bakin. Oda isinirsa normaldir. Ancak isinir benim aracim da isiniyor ve ses surtme vs olmadi. Eger tam ayrilmasa dokunamazsiniz. Ayrica araba akarak gitmez, bosta cabuk yavaslar. arkadasin aracinda jant kapaklari erimisti. Oyle bir durum olur.rahat olun
Isınma tek diskte mi (tek taraflımı) yoksa bir kaç tekerde birden mi oluyor?
arkaları kontrol etmedim ama her iki ön disk de aynı sıcaklıktaydı
Yolda giderken sürüş konforunda bir değişiklik his ettiniz mi? titreme yalpalama gibi? Eğer bunlar olmadıysa belli ki balatalar diske sürtüyordur.Fren sistemi kafasına göre bir miktar basınç mı uyguluyor acaba?
yolda giderken hiçbir titreme yalpalama ve ses yok. İlk günkü gibi hala.