Gönderen Konu: Bakım Periyotları  (Okunma sayısı 19399 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
Bakım Periyotları
« : Ocak 18, 2009, 12:51:31 »
Arkadaşlar bakım zamanları ile ilgili toyota servisi neye göre karar veriyor?2006 yılında arabayı aldığımda servise bunu sordum.Bana malum kilometrelerde yada yılda bir geleceğimi ifade ettiler.20000km bakımını temmuz 2008de yaptırdım.Bu seferde bana bir sonrsaki bakım tarihi olarak ocak 2009 dediler. yani 30000km ya da 6 ay sonra.Tamam aracımızı bakımlı tutalım ama bu bakım sürelerinin değiştirilmesi kafa bulandırıyor.Bunu sorduğumda ise tatmin edici yanıt alamadım.Yani bu zamanlamalar keyfimidir?Servis ne koparabilirsem  diye mi düşünmektedir?Aynı servis2006 da başka 2007 de başka 2008 de de başka şeyler söylüyor.Bu konudaki düşünce ve yorumlarınız nedir? teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Bakım Periyotları
« : Ocak 18, 2009, 12:51:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Bakım Periyotları
« Yanıtla #1 : Ocak 19, 2009, 08:19:58 »
Ergün Bey, 10.000 km bakım için yeterli bir aralıktır, 6 ayda bir servise uğramanıza gerek yok bence. Fakat aracınızı kısa mesafe ve şehir içinde kullanıyorsanız ve titiz biriyseniz, yağınızı 6 ayda bir değiştirmeniz faydalı olabilir bence.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #2 : Ocak 25, 2009, 17:13:17 »
bence 50.000 en iyisi bakım için sık sık gitmenin bir anlamı yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 25, 2009, 23:26:37 »
sadık bey ne yaptınız :) siz banyoyu haftada bir alsanız olur mu? tamam banyodan sonra temiz olursunuz evet ama banyo yapana kadar leş gibi kokarsınız..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Ocak 25, 2009, 23:38:32 »
50000km olur mu? yok daha neler. arabayı satarım ben o zamana kadar.  :)
10000km veya 1 yıl tavsiye edilen bakım aralığı, hangisi önce dolarsa. 6 ay yağ değiştirme çok gerekli değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ocak 25, 2009, 23:53:37 »
50000km olur mu? yok daha neler. arabayı satarım ben o zamana kadar.  :)
10000km veya 1 yıl tavsiye edilen bakım aralığı, hangisi önce dolarsa. 6 ay yağ değiştirme çok gerekli değil.
yağ özelliğini kaybediyormuş sanırım, bir de onu yapmayınca garanti dışı kalma gibi birşey olabilir..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #6 : Ocak 26, 2009, 16:35:10 »
Alıntı
yağ özelliğini kaybediyormuş sanırım, bir de onu yapmayınca garanti dışı kalma gibi birşey olabilir..

garanti dışılık bir durum yok. yağ özelliğini kaybediyormuş da biraz satış politikası olsa gerek. Çok yoğun kullanımda yaz kış iklim değişikliğinde yağ değişimi tavsiye ediliyor sadece, ama yapmazsan garantidışı kalır diye birşey duymadım. Yılda 10000km bile yapmıyorum kendi adıma, 5000km de yağ özelliğini kaybetmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 26, 2009, 19:14:26 »
bence 50.000 en iyisi bakım için sık sık gitmenin bir anlamı yok

Hocam ne yaptın ya :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ocak 26, 2009, 19:48:03 »
garanti dışılık bir durum yok. yağ özelliğini kaybediyormuş da biraz satış politikası olsa gerek. Çok yoğun kullanımda yaz kış iklim değişikliğinde yağ değişimi tavsiye ediliyor sadece, ama yapmazsan garantidışı kalır diye birşey duymadım. Yılda 10000km bile yapmıyorum kendi adıma, 5000km de yağ özelliğini kaybetmez.
bizdeki arabalar da yılda 10.000 yapmıyor, bakım için km beklemedik şimdiye kadar, arada bir kontrole gitmekte fayda var bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 27, 2009, 09:00:50 »
  Yağ nem tutabiliyor. Normalde bu nemi karterden uzaklaştıran bir sistem araçalrda mevcut ancak yinede Km. olarak 10Bin bile verilse bununda zaman olarak bir ömrü oluyor ve yağ özellikle yaz ve kış geçişlerinden sonra özelliğini kaybetmeye başlıyor.
 Ama sanırım serviste 6 ayda bir çağırılma sebebi sadece yağ değişimi, diğer değişimler için Km. olarak çok varsa sanırım zaten müdahale etmiyorlar gereksiz yere. Yinede bunu daha iyi bilen vardır sanırım arkadaşlardan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
« Yanıtla #10 : Şubat 01, 2009, 19:33:31 »
Arkadaşlar yeni bi konu açmak istemedim buraya yazayım.. Bizim 2000 corolla vvt-i şuan 79.300 de.. Şu ana kadar bakımları eksiksiz yapıldı ve aldığımız andan beri sorun çıkarmadı diyebilirim. Şimdi yakın zamanda 80000 bakımı yaptıracağız. Tahminen ne kadara mal olur?

Teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 01, 2009, 20:01:34 »
 Umur bey değişen parçaları ben size yazayım. Yaklaşık maliyeti 500 TL. civarı tutar.

Motor yağı,
Yağ Filtresi,
Hava Filtresi,
Kabin Hava Filtresi,
Yakıt Filtresi(biri motor bölmesinde, diğeri benzin deposunda)
Bujiler,
Fren Hidroliği Sıvısı,
Şanzıman Yağı,
Antifriz...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
« Yanıtla #12 : Şubat 02, 2009, 14:35:45 »