0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba, daha önce karşılaşmadıgim bir sorun oldu, yokuş çıkarken (çok dik degil) ve düşük hızda giderken motor titrer veya tekler gibi oluyor, sanki at sırtında giderken at sizi üzerinden atmak için hamle yapar ya aynı öyle, 2. Veya 3. Viteslerde aynı sorun yok, sizce nedeni ne olabilir ve ne yapmamı önerirsiniz?
Aracınızın model ve motor özelliklerini belirtirseniz daha doğru yorumlar alabilirsiniz
Yokuş çıkmaktan kastınızı biraz daha detaylandırabilirmisiniz. Eğer sokak arası dikbir yokuşta 1 viteste kalkıyor ve bu sorunu yaşıyorsanız. Ya güç aktarım organları artık aşınmaya başlamıştır (Baskı Balata) yada yakıt kötü veya ateşleme de sıkıntı olabilir (Kötü yakıt , ömrünü tamamlamaya başlamış buji ) Lpg li olsa direk lpg kaybaklı derdik ama benzinliymiş aracınız.
Kastettiğim yokuş haliç köprüsünü geçince, cevizlibag istikametindeki (çevre yolu) hafif eğimli rampa, cuma günü iş çıkışı yoğun trafik nedeniyle düşük hızda seyretmek zorundaydım ve bahsettiğim sorunla karşılaştım.
Hocam orası hergün kullandığım bir yol. Muhtemel yakıt kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Yada pedala yetersiz basmanızdan kaynaklanabilir diye düşünüyorum.