0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar. 2006 model Corolla 1.4 dizel aracım var. Araç 30 binde baskı balata bitiriyor. 3 kere değiştirdik. Farklı markalar kullanıldı ve son değiştiren ustada toyota servisinde çalışan bir usta. bu konu hakkında bilgisi olan başına gelen ve çözüm bulan arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar
En son takılan aısın olması lazım. oda 20.000 gitti. Serviste çalışan bir tanıdık bulduık. En son değşimini o yapmıştı. Yan sanayi taktı ama sorun olmayacağını söyledi. Bence ustalar takarken birseyi atlıyor. Yoksa araç 1 yılda 3 tane baskı balata bitiremez. Şu an servisten orjinal parça sipariş ettik. Araçtan soğuttu bu baskı balata işi. İnşallah orjinal parçada da yapmaz.
3 kere olması bana biraz kullanıcı kaynaklı gibi geldi. Eğer aracınızı yokuşlu yollarda sürekli yatım debriyaj kullanıyır yada sürekli eğimli yerlere park etmek için debriyajı zorluyorsanız yada şehir içi rampalarda çok dur kalk yapıyorsanız bence normal.
Park etmekle debriyaj arasında ilişkiyi bilmiyorum Mehmet Bey.Aydınlatır mısınız?
Bu aracın debriyaj merkezleri bozuk olabilir mi acaba siz debriyaja basmasanızda takılı kalabiliyor olabilir mi çok ilginç sadece bir fikir.