Gönderen Konu: Auris 2012 dizel ön düzenin sürekli bozulmasi  (Okunma sayısı 4686 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 15 kere teşekkür etti
Auris 2012 dizel ön düzenin sürekli bozulmasi
« : Mart 04, 2016, 22:33:41 »
Aracimin 1000 - 2000 km bir ön düzen ayari bozulmakta. her bozulma direksiyon sertleşmesi viraji alamama hissi savrulma çekişten düşme fren mesafesinin artmasi bozuk satih sesinin artisi gibi nedenlerle belli ediyor kendini. ve her seferinde serviste ücretsiz olarak elle ve test sürüsü ile ön düzen ayari yapilip aracimi geri teslim aliyorum. ancak 1000 veya 2000 km arasinda tekrar sil bastan ayni sikayetleri yasamaktayim. ayrica sol omuzun direksiyona fazla müdahale etmek zorunda kaldigim için agrimakta. servis disinda da rot ve balans ile de problemi gideremiyorum. ortalama günde 200 km yol yapan birisi olarak bu durumun çok sik kendisini yenilemesinden dolayi araçtan bikmis durumdayim. benzer problem yasayanlar varmi?

Toyota Club Türkiye

Auris 2012 dizel ön düzenin sürekli bozulmasi
« : Mart 04, 2016, 22:33:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris 2012 dizel ön düzenin sürekli bozulmasi
« Yanıtla #1 : Mart 04, 2016, 22:39:07 »
Lastiklerinizi kontrol ettirdiniz mi? Eskimiş yada üretim hatası olan lastikler de bu tür sorunlara yol açabiliyor.
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 04, 2016, 23:04:27 »
Aracimin 1000 - 2000 km bir ön düzen ayari bozulmakta. her bozulma direksiyon sertleşmesi viraji alamama hissi savrulma çekişten düşme fren mesafesinin artmasi bozuk satih sesinin artisi gibi nedenlerle belli ediyor kendini. ve her seferinde serviste ücretsiz olarak elle ve test sürüsü ile ön düzen ayari yapilip aracimi geri teslim aliyorum. ancak 1000 veya 2000 km arasinda tekrar sil bastan ayni sikayetleri yasamaktayim. ayrica sol omuzun direksiyona fazla müdahale etmek zorunda kaldigim için agrimakta. servis disinda da rot ve balans ile de problemi gideremiyorum. ortalama günde 200 km yol yapan birisi olarak bu durumun çok sik kendisini yenilemesinden dolayi araçtan bikmis durumdayim. benzer problem yasayanlar varmi?

Aracın ilk sahibimisiniz ? Araç önden darbe falan almış olmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 04, 2016, 23:19:10 »
Aracin ilk sahibiyim ve hiç bir darbesi yok lastiklerimi 2 kez continental ile degistirdim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 05, 2016, 09:54:06 »
Her seferinde servise gidiyorsunuz yapılan işlemler neler acaba?
Birde anlamadığım sürekli ayninkonudan şikayete gelen araca nasıl bi kalıcı çözüm bulamadılar?
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 05, 2016, 11:53:48 »
Aracin ilk sahibiyim ve hiç bir darbesi yok lastiklerimi 2 kez continental ile degistirdim .

Kardeşim bende daha önce michelin primacy hp lastikler vardı, kabak olmuştu ama bana göre konfor ve yol tutuşu buna rağmen süperdi. Bende senin gibi Continental aldım dört tane.Aldığım güne lanet ediyorum çünkü aldım alalı ne yol tutuşundan memnunum ne de konforundan.Daha sonradan öğrendik ki lastiklerimde üretim hatası varmış. Bence servise vardığınızda lastiklerinizi etraflıca bi kontrol ettirin.
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 05, 2016, 12:32:39 »
Continental iyi lastiktir, sürekli ayar yapılıp bozuluyorsa sorun başka yerdedir, iyice tetkik etmek lazım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 05, 2016, 12:45:04 »
Her seferinde servise gidiyorsunuz yapılan işlemler neler acaba?
Birde anlamadığım sürekli ayninkonudan şikayete gelen araca nasıl bi kalıcı çözüm bulamadılar?

Her seferinde servis sefi ile birlikte yol testi yapiliyor araçta saga yada sola daimi bir çekme meydana geldiği için çekme gideriliyor direksiyon simidi düzeltiliyor ve tekrar yol testinde test edilip müsait bir yerde durup direksiyonu tam sag kirip sef tekerleğin yaninda ayar yapıyor sonra tam sol yapip ayni işlemi tekrarlıyor ve düzeliyor.
kalici bir çözüm yok bizim bu model araçlarimiz ayni siz sagdece iyi bir söför olduğunuz için hissediyorsunuz diyor.

Mesaj Birleştirildi: Mart 05, 2016, 12:49:35
Kardeşim bende daha önce michelin primacy hp lastikler vardı, kabak olmuştu ama bana göre konfor ve yol tutuşu buna rağmen süperdi. Bende senin gibi Continental aldım dört tane.Aldığım güne lanet ediyorum çünkü aldım alalı ne yol tutuşundan memnunum ne de konforundan.Daha sonradan öğrendik ki lastiklerimde üretim hatası varmış. Bence servise vardığınızda lastiklerinizi etraflıca bi kontrol ettirin.

Lastik kontrollerimi eski ve yeni lastiklerimde yaptirdim her hangi bir problem olmadigini iyi biliyorum. araci sifir aldigimda turanza vardi sert bir lastik olduğu için sikayetlerim daha da belirgin ve konforsuz olduğundan continental tercih ettim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 06, 2016, 00:10:54 »
direksiyon değişmeli kolon devamlı ayar kaçırıyor.....bence servis çözmeli.enteresan bir durum.değişim isteyin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 06, 2016, 06:20:22 »
Huseyin bey K. Bakmayın ama servisteki arkadaş sizinle ilgilenmemek için iyi soforsunuz o yuzden fark ediyorsunuz gibi laflarla geciştirip göndermiş.
İlk mesajinizda yazdığınız şikayetlerin iyi şoförlük ile ne alakası var  anlamadım?
Bence siz aynı sikayetler tekrar ederse ya başka bi servise gidin gösterin yada sağlam bi rot balans ustasına gidin arızanın sebebini öğrenin sonra tekrar aynı servise gidip o şef arkadaşa durumu izah edin. Gün içinde sürekli araç kullanıyorsunuz Allah korusun başka sıkıntılara da sebeb verebilir.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 06, 2016, 06:32:52 »
DÜZGÜN  bir rot balans ustasına götürün sorun ne olduğunu anlarsınız..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 08, 2016, 23:36:11 »
Huseyin bey K. Bakmayın ama servisteki arkadaş sizinle ilgilenmemek için iyi soforsunuz o yuzden fark ediyorsunuz gibi laflarla geciştirip göndermiş.
İlk mesajinizda yazdığınız şikayetlerin iyi şoförlük ile ne alakası var  anlamadım?
Bence siz aynı sikayetler tekrar ederse ya başka bi servise gidin gösterin yada sağlam bi rot balans ustasına gidin arızanın sebebini öğrenin sonra tekrar aynı servise gidip o şef arkadaşa durumu izah edin. Gün içinde sürekli araç kullanıyorsunuz Allah korusun başka sıkıntılara da sebeb verebilir.

Eyüp bey haklısınız sanırım en son görüşmemizde itiraf etmişti bizim bks lerin hepsi aynı diye. Bugün tekrar servise uğradım 4 gün önce aynı problemi tekrar yaşamaya başladım dedim rota sokalım dediler kesin çözümü diye sordum gececi çözüm cevabını alınca ben kalıcı çözüm istediğimi belirttim ve sonuç : Direksiyon kutusu değişmişmiydi dediler hayır cevabını verince müsait bir gün getirin komple aracının ön düzenini söküp kontrol edelim dediler ortalama 1,5 gün sürecek bir işlemmiş bakalım netice ne olacak. bu arada Toyota türkiye ye de mail gönderdim ama halen geri dönüş yapılmadı inşallah düzelir. bu araç benim tüm dengemi bozdu baş dönmesi mide bulantısı tansiyon hastası yaptı şirket aracı olarak kullandığımız için şahitleriminde olması onlarında aynı problemleri yaşamasıda ayrıca bir detay.

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2016, 23:40:12
DÜZGÜN  bir rot balans ustasına götürün sorun ne olduğunu anlarsınız..

Servisin rot cihazının bir üst modeline sahip olan continentalde 3 sefer rot ayarı yapıldı sonuç yine aynı :((
Üstelik continentalde yapılan rottan sonra araç da sert bir sürüş meydana geliyor direksiyon sertleşiyor, servise tekrar geri götürüp ayar yaptırmak zorunda kalıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 09, 2016, 06:17:07 »
musaıt oldugunuz bır gun goturun bırakın aracı dıreksıyon kutusunu degıstırsınler on takımı adam gıbı elden gecırsınler bakalım sonra ne olcak. daha once servıse bu sıkayet nedenıyle gıttıgınıze daır servıs kayıtları evrak vs. elınızde mevcut mu? eger degılse onlarıda muhafaza edın. daha sonra sorun cozulmez ıse nıtıraz edecegınız zaman elınızde kanıt olarak bulunsun
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 09, 2016, 16:13:13 »
2008 aracımı 2012 yılında aldım.1 yıl önce 225 40 18 lastik ve jant taktım.aldığımdan bu yana daha hiç öndüzen arızam olmadı.usta değiştirmekte fayda var bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 11, 2016, 23:54:29 »
musaıt oldugunuz bır gun goturun bırakın aracı dıreksıyon kutusunu degıstırsınler on takımı adam gıbı elden gecırsınler bakalım sonra ne olcak. daha once servıse bu sıkayet nedenıyle gıttıgınıze daır servıs kayıtları evrak vs. elınızde mevcut mu? eger degılse onlarıda muhafaza edın. daha sonra sorun cozulmez ıse nıtıraz edecegınız zaman elınızde kanıt olarak bulunsun

Eyüp bey araç sıfır tesliminde bile bu sorundan dolayı işlem gördü denizli Toyota yarımcada. direksiyon simidi eğri ve çekme var diye aracı teslim aldığımda fark edip hemen bayiye geri döndüm itiraz ettiler ama rotçuda benim haklı olduğumu söyleyip düzeltmesini yapmıştı.
aracım şuan 147,000 km de artı garantisi bulunmakta . direksiyon simidi hep eğri ya sağa yada sola bu araçta çok nadir direksiyon simidi düz kalabiliyor bir süre sonra bozuluyor. servis kayıtlarının hepsi elimde onların bilgisayar ortamınında da Toyota türkiyede de mevcut. ilginiz için teşekkür ederim bakalım iyice bir incelemeden sonra ve direksiyon kutusu değişiminden sonra ne olacak . düzelirse bunca km de yaşadıklarımın sıkıntısının hesabını kim veya kimler verecek?

Mesaj Birleştirildi: Mart 11, 2016, 23:59:25
Lastiklerinizi kontrol ettirdiniz mi? Eskimiş yada üretim hatası olan lastikler de bu tür sorunlara yol açabiliyor.

Erdem bey merhaba lastiklerimi kontrol ettirdim. zaten servisin ilk kaçamağı lastikler oluyor . özellikle tekrar 4 adet sıfır lastik takıldı yine aynı sorun aynı sorun.

Mesaj Birleştirildi: Mart 12, 2016, 00:02:40
direksiyon değişmeli kolon devamlı ayar kaçırıyor.....bence servis çözmeli.enteresan bir durum.değişim isteyin...

Saffet bey teşekkür ederim yazdıklarınızı dikkate alıyorum hemen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 12, 2016, 10:12:11 »
Arkadaşlar mevcut yollardan dolayı  ön düzen ayarlarınızın bozulması gayet normal. Kaymak gibi asfaltta araba sürmüyoruz ki. Yol diye asfalt üzeri kaldırım taşı döşüyorlar. Her yer yama. Yapmur suyu  Mazgallarından geçerken bile hızımın durma noktasına gelen yerler var. O nedenle arabaya sorun bulmanın manası yok. Düzenli aralıklarla rot balans yaptırılması gerek.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 13, 2016, 10:27:11 »
Arkadaşlar mevcut yollardan dolayı  ön düzen ayarlarınızın bozulması gayet normal. Kaymak gibi asfaltta araba sürmüyoruz ki. Yol diye asfalt üzeri kaldırım taşı döşüyorlar. Her yer yama. Yapmur suyu  Mazgallarından geçerken bile hızımın durma noktasına gelen yerler var. O nedenle arabaya sorun bulmanın manası yok. Düzenli aralıklarla rot balans yaptırılması gerek.

Mehmet bey dedikleriniz doğru ama başka marka araçlarda ön düzen ayarları 50,000 km kadar bozulmadan dayanmakta iken benim aracımın 1000 - 2000 km arasında günlük 300 km yol yaparak kısa sürede bozulması normalmi ? o zaman neden Toyota kullanıyoruz ki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 13, 2016, 11:12:20 »
Mehmet bey dedikleriniz doğru ama başka marka araçlarda ön düzen ayarları 50,000 km kadar bozulmadan dayanmakta iken benim aracımın 1000 - 2000 km arasında günlük 300 km yol yaparak kısa sürede bozulması normalmi ? o zaman neden Toyota kullanıyoruz ki
Abi o vakit yetkili servis hariç kaliteli bir bilgisayarlı rot balansçıya gideceksin.  Ayarı yapmak için hangi parçalara müdahale yapıyor ona bakıp serviste o parçayı garantiden değişim için yükleneceksin. Biz gecenlerde kaza yaptık. Onarım yapıldı ama araç yolda sola çakiyordu. Ayarı yaptılar düzeldi ama salıncak ve taşıyıcı yamulmuş değişmesi gerekmiş sigortaya onlarıda değiştittirdik.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 13, 2016, 14:51:25 »
Hüseyin kardeş arka tarafın gergi kollarının lastik burçlarını iyi bir tamirciye kontrol ettir vaktiyle benim eski efsanede başıma gelip beni deli etmişti. gaza basınca sağa gazı kesince sola çekiyordu. arka taraf oynak olursa ön düzen tutmaz.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 26, 2016, 15:21:15 »
Abi o vakit yetkili servis hariç kaliteli bir bilgisayarlı rot balansçıya gideceksin.  Ayarı yapmak için hangi parçalara müdahale yapıyor ona bakıp serviste o parçayı garantiden değişim için yükleneceksin. Biz gecenlerde kaza yaptık. Onarım yapıldı ama araç yolda sola çakiyordu. Ayarı yaptılar düzeldi ama salıncak ve taşıyıcı yamulmuş değişmesi gerekmiş sigortaya onlarıda değiştittirdik.

Mehmet bey geçmiş olsun . Servisin rot cihazının üst modeline sahip rotçuda ayar yaptırıyorum araç kullanımı sertleşiyor, direksiyonda buna dahil artık rotçuyla arkadaş olduk abi benide götür servise görüşelim diyor.

Mesaj Birleştirildi: Mart 26, 2016, 15:22:35
Hüseyin kardeş arka tarafın gergi kollarının lastik burçlarını iyi bir tamirciye kontrol ettir vaktiyle benim eski efsanede başıma gelip beni deli etmişti. gaza basınca sağa gazı kesince sola çekiyordu. arka taraf oynak olursa ön düzen tutmaz.

Teşekkür ederim Atilla bey kontrol edilmesini talep edeceğim.