Gönderen Konu: Yurt Dışı PAYPAL Üzerinden Kredi Kartı Alışverişlerinizde KUR FARKINI ENGELLEMEK  (Okunma sayısı 1957 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Böyle bir konu açma gereği duydum çünkü bir çoğumuz araçları yada başka ihtiyaçlar için yurt dışı çeşitli sitelerden alışveriş yapıyoruz.

Aldığımız ürünler ya Ülkemizde mevcut değil yada yurt dışında daha uygun fiyata alınabiliyor.

Ancak ay sonunda kredi kartı hesap ekstresini elimize aldığımızda alınan ürünün hesap bakiyesi olarak genelde daha yüksek bir ücretin

karta yansıdığını görüyoruz.Sonra bankayı arayıp itiraz ediyoruz,onlarda bizle alakası yok PAYPAL ile görüşün diyip telefonu kapatıyorlar.

Müşteri ise arada pinpon topuna dönüyor ve genelde uğraşmayı bırakıp sineye çekiyoruz olayı.

Ancak bunu engellemenin bir yolu var ve resimli olarak bunu anlatmak istedim kendi paypal hesabım üzerinden!

1-Öncelikle "Benim Paypal hesabım yok,bu yüzden bu işlemleri yapmama gerek yok" demeyin zaten Paypal hesabınız yoksa zaten bu durumu baştan kabullenmiş oluyorsunuz çünkü sadece kredi kartı ile yapılan yurt dışı alışverişlerde "Kur Farkından Doğan Ücret Farkının" tarafınıza iadesi çok daha zorlaşmış oluyor.

Bizim amacımız "Kur Farkından Doğan Bedel Farkını,satın alma işlemini yaptığınız an engellemiş" olmak bunu unutmayın.

Cüzdanınızda Kredi Kartı taşıyor iseniz size tavsiyem kesinlikle Paypal Hesabınızı açın isterseniz 5 yıl hiç kullanmayın ama dursun bir köşede çünkü dünyadaki en güvenli kart bilgilerini saklayan bir kaç sistemden biri diye biliyorum.

2-Paypal hesabımızı açtık ve sonrasında Kredi Karı Bilgilerimizi girdik diyelim.
Hesabı açarken sistem otomatik olarak aslında Kredi Kartı Alışverişlerinizde Kur Farkını Müşteriye yansıtacak şekilde ayarlanmış durumda.
Kredi Kartlarında da aynı durum geçerli.
Yani farkı her zaman müşteri kendi cebinden ödemek zorunda kalıyor.

3- www.paypal.com.tr yazıp siteye giriş yapın.Sıra sıra gidelim şimdi;

A-Ana sayfaya geldiğinizde sağ üstteki çıkış butonunun yanındaki ayarlar sekmesine tıklayın.
    B-Karşınızda gelen ikinci sayfayı en aşağıya sürükleyip "Önceden Onaylı Ödemeler" linkine tıklayın.
    C-Açılan bölümde Kırmızı Daire ve Ok işareti ile gösterdiğim bölüme tıklayın.
    D-Açılan Bölümde tekrar Kırmızı Daire ve Ok işareti ile gösterdiğim bölüme tıklayın.
    E-İşte bizden gizlenen bölüm burası arkadaşlar ve üye olan herkeste ilk seçenek aktif kabul edilmiş sayılıyor ve Kur Farkı Burdan Dolayı oluşuyor.
       Sizler ise ikinci seçeneği işaretleyip yani Kırmızı Renk ile Daire içine aldığım yeri işaretlemeniz gerek.
       Sonrasında "Gönder" butonuna MUTLAKA tıklamanız gerekiyor.

Bir basamak sonra ise "Gönder" butonuna tıkladığınızda sizi Kredi Kartı Bilginizin olduğu sayfaya geri yönlendiriyor ve bu sayfada da "Kaydet" butonuna basıp sonrasında sayfadan çıkış yapabilirsiniz.

Umarım yardımcı olmuştur sizlere.Sağlıcakla kalın.

Dip Not:Bu yazımdan sonra illaki bazı arkadaşlar çıkıp "Ben zaten Paypal Üyesi olmadan Kredi Kartımla Kur Farkı Yaşamadan Alışveriş Yapabiliyorum" diyecektir.Bu yazımız zaten onlar için değil,bizim gibi Kur Farkı Mağdurluğu yaşayan arkadaşlar içindir!

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Abi paylaşım için teşekkürler çok faydalı olmuş.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
Abi paylaşım için teşekkürler çok faydalı olmuş.

Rica ederim Eyüp hocam...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ben bu farkı 2014 te bir kere ödedim. Sonradan fark ettim ayarlamayı yaptım o zamandan beri ayarlı :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Güzel bir konu açmışsınız.Paypal ile bugüne kadar en fazla on alışverişim olmuştur ve genellikle ebay dan ürün almışlığım var.2013 senesinde bu ayarı bende değiştirmiştimve bu şekilde kullanıyorum.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Size bendende bir tüyo.

Kredi kartınızdan yaptığınız döviz alışverişlerini aldığınız döviz cinsinden yansıtılmasını isteyebilirsiniz. Önceden kredi kartım ile aliexpressten alışveriş yaptığımda kredi kartıma tl olarak yansıyordu ve 3 gün içindeki en yüksek kuru yansıtıyordu buda zararımıza oluyordu. Bankamı arayıp dövizin çevrilmemesini söyledim. Artık ay sonu çift ekstre geliyor. Dolar ayrı tl ayrı geliyor. Dolar borcumu dolar olarak ödüyorum. Tl alışverişimi tl olarak ödüyorum
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ben daha önceden ayarlanmıştim ama ilkenin dediği gibi bu bankalar öyle bir kur çarpani yakalıyor ki aklım şaştı bazen diyorum dolar bu kadar yükseldi mi?  Sürekli alışveriş yapanlar kesinlikle ilkenin dediği yolu secmeliler hatta ben de bankayı arayıp söyleyeceğim. Çok aşırı alisveirim yok ama bankaya kaptirdigim 1 kuruşu zengin dilenciye kaptırmış gibi hissediyorum!
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
Arkadaşlar bakın ilk mesajımda belirttim yine söyleyim!

Bankalar üzerinden bu konuyu çözmek çok daha zor.Yani sizi uğraştırır devamlı ve bir şekilde kendini haklı çıkartır.

Benim yöntemim ise,yurt dışı alışverişlerimde Paypal Hesabıma yıllar önce tanımladığım tek bir kartım var ve çok şükür 1 TL bile şaşma olmadan alışverişlerimi yapıyorum.

Bu nedenle Paypal Hesabı açtırın ve içiniz rahat etsin.

Ayrıca şunuda belirteyim bazı bir kaç bankada PayPal hesabı üzerinden 150 tl ve üzeri alışverişlerinizde müşterilerine peşin fiyatına 3 taksit uygulaması yapıyor.

Bunu öğrenmeniz için müşteri hizmetlerini arayıp kullandığınız kredi kartı ve paypal taksit özelliği varmı sorgulatmanız gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar bakın ilk mesajımda belirttim yine söyleyim!

Bankalar üzerinden bu konuyu çözmek çok daha zor.Yani sizi uğraştırır devamlı ve bir şekilde kendini haklı çıkartır.

Benim yöntemim ise,yurt dışı alışverişlerimde Paypal Hesabıma yıllar önce tanımladığım tek bir kartım var ve çok şükür 1 TL bile şaşma olmadan alışverişlerimi yapıyorum.

Bu nedenle Paypal Hesabı açtırın ve içiniz rahat etsin.

Ayrıca şunuda belirteyim bazı bir kaç bankada PayPal hesabı üzerinden 150 tl ve üzeri alışverişlerinizde müşterilerine peşin fiyatına 3 taksit uygulaması yapıyor.

Bunu öğrenmeniz için müşteri hizmetlerini arayıp kullandığınız kredi kartı ve paypal taksit özelliği varmı sorgulatmanız gerekiyor.
Abi cok sık kullandığımız aliexpress sitesi paypalı desteklemiyor. Bundan dolayı malesefki kredi karti kullaniyoruzz bir cogumuz. Ama paypalin gectigi heryerdede kullaniyorum. Bu arada bende 2.secenek secili imis. Farkinda degilim.

Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...