Gönderen Konu: kelebek boğazı temizliği....  (Okunma sayısı 1759 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
kelebek boğazı temizliği....
« : Ocak 17, 2009, 12:45:16 »
arkadaşlar kelebek boğazı temizliğiyle ilgili bir kaç sorum olacaktı...hava filtresinden gelen boruyu söktükten sonra araç çalışırken mi temizleme sipreyini sıkmamız gerekiyor, kelebeği sonra bezle silsek bir zarar verirmiyiz...ayrıca tüplü arabalarda o kısmı sökmek gaz ayarını bozuyormu...çünkü lpgnin enjektöre giriş yerinden söküyoruz ya o bakımdan.daha sonra gaz ayarı yaptırmak gerekirmi?. saygılar...
2005 1.6 sol

Toyota Club Türkiye

kelebek boğazı temizliği....
« : Ocak 17, 2009, 12:45:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: kelebek boğazı temizliği....
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2009, 13:51:26 »
kelebek motor üzerindeyken sprey sıkılıp temizlendiğinde bu sprey sonucu çıkan pislik (kurum) ve sıvı emme manifoldununa dolayısı ile motora girmiş olmuyor mu?

bence kelebek tamamen sökülüp dışarıda temizlenip öyle takılması gerekir diye düşünüyorum
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2009, 16:44:59 »
cihan bey ben kelebeği serviste temizlettim. hava akış yolu ve kelebe temizliği için 12 ytl ücret aldılar sadece. bence riske atmayın söküp takmakla da uğraşmayın servis halleder..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101japon
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Ocak 18, 2009, 22:57:53 »
aracınız ne bılmıyorum ama kelebk bogaz temızlıgı servıslerde calsrkn yapılıyor ama manıfold plastıklerde kelebegı anıdn kapatrsanız manıfoldu patlatrsnz servıste tmzletın kebk bogaz tmzlgındn sonra bujı ler kurum la kaplanıyr yuksek dvrde bıraz kullnnca kurumlar gıdıyor ama performans arttıgı ıcın bogaz tmzlıgındn sonra bujı lerıde degstırın derım bn yakıt ta olsun performansta olsun bujı ler buyuk rol oynuyor
mustafa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #4 : Ocak 19, 2009, 08:48:42 »
ben yaklaşı iki ay önce kelebek boğazını temizlettim. bahsettiğin gibi önce çalışırken sprey sıkılıp temizlenme yoluna gidildi ancak orda biriken pislikler daha sonra ayarlarımı tamamen bozdu araba eskisine nazaran daha kötü oldu çekişte problem yaşanmaya başladı. en iyisi arabanızı bırakıyorsunuz ve motor soğuduktan sonra temizletiyorsunuz sonra sonuç mükemmel daha sonra da lpg ayarı yaptırıyorsunuz en güzel yolu bence sprey sıktırmayın. zararlı