Gönderen Konu: Arkadaşlar ebay hakkında bir yardım edermisiniz biraz acil de ?  (Okunma sayısı 997 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ebaydan  led aldım. Paypal hesabımda  alışverişin tamamlandığını belirtiyor  orası da  tamam. Satıcıdan  mail  gelmiş  yarım yamalak anladığım kadarıyla  alış veriş için teşekkürler, tekrar istersen stokta  olmasa  bile  yardımcı  olurum falan diyor. Ancak ben gönderi kodunu istedim. Ama  bu sefer 2 usd  gibi  bişey  ödemeden  olmaz  anlamında  bir  mail  atmış tam  anlayamadım. Şimdi mailleri sırasıyla aktarıyorum  yardımcı  olursanız  sevinirim.

1- Alışverişten sonra satıcıdan gelen ilk mail.

"Dear Sir/Madam,

Thank you very much for your payment,this is Jennifer speaking.
We'll arrange the shipment as soon as we can during the office time from HK post.
Hope you will receive it soon and do more business with us.
No matter what goods you need in future, please don't hesitate to contact me, even if it is out of stock then, i will do my best to find it for you and offer the best price to you.

It is my great pleasure to work for you!
Best regards!
jenny

Paypal,
Dear xu shulin,

You have an instant payment of $12.21 USD from senyurtosman (osmansenyurt@yahoo.com).

View the details of this transaction online
It may take a few moments for this transaction to appear in the Recent Activity list on your Account Overview.

--------------------------------------------------------------------------------

Payment Details

Purchased From:aroomcool
Transaction ID:1XP1593407542930A

Item # Item Title Quantity Price Subtotal
350142183846 100pcs 5mm LED White 25000 mcd Super Bright wholesale 1 $6.33 USD $6.33 USD

Shipping & Handling via Standard International Flat Rate Shipping - US to XX
(includes any seller handling fees) $5.88 USD
Shipping Insurance (optional): --

Total: $12.21 USD

--------------------------------------------------------------------------------
Shipping Information:

Address:  Osman SENYURT
Yeni Mah.Seref Cad. No:28
Hocalar, AFYONKARAHISAR
03530
Turkey

Address status:  Unconfirmed "

2- Benim satıcıya gönderdiğim mail "Thank you. Can I have the TRACKING NUMBER. Please.."

3- Satıcıdan gelen son mail. "hi friend  that is not have tranking number  because you are not pay it . if you need ,please pay 2USD ,for it . jenny"

Şimdi ne  yapmam  lazım. Bu da aldığım ürünün linki yanlış bir şey yapmamışımdır umarım http://cgi.ebay.com/100pcs-5mm-LED-White-25000-mcd-Super-Bright-wholesale_W0QQitemZ180321144606QQcmdZViewItemQQptZBI_Electronic_Components?hash=item180321144606&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1205%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318%7C301%3A1%7C293%3A1%7C294%3A50

1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Benim anladığım genel olarak şu son bölümde; senin aldığın ürün Takip Numarasına sahip değilmiş, çünkü sen bunu ödememişsin. Eğer ihtiyacın varsa lütfen 2$ öde diyor.
 Ama senin ödemediğin şey ne tam anlamadım ben. Takip Numarası için ayrıyaten para ödendiğini ilk defa duyuyorum. Senin istediğin Ebaydaki kod mu, yoksa posta yollama servisindeki kod mu? Ürünün Posta takip kodu için para gerektiğini ilk defa duyuyorum. Tabi eğer ürünün Shipping yani gönderi ücretini ödedi isen.
 Bu arada eğer ürün bu parlak led şeritleri ise onlarda Türkiyede de var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Hakan bey teşekkür  ederim. Başka  yollarla  halettim sorunu. Dediğiniz  gibi orada  extra  bir  bölüm  var. 2 USD  belirtiliyor  ama ürünü  satın  alırken bunu  dahil etmiyor  ebay. Edecekse de dil eksikliğinden burayı pas  geçiyoruz galiba. Her  neyse satıcıya  normal gönderi  ile  göndermesi için  mail  yazdım  zaten o da  okeyledi. İlginiz  için tekrar teşekkür  ederim Hakan bey.

Yok  ürün 25000 mcd lik beyaz  ledler. Türkiyede maximum 15000 mcdlik  gözüme ilişti. Ve Türkiyedeki standart 5000 mcd olanların fiyatı tanesi 0,18 kr. 100 tanesi 18 tl 5 tl de kargo 23 tl  ye  gelir. Ama bunlar hem 25000 mcd  hem de  kargo  dahil 12 usd. o da yaklaşık 18-19 tl ye  geliyor.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Osman Bey, ben de daha once ebay uzerinden Cin'den,Hong Kong'dan siparis verdim. Gondermeyle ilgili hic problem yasamadim.(Birinde Seiko otomatik saat aldim.Ama saat orijinal degildi herhalde. Marka urunler, cep telefonu gibi elektronik urunler alirken dikkat etmek lazim.) Hatta bekledigimden hizli bile geldi diyebilirim. Genelde zaten taahhutlu hava postasiyla gonderiyorlar kendilerini de garantiye almak icin.
Fe... :-)