Gönderen Konu: Klima/Kalorifer kapalı iken kanallardan gelen hava?  (Okunma sayısı 26053 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 34000
  • Model Yılı: '10
  • 5 kere teşekkür etti
Klima/Kalorifer kapalı iken kanallardan gelen hava?
« : Şubat 29, 2016, 12:56:32 »
İyi forumlar arkadaşlar
Benim 2010 model comfort corollam var. Kalorifer ve klima kapalıyken hava kanallarından hava geliyor. Klima manual. Eğer hava sıcaklık ayarı sicaktaysa motorun sıcak havası, soguktaysa dışardan soguk hava geliyor. Ama iç sirkulasyon düğmesine bastığında ise dışardan gelen hava kesiliyor.
İsteğim dışı kabine hava girişi olan bu sorunu nasıl çözerim acaba kulakçıklar mı kırıldı.
Teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

Klima/Kalorifer kapalı iken kanallardan gelen hava?
« : Şubat 29, 2016, 12:56:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Hava kanalından gelen hava?
« Yanıtla #1 : Şubat 29, 2016, 13:53:35 »
Selam

Başlığı görünce hava kanalından su mu gelecek hava gelir diye  kötü bir espri yapmak istedim  :D

Neyse 1997 yılından beri Toyota ya biniyorum hava girişi dışardan hava almaya ayarlanırsa belli hızlarda fanı çalıştırmasanız dahi dışardan hava girişi olur .Bunu önleyemezsiniz önlerseniz de dışardan bir daha hava alamaz araç .Rahatsız olduğunuz durumlarda iç sirkülasyona alarak bu durumdan kurtulabilirsiniz .Aracınızın polen filtresi takılı değilse belki bu hava fazla geliyor olabilr .Çünkü 2006 Corolla var bende şu an hani öyle aman aman bir hava gelmiyor hatta geldiğini bile hissetmem . Ancak 100 km ve üzeri hızlar belki oda aracın nü ciddi rüsgar aldığından kabine o basıncı az olsa iletecektir . iç sirkülasyona alırsanız o kadar da olmaz

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
Ynt: Klima/Kalorifer kapalı iken kanallardan gelen hava?
« Yanıtla #2 : Şubat 29, 2016, 20:50:24 »
bu her arabada aynıdır.giderken hava gelir.gelmesini istemesseniz iç sirkülasyona basarsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 29, 2016, 21:05:31 »
bu her arabada aynıdır.giderken hava gelir.gelmesini istemesseniz iç sirkülasyona basarsınız.
İç sirkulasyon,tozlu yollarda,sıkışık trafikte bazen ekzos vb.kokuların içeri girmesini önler .Ayrıca yazın dışarıdan sıcak hava girmesini engeller klima performansı düşmez.Kışında yağışlı havalarda dışarıdan hava alınmalıdır ki camlar buhar yapmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 34000
  • Model Yılı: '10
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 29, 2016, 21:06:50 »
Teşekkürler cevaplar için.ben kulakçıklarda sorun var diye düşünmüştüm.  Sorun olmamasına sevindim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyotam var havam var
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '11
  • 31 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 01, 2016, 20:13:50 »
İç sirkulasyon,tozlu yollarda,sıkışık trafikte bazen ekzos vb.kokuların içeri girmesini önler .Ayrıca yazın dışarıdan sıcak hava girmesini engeller klima performansı düşmez.Kışında yağışlı havalarda dışarıdan hava alınmalıdır ki camlar buhar yapmasın.
aynen katılıyorum ben iç sirkülasyonu acıyorum ama tabii yagişli havalarda işe yaramıyor cam buharı cözmeyince diş hava ya yönlendiriyorum tabii bu sırada kötü kokuları almak zorunda kalıyorsunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 32500
  • Model Yılı: '18
  • 3 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 02, 2016, 15:36:42 »
Hava gelmemesi icin klima dugmeleri uzerinde 'hava giris dugmesi' ne basmaniz gerekiyor. Ona bastiginizda fan kapali oldugunda iceri hava vermeyecektir ayrica fan acik oldugunda da arac icerdeki havayi surekli cevirecektir. Birdahaki basisinizda da kanallar yine acilacaktir ve disardan aldigi havayi sogutarak-isitarak aracin icine yayacaktir.

3 numaralı sembol : http://www.resimbul.com/sonuc/klima/arac-klima/arac-klima-2b5db8.jpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyotam var havam var
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '11
  • 31 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 02, 2016, 15:39:37 »
Hava gelmemesi icin klima dugmeleri uzerinde 'hava giris dugmesi' ne basmaniz gerekiyor. Ona bastiginizda arac icerdeki havayi surekli  cevirecektir ve boylece disardan gelen havayi iceri vermiyecektir.

3 numaralı sembol : http://www.resimbul.com/sonuc/klima/arac-klima/arac-klima-2b5db8.jpg
mert bey sunum için tskurler ama bizde tam bundan bahsediyorduk zaten yinede sagol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 02, 2016, 16:15:13 »

Aynen öyle şimdiye kadarki bütün araçlarım da bende de aynı durum vardı