Gönderen Konu: 96 otomatik corolla 4. Vites sorunu  (Okunma sayısı 1112 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
96 otomatik corolla 4. Vites sorunu
« : Şubat 29, 2016, 09:29:01 »
Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşık 2 aydır kullanmakta olduğum  96 model otomatik vites aracımda uzun yolda seyahat ederken, bir sebeple durup tekrar hareket ettiğimde, otomatik vites, 1-2-3ten sonra 4. vitese geçmiyor. Devir saati 4000 5000 bile olsa araba bağırıyor ama kesinlikle bir üst vitese ekonomik sürüş vitesine geçmiyor.
Bu sebeple şanzıman yağını değiştirdim. Dün yine aynı arıza tekrar etti. Tekrar durup hareket edince de düzeldi, yani bu defa 4. vitese geçti.
Bu kararsız çalışma neden kaynaklanıyor? Bilgisi ve tavsiyesi olan varsa sevinirim.
Selamlar...
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Toyota Club Türkiye

96 otomatik corolla 4. Vites sorunu
« : Şubat 29, 2016, 09:29:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
Ynt: 96 otomatik corolla 4. Vites sorunu
« Yanıtla #1 : Şubat 29, 2016, 21:41:43 »
Merhaba Süleyman Bey. Vites kolunun yanında küçük bir buton var. Overdrive. Ona basmışsanız araç 4.vitese geçmez. Eski aracımdan hatırlıyorum. Uzun yolda araç sollarken kullanılıyor. Basılıyken göstergede bir ışık yanar. Bunu bir kontrol edin.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 29, 2016, 22:15:30 »
Gösterge de "O/D Off" ışığı yanıyorsa Faruk beyin de bahsettiği OverDrive tuşuna basın.

Lamba sönük ancak yine de 4. vites'e geçiş yapmıyor ise önce vites kolundaki overdirve tuşu ile şanzıman üzerindeki overdrive selenoidi arasındaki tesisatı kontrol ettirin (Bu yüksek olan ihtimal)

Tesisat sağlam ise şanzıman üzerindeki overdrive selenodini sökün ve dışarıda 12V verin çalıştığını teyit edin, çalışmıyorsa (düşük bir ihtimal) selenoidi yenisi ile değiştirin.

Bu konu içinde "otomatik şanzımancı" geçinen tuzağa düşmeyin, otomatik şanzımanlar evet biraz karmaşık olabilir ama sanıldığı kadar korkulacak mekanizmalar değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 01, 2016, 08:59:32 »
O/D butonu basılı değil. O tuşun bu özelliğini biliyorum. Çok teşekkür ederim. Acaba söylediğiniz yerdeki selenoidi ben kendim söküm takabilir miyim?
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...