0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar bende 2011 benzinli 1.6 corolla var. 6. vitesde hız yaklaşık 100-110 km de iken ayagımızı gaz dan çektiğimizde şanzımandan hafif ses geliyor, Gaza bastığımızda ses kesiliyor. bu sanırım kronik bir sorun. Bu ses ilerde daha büyük arızalara neden olurmu.
Büyük ihtimalle sanzuman bilyası sesten rahatsız olmuyorsanız baskı balata değişiminde bilyada değişiyor zaten.Sadece .6 vitestemi yapıyor sesi
benim de 2011 corolla elegant var 40 60 km hız aralığında uğultu sesi var sebebini bi türlü bulamadım servis normal diyor. ama bana hiç normal gelmiyor.
tüm viteslerde var boşta çok net duyuluyor diferansiyelden şüpheleniyorum
Bu kasalarda kronik sorun olan ayna mahruti sesi olabilir.
Evet aydın bey %90 o ses. Bende tesadüfen internette ayna mahrutinin ses yaptığını okumuştum, ondan sonra dikkat ettim 6. vites de ses geliyor. Ancak bu sesi dikkat ederseniz duyabilirsiniz, ses çok değil , sorundan haberi olmayan biri duyamaz. Şuan için Ses beni rahatsız etmiyor, Ancak ilerde daha büyük sorun çıkartırmı acaba.
100-120 bini aştıktan sonra ki km.lerde bu ses daha da çoğalır, fakat mekanik bir sorun asla yaratmaz, sesten başka, bu sorun klasik; 6 vitesli araçlarda ayna mahruti sorunudur. Servisler ayna mahruti klasik sorununu bilirler, mahruti ve diğer bileşenler değiştiriliyor fakat bu sorun bazen ortadan kalkmıyor aksine her viteste bile gelmeye başlayabiliyor. Örneğin benim 2011 aracımda garanti exteadan yapıldı ve sea kesildi. Sonraki 2012 corollamda yine garantiden yapıldı, ses daha çok arttı her viteste gelmeye başladı. Şanzıman komple değişecek dedilwr zaten o arada araç satıldı. Genelde 6.viteste 110 dan sonra ses başlar çok sessizken duyulur gazı kesince kesilir tekrar gaza dokununca başlar. Garantiniz varsa serviste revizyon yaptırabilirsiniz fakat dediğim gibi kesin çözüm olmayabilir.Tecrübelerimle sabittir!!!Toyota nın büyük rezillik ve ayiplarindan biridir!!
Benim 2011 corollada da var ses. Çk az bir ses. Ben baskı balatayı değiştireceğim servisteki usta ses için de iyileştirilmiş parça değişimi yapalım sonra toyota avrupa ya garanti kapsamına alınması için baş vuralım büyük ihtimal kabul ederler dedi. Ama karar veremiyorum riske gireyim mi? Sadece debriyaj+ baskı+ balata +bilye işçilik +yağ toplam 2200 dediler. Şanzıman revlzyonu 4400 bilye işçilik ve yağ dahil ve artı baskı ve balata için de 1100 verecem. toyota kabulederse 4400 geri alacam cebimden 1100 çıkacak. Ama kabul etmezse 5500 tl ödemiş olacağım. Ses belli belirsiz çok rahatsız edici değil çoğu duymuyor bile. Ne yapsam bilemedim? Siz ne dersiniz? Usta yüzde 90 garanti kabul eder diyor. Bu arada aracın garantisi yok ve 4.sahibiyim ama yine de kronik olmasından dolayı herhalde kabul eder diyor. Yakınlarda aynen benzer bir değişimi kabul ettirmiş.