Arkadaşlar herkese merhaba, bende AE101 SW araç var. 1 ay önce falan direksiyon kutusundan sağa sola oynattığımda ses gelmeye başlamıştı takırtı şeklinde idi. Arabaya kanalda baktırdım sesin direksiyon kutusundan geldiğinden emin olduktan sonra ustaya götürdüm. Yaparız ama bir miktar direksiyon sıkılaşır demişti kramayer ile sonsuz dişli olan (pinyon) dişlisini bir ayar vidası ile birbirine yaklaştırıyorlarmış. Tamam dedim kabul ettim direksiyon kutusunu söktüler direksiyoncuya gitmiş iki dişli de aşınma olmuş bunları birbirine yaklaştırmışlar buna bağlı direksiyon da baya ağırlaşmış haliyle zamanla açılır dediler o şekilde aldım. Kullanırken yine aynı vuruntuyu bu sefer daha az olmakla birlikte belli başlı yerlerde tekrar duymaya başladım yapılan iş hoşuma gitmedi direksiyon da gereksiz bir ağırlık oldu vs. Biraz canım sıkıldı tekrar getirin bakalım dediler tekrar götürmeyi düşünüyorum lakin aklıma takılan bir kaç soru var.
Böyle bir sorunla daha önceden karşılaşan var mı?
Direksiyon kutusundaki dişliler tekrar torna vs yapılamıyor mu yada piyasa da bu dişlilerden yok mu?
Dişilileri birbirine yakınlaştırmak doğru bir yöntem mi?
En üzüldüğüm konu direksiyona 2 sene önce 400 liraya tamir takımı değiştirmiştim gereksizce yapılmıştı o da daha sonra bu iş çıktı buna da 500 gitti nerdeyse yeni kutu parasına geldi. Önerilerinizi bekliyorum.