Gönderen Konu: Direksiyon Kutusu Problemi  (Okunma sayısı 3222 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Direksiyon Kutusu Problemi
« : Şubat 27, 2016, 23:41:59 »
Arkadaşlar herkese merhaba, bende AE101 SW araç var. 1 ay önce falan direksiyon kutusundan sağa sola oynattığımda ses gelmeye başlamıştı takırtı şeklinde idi. Arabaya kanalda baktırdım sesin direksiyon kutusundan geldiğinden emin olduktan sonra ustaya götürdüm. Yaparız ama bir miktar direksiyon sıkılaşır demişti kramayer ile sonsuz dişli olan (pinyon) dişlisini bir ayar vidası ile birbirine yaklaştırıyorlarmış. Tamam dedim kabul ettim direksiyon kutusunu söktüler direksiyoncuya gitmiş iki dişli de aşınma olmuş bunları birbirine yaklaştırmışlar buna bağlı direksiyon da baya ağırlaşmış haliyle zamanla açılır dediler o şekilde aldım. Kullanırken yine aynı vuruntuyu bu sefer daha az olmakla birlikte belli başlı yerlerde tekrar duymaya başladım yapılan iş hoşuma gitmedi direksiyon da gereksiz bir ağırlık oldu vs. Biraz canım sıkıldı tekrar getirin bakalım dediler tekrar götürmeyi düşünüyorum lakin aklıma takılan bir kaç soru var.
Böyle bir sorunla daha önceden karşılaşan var mı?
Direksiyon kutusundaki dişliler tekrar torna vs yapılamıyor mu yada piyasa da bu dişlilerden yok mu?
Dişilileri birbirine yakınlaştırmak doğru bir yöntem mi?
En üzüldüğüm konu direksiyona 2 sene önce 400 liraya tamir takımı değiştirmiştim gereksizce yapılmıştı o da daha sonra bu iş çıktı buna da 500 gitti nerdeyse yeni kutu parasına geldi. Önerilerinizi bekliyorum.
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Toyota Club Türkiye

Direksiyon Kutusu Problemi
« : Şubat 27, 2016, 23:41:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyon Kutusu Problemi
« Yanıtla #1 : Şubat 27, 2016, 23:46:37 »
Arkadaşlar herkese merhaba, bende AE101 SW araç var. 1 ay önce falan direksiyon kutusundan sağa sola oynattığımda ses gelmeye başlamıştı takırtı şeklinde idi. Arabaya kanalda baktırdım sesin direksiyon kutusundan geldiğinden emin olduktan sonra ustaya götürdüm. Yaparız ama bir miktar direksiyon sıkılaşır demişti kramayer ile sonsuz dişli olan (pinyon) dişlisini bir ayar vidası ile birbirine yaklaştırıyorlarmış. Tamam dedim kabul ettim direksiyon kutusunu söktüler direksiyoncuya gitmiş iki dişli de aşınma olmuş bunları birbirine yaklaştırmışlar buna bağlı direksiyon da baya ağırlaşmış haliyle zamanla açılır dediler o şekilde aldım. Kullanırken yine aynı vuruntuyu bu sefer daha az olmakla birlikte belli başlı yerlerde tekrar duymaya başladım yapılan iş hoşuma gitmedi direksiyon da gereksiz bir ağırlık oldu vs. Biraz canım sıkıldı tekrar getirin bakalım dediler tekrar götürmeyi düşünüyorum lakin aklıma takılan bir kaç soru var.
Böyle bir sorunla daha önceden karşılaşan var mı?
Direksiyon kutusundaki dişliler tekrar torna vs yapılamıyor mu yada piyasa da bu dişlilerden yok mu?
Dişilileri birbirine yakınlaştırmak doğru bir yöntem mi?
En üzüldüğüm konu direksiyona 2 sene önce 400 liraya tamir takımı değiştirmiştim gereksizce yapılmıştı o da daha sonra bu iş çıktı buna da 500 gitti nerdeyse yeni kutu parasına geldi. Önerilerinizi bekliyorum.
Öncelikli geçmiş olsun forum üye.miz Ufuk Sönmez beye danışmanızı tavsiye ederim kendisi toyota konusunda uzmandır maslak toyota temin sahibidir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 27, 2016, 23:50:24 »
Öncelikli geçmiş olsun forum üye.miz Ufuk Sönmez beye danışmanızı tavsiye ederim kendisi toyota konusunda uzmandır maslak toyota temin sahibidir
Evet biliyorum maslak bana cok ters olmasina ragmen onlara yaptiracaktim aslinda sonra araya başka bir iş girdi yaptırdık bi şekilde ama bir faydasını göremedim henüz bakalım ne olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 61 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 27, 2016, 23:52:59 »
Evet biliyorum maslak bana cok ters olmasina ragmen onlara yaptiracaktim aslinda sonra araya başka bir iş girdi yaptırdık bi şekilde ama bir faydasını göremedim henüz bakalım ne olacak.
Sizide üzmek istemedim ama kutu değişecek gibi duruyor böyle geçici çözümler bazen pahalıya patlıyor
Sağlık olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 27, 2016, 23:58:47 »
Sizide üzmek istemedim ama kutu değişecek gibi duruyor böyle geçici çözümler bazen pahalıya patlıyor
Sağlık olsun.
Banada öyle geliyor zaten bu saatten sonra kime gitsem en az 400 tl isteyecekler ve olup olmayacağı şüpheli. Benim merak ettiğim bu dişliler yeniden yapılmıyor mu yoksa yapmıyorlar da geçici yakınlaştırma vs gibi işlemler mi yapıyorlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 61 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 28, 2016, 00:02:42 »
Banada öyle geliyor zaten bu saatten sonra kime gitsem en az 400 tl isteyecekler ve olup olmayacağı şüpheli. Benim merak ettiğim bu dişliler yeniden yapılmıyor mu yoksa yapmıyorlar da geçici yakınlaştırma vs gibi işlemler mi yapıyorlar?
Bu ürünler fabrikasyon kapalı ürünler zamanı geldiğinde yenisi ile değişmesi gerekiyor dişli yaptırırsın başka yerden patlar hiç macera arama git Ufuk beye en uygun şekilde halleder

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 28, 2016, 02:06:50 »
Hami bey kutu içinde tıkırtı burcu bulunur genelde o bozulur değişilir fakat başka parça değişimi varmı bilmiyorum. Ben ustaya gösterdim baktı tam bozulursa değişelim komple kutuyu dedi. Parçacıya sordum benimkide aynıydı 2 kez söktüler düzen tutmadı yeni al komple dedi. Aldım taktırdım öncekine göre düzeldi tıkırtı vardı onuda çözdüm. Bendeki hidrolik değil.