Gönderen Konu: Turbo arızası!  (Okunma sayısı 4997 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '09
  • 41 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Turbo arızası!
« : Şubat 26, 2016, 22:06:09 »
Arkadaşlar merhaba,
Geçen aylarda foruma da yazmıştım. Arabamda yaklaşık 2500 devirden sonra ani bir çekiş neredeyse sıfıra düşüyor, yığılma oluyordu. Servise götürdüğümde enjektörlerde problem var söküp göndereceğiz dediler ve söktürmedim. Sanayide özel serviste enjektör değerlerine baktırdım kaydadeğer bir sorun olmadığını söylediler. Bir süre öyle kullandım ve arıza lambası yandı. Tekrar yetkili servise götürdüm, turbo arıza vermiş dediler. Bir süre incelediler, sonra da usta "turbonun kanatçık levyesi var o sıkışmış gevşettim teste çıktım çekiş yine de yeterli değil ama öncekine göre düzeldi ne kadar gider bilemem" dedi. Servis kağıdına da "turbonun ayağı sıkışmış gevşetildi bir daha arıza verirse detaylı incelenecek" yazmışlar. Arabayı servisten alıp sürdüğümde o yığılmanın geçtiğini farkettim. Ama eskiden 1800 devir civarında toplarlanıp koltuğa yaslayan arabam ancak 2500 lerden sonra atağa kalkıyor ve o devirlere kadar motorun sesi daha bir gürültülü çıkıyor tam ivmelenme başlayınca bu ses kayboluyor. Ses motor soğukken çıkan "şak şak" sesine benziyor. Geçen gün arıza lambası tekrar yandı. Eskiden sadece motor soğukken ilk birkaç dakikada net duyabildiğim sonra kaybolan turbo sesi şimdi her gaza basıp bırakmamda gelmeye başladı. Arabaya binen ambulans mı var arkada diyor. 2000 devire doğru iyice tizleşen 1000 devire doğru da kalınlaşan ambulans sesine benzer bir ses çok net duyuyorum. Bu ses normalse önceden neden yoktu. Bu arabaya ne oluyorsa kışın oluyor. Sizce ne yapmalıyım? Bu arada yetkili servis turbo tamir etmiyormuş ve yenisi kampanya indirimiyle birlikte 4000 tl civarındaymış. 
'06 terra d4d
'09 comfort mmt d4d

Toyota Club Türkiye

Turbo arızası!
« : Şubat 26, 2016, 22:06:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 24500
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: Turbo arızası!
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2016, 22:44:36 »
bence turboyu dışarı da iyi bir ustaya yaptırmalısın yarı fiyatına hallederler.
2005 Corolla HB
2015 Avensis D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2016, 22:46:40 »
EGR temizliği yapıldı mı ? illa turbo mu deniliyor?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 26, 2016, 22:56:08 »
EGR temizliği yapıldı mı ? illa turbo mu deniliyor?

Egr temizliği yapıldı. Evet arızayı turbodan veriyormuş.
'06 terra d4d
'09 comfort mmt d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '06
  • 7 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 26, 2016, 23:09:59 »
Turbo daki ıslık sesi  fan mil yataklarının asinmasi naticesinde bozulan balans ayarı kaynaklı olabilir.yigilmaya ve gücü daha yüksek devirde vermesine sebep olmamalı.
Aracınızın teknik veriler inde turbo basıncı hangi devir aralığında  belirtilmiş.
Otomobilleri iyi,kötü diye ayırmayın. Herbiri farklı bir amaç için üretilmiştir. Onları iyi ve kötü kullananlar vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 26, 2016, 23:15:36 »
Turbo daki ıslık sesi  fan mil yataklarının asinmasi naticesinde bozulan balans ayarı kaynaklı olabilir.yigilmaya ve gücü daha yüksek devirde vermesine sebep olmamalı.
Aracınızın teknik veriler inde turbo basıncı hangi devir aralığında  belirtilmiş.

Turbo basıncına falan bakmamışlar sanırım. Sadece yukarda yazdığım cümleyi yazmışlar.
'06 terra d4d
'09 comfort mmt d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '06
  • 7 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 26, 2016, 23:40:32 »
Sanırım ayarlı ise turbo üzerindeki westgate ayarı ile oynamış.
Bu durum arabayi aldığınızda varmıydi? birde turbo sonrası Soğutucu var kontrol edilmeli.
Westgate ayarı ile oynadı ise onun bir basınç değerinde ayarlanması gerekli.
Otomobilleri iyi,kötü diye ayırmayın. Herbiri farklı bir amaç için üretilmiştir. Onları iyi ve kötü kullananlar vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 26, 2016, 23:48:22 »
Turbo basıncına falan bakmamışlar sanırım. Sadece yukarda yazdığım cümleyi yazmışlar.
Öncelikle geçmiş olsun turbo ile çok haşır neşir olan biri olarak anlattıklarınızdan turbo sisteminde bir sorun olduğu belli ama çekiş sorunu turbonun dışında turbo hortumunun yırtılması hava akış metresinin arızalanması turbonun mil kesmesi gibi durumlardada olabilir turbonun ötmesi artık turbo milinin aşınması ve kanatcıkların balans ayarının bozulmasından meydana geliyor bunun da en büyük sebebi turbonun yağsız kalmasıdır turbo revizyonu bence geçiçci çözümdür imkanınız var ise yenisi ile değiştirin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 26, 2016, 23:50:22 »
Sanırım ayarlı ise turbo üzerindeki westgate ayarı ile oynamış.
Bu durum arabayi aldığınızda varmıydi? birde turbo sonrası Soğutucu var kontrol edilmeli.
Westgate ayarı ile oynadı ise onun bir basınç değerinde ayarlanması gerekli.

Arabayı satın aldığımda böyle bir şey yoktu. Servisten aldığımı kastediyorsanız yığılma geçmişti ama yukarıda bahsettiğim durum başladı bu kez de.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 27, 2016, 00:01:42
Öncelikle geçmiş olsun turbo ile çok haşır neşir olan biri olarak anlattıklarınızdan turbo sisteminde bir sorun olduğu belli ama çekiş sorunu turbonun dışında turbo hortumunun yırtılması hava akış metresinin arızalanması turbonun mil kesmesi gibi durumlardada olabilir turbonun ötmesi artık turbo milinin aşınması ve kanatcıkların balans ayarının bozulmasından meydana geliyor bunun da en büyük sebebi turbonun yağsız kalmasıdır turbo revizyonu bence geçiçci çözümdür imkanınız var ise yenisi ile değiştirin

Teşekkür ederim. Şehir içi kullanımlarda bile stop etmeden rölantide bekledim. Motor soğukken gaz vererek ısıtmaya çalışmadım. Soğuk motorda ilk dakikalarda devri hiç yükseltmeden kullanmaya çalıştım. Ne yaptıysam yine de bozuldu. Bana turbo özellikle kışın kısa mesafeli kullandığım için kirlendi bu da bozulmasını hızlandırdı gibi geliyor. Bir de kışın ilk çalıştırmada hep beyaz duman atıyor ve kokusu da çok ağır, normalden farklı epeyce.
'06 terra d4d
'09 comfort mmt d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 27, 2016, 08:24:04 »
Turbo en son bakılacak işlem, bizim araçta da turbo açılmıyor gibi çekmiyordu gitmiyordu araba. Bildiğin 70 model transit gibiydi :D. Sonra egr'nin çalışmadığını fark ettik güzelce kurumlarını temizledik şimdi sorunsuz oldu çok şükür.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 28, 2016, 19:49:21 »
Turbo en son bakılacak işlem, bizim araçta da turbo açılmıyor gibi çekmiyordu gitmiyordu araba. Bildiğin 70 model transit gibiydi :D. Sonra egr'nin çalışmadığını fark ettik güzelce kurumlarını temizledik şimdi sorunsuz oldu çok şükür.

Daha önce forumda da bir konuda okumuştum egr kaynaklı olabileceğini. Ama temizlettim, serviste de egr'den olabilir mi dediğimde egr'de sorun yok dediler.
'06 terra d4d
'09 comfort mmt d4d