Gönderen Konu: Ne Hallere Düştük  (Okunma sayısı 1687 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
Ne Hallere Düştük
« : Şubat 25, 2016, 09:44:52 »
Son zamanlarda iyice ayyuka çıkan şiddet, tecavüz..vs haberleri bilinçaltıma nasıl yer ettiyse artık, dün gece kendi adıma garip bir olay yaşadım.

Dün akşam saat 23:30 civarında evime doğru yürüyorum. Saatin ilerlemesi ve havaların da nispeten soğuk olması dolayısıyla ortalıklarda pek kimse yok.
Ana caddeden ayrılıp, evimin olduğu sokağa giriyorum. Hafif yokuşlu uzun bir sokak. Biraz adımladıktan sonra 20 küsür yaşlarında olduğunu tahmin ettiğim bir kızın da önümden yürüdüğünü görüyorum. Yokuştan mütevellit soluk alıp vermemiz de epey gürültülü. Kız 10-15 metre kadar önümde. Herneyse. Kızı önümde görür görmez içime garip bir his çöktü.

Yahu dedim kendi kendime, bu kız şimdi akşamın bu vaktinde arkasından bir erkeğin yürüdüğünü hissederse rahatsız olur mu acaba? Tedirginlik hisseder mi?
Dedim en iyisi ben biraz yavaşlayayım da kız uzaklaşsın. Adımlarımı yavaşlattım fakat kız da aynı kağnı gibi mübarek.
Bir an şöyle arkasına doğru bakar gibi oldu. Ben bu sefer iyice rahatsız oldum. Ulan sokağa girdiğim için kızdan özür dileyeceğim neredeyse. Öyle bir suçluluk duygusu çöktü üstüme. Dedim ki bu sefer, sağdan hızlıca koşar adım kızı geçeyim, o da rahatlasın dedim. Öyle bir soluk alıp veriyorum ki, ben erkek halimle tırsarım yeminle. Ulan dedim şimdi kız arkadan ona doğru yaklaştığımı falan sanıp iyice korkar deyip vazgeçtim. Yahu ne gerildim arkadaş sormayın.

Sonra aklıma bir fikir geldi.
Telefonumu önce sessize sessize alıp, sahte bir telefon görüşmesi yaparak hem kızı rahatlatmak hem de hızlıca onu geçmek amacındayım.
Telefonu kulağıma götürerek kendi kendime şu sahte konuşmayı yaptım:

- alo, annecim, marketten eve alınacak birşey varmı ?
- ......
- Haa, tamam. Ben de eve varmak üzereyim.
- ......
- tamam annecim. hadi görüşürüz.

Bu arada kızı da çoktan sollamış, arkamda bırakmıştım.
Tüm gerginliğim ve stresim gitti
Kuş gibi rahatladım.
Annesinin arkasında zıplayan oğlak gibi sekerek evin yolunu tuttum.

Beni bu düşüncelere sevk eden, ne kadar ahlaksız varsa da Allah belasını versin.

Toyota Club Türkiye

Ne Hallere Düştük
« : Şubat 25, 2016, 09:44:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: Ne Hallere Düştük
« Yanıtla #1 : Şubat 25, 2016, 09:57:35 »
Sıkıntılı bir durum. 23.30'da özellikle yalnız bir bayan için geç bir saat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 25, 2016, 10:09:12 »
bende arkasından gitmemek için ya yolumu değiştiririm ya karşı kaldırıma geçerim ama şimdilerde düşüncelerim değişiyor.
siz rahatsız olmasın diye düşünürken o sizin iyi bir insan olduğunuzla değil hanım evladı olduğunuzla ilgileniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 35
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 25, 2016, 10:51:46 »
Benzer durumlar banada oluyor, insanlarda ne edep kaldi, ne haya , sokakta telefonla konusurken avazi ciktigi kadar kufur ediyor.
-KARABÜK ÜNİVERSİTELİ TRABZONSPORLULAR-
-CEVAP YAZARKEN ALINTI YAPINIZ-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 25, 2016, 11:29:47 »
Şükürler olsun bizim bur da çok olay olmaz. bayanlar  gece 11-12 gibi tek başına dolaşsa da bi sıkıntı yaşamazlar (son zamanda üniversite öğrencisi artması ve yabancı uyrukluların gelmesi biraz değiştirdi tabi ). Ancak ben yinede özellikle gece vakti bi bayanın yanından geçerken hiç bakmam, tedirgin olmaması için yere bakarım.  Bence olayın özü.... Kendimize yapılmasını istemediğimiz bir şeyi başkasına yapmamalıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 1300
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 25, 2016, 12:19:55 »
    Ben bu gibi durumlarda "doğal" davranmayı tercih ediyorum. Hepimiz medeni insanlarız, kimsenin kimseden çekinmesine gerek yok. Emin olun, medeni ölçüler içinde, içinizden geldiği şekilde doğal davranırsanız hiç bir sorun çıkmaz.

"Peki ama o saatte orada ne işi var?" Bunu bilemeyiz, bilmemiz de gerekmez, çünkü aynı soruya siz de muhatap olabilirsiniz. Kadın-erkek, her insan ayrı bir dünyadır. İnsanlarla muhatap olurken kadın-erkek olarak değil de, sadece "insan" olarak bakmak, birçok sorunu baştan halledecektir. Bayanların tek başlarına, diledikleri kıyafetle, şehrin en ücra yerlerinde, her saatte dolaşabildikleri gün, ülkemiz en güvenli ve en huzurlu ülke olacaktır. Hedefimiz bu olmalıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • 183 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 25, 2016, 15:24:21 »
Sıkıntılı bir durum. 23.30'da özellikle yalnız bir bayan için geç bir saat.
selamın aleyküm
demekki buradada böyle düşünen vatandaşlar var ne diyim sadece yuh diyorum allah yolunuzu açık etsin
selametle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 25, 2016, 16:04:05 »
Bir bayanın gecenin geç saatlerinde yada sabaha karşı ,tek başına  kendini güvende ve huzur içinde his edip rahat hareket etmesi bence Medeniyetin en önemli göstergelerinden biridir.Sosyal refah,para pul bunlar hikaye Medeniyet budur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 25, 2016, 16:32:38 »
Hayatımın özeti  :argh: :olu:
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 25, 2016, 20:06:12 »
Bir kadının sokakta olacağı saate biz erkekler mi karar vereceğiz. Bütün medeni ülkelerde kadının veya erkeğin sokağa çıkış saatine kimse karışmaz ve karışmamalı. Bu gün sokağa çıkış saatini sakıncalı bulmaya başlarsak yarın sokağa çıkıp çıkmayacağını yargılamaya başlarız. Bu da bizi hızla ortadoğunun batağına sürükler.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 25, 2016, 20:09:30 »
selamın aleyküm
demekki buradada böyle düşünen vatandaşlar var ne diyim sadece yuh diyorum allah yolunuzu açık etsin
selametle

Aleyküm Selam.

Çok güzel kardeşim çok güzel, bu yazıdan bu anlamı mı çıkardın?

Bak arkadaş.

Önce  dur, dinle, sakin ol! O ettiğin yuh kelimesini aynen sana iade ediyorum. Şimdi senin için durumu açalım: 

Sıkıntılı bir durumdan kastım Ender beyin düştüğü durumdu. O saatte bir bayan önde bir erkek arkada ıssız bir yolda ilerlemek bayanı rencide etmemek adına sıkıntılı bir durum olsa gerek anlatabildim mi? 

Cümlemin devamında ise; "23.30'da özellikle yalnız bir bayan için geç bir saat." Senin bu cümleden ne anladığın belli.  Ellbetteki insanlar istediği saatte dışarı çıkabilmeli ve güvenli bir şekilde herkes gitmek istediği yere gitmeli bayanı da erkeği de. Bunun bayanı erkeği olmaz. Senin konuyu çekmeye çalıştığın yeri de çok iyi biliyorum, ancak konunun daha fazla kaymaması adına oralara değinmiyorum. Dervişin fikri ne ise zikri de odur.

Maalesef güzelim İstanbulumuzun hali ortada, uyuşturucu madde kullananlar, sarhoş insanlar, gasp olayları vs. vs. Böyle bir olay ile karşılaşma potansiyeli olan yalnız, Ender Beyin belirttiği gibi yirmili yaşlarında savunmasız bir bayan için nasıl bir cümle kurulur?

Bu forum insanların fikirlerine saygı duyan, bir konuyu yanlış anladığında ise özür dileyebilen erdemli insanlar ile dolu. Bakalım yanlış anladığın cümleden dolayı sarfettiğin söz için şahsımdan özür dileyecek kadar erdemli misin?  Seni bu insanların vicdanlarına havale ediyorum bunu da böyle bilesin.

Bizim ülkemiz Atamızın belirttiği muasır medeniyete ne zaman ulaşır ve bu seviyeyi ne zaman geçer biliyor musun? Öncelikle milli çıkar ve menfaatlerini ön planda tutarak, vatanı ve devleti için gece gündüz demeden çalışanlar ile; ilkeli ve hainlik kapsamayan her türden fikre saygı duyanlar ile bu hedeflere ulaşılır ve geçilir. Yoksa; anlamadan dinlemeden:

-Aaa düşünceye bak yuh!. demek ile bir yere varılacağını zannetmiyorum güzel kardeşim. Şahsım ile de sakın polemiğe girme, konuyu kapat. Bu konu başlığı bunları tartışmak için açılmadı, vesselam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 25, 2016, 20:20:47 »
Suç dünyanın her yerinde var ama medyanın yaklaşımı farklıdır. Hiçbir suçu olmayan insanı dahi töhmet altında bırakan medyamızın ilgililerine ne desem az gelir.

Ben de benzer durumlarda aynı şekilde kötü hissediyorum. 

Olaydaki tüm kötü hislerimı bu dağıttı ama :)

Hayatımın özeti  :argh: :olu:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • Kişisel Blog
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 1500
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 25, 2016, 20:52:31 »

Aleyküm Selam.

Çok güzel kardeşim çok güzel, bu yazıdan bu anlamı mı çıkardın?

Bak arkadaş.

Önce  dur, dinle, sakin ol! O ettiğin yuh kelimesini aynen sana iade ediyorum. Şimdi senin için durumu açalım: 

Sıkıntılı bir durumdan kastım Ender beyin düştüğü durumdu. O saatte bir bayan önde bir erkek arkada ıssız bir yolda ilerlemek bayanı rencide etmemek adına sıkıntılı bir durum olsa gerek anlatabildim mi? 

Cümlemin devamında ise; "23.30'da özellikle yalnız bir bayan için geç bir saat." Senin bu cümleden ne anladığın belli.  Ellbetteki insanlar istediği saatte dışarı çıkabilmeli ve güvenli bir şekilde herkes gitmek istediği yere gitmeli bayanı da erkeği de. Bunun bayanı erkeği olmaz. Senin konuyu çekmeye çalıştığın yeri de çok iyi biliyorum, ancak konunun daha fazla kaymaması adına oralara değinmiyorum. Dervişin fikri ne ise zikri de odur.

Maalesef güzelim İstanbulumuzun hali ortada, uyuşturucu madde kullananlar, sarhoş insanlar, gasp olayları vs. vs. Böyle bir olay ile karşılaşma potansiyeli olan yalnız, Ender Beyin belirttiği gibi yirmili yaşlarında savunmasız bir bayan için nasıl bir cümle kurulur?

Bu forum insanların fikirlerine saygı duyan, bir konuyu yanlış anladığında ise özür dileyebilen erdemli insanlar ile dolu. Bakalım yanlış anladığın cümleden dolayı sarfettiğin söz için şahsımdan özür dileyecek kadar erdemli misin?  Seni bu insanların vicdanlarına havale ediyorum bunu da böyle bilesin.

Bizim ülkemiz Atamızın belirttiği muasır medeniyete ne zaman ulaşır ve bu seviyeyi ne zaman geçer biliyor musun? Öncelikle milli çıkar ve menfaatlerini ön planda tutarak, vatanı ve devleti için gece gündüz demeden çalışanlar ile; ilkeli ve hainlik kapsamayan her türden fikre saygı duyanlar ile bu hedeflere ulaşılır ve geçilir. Yoksa; anlamadan dinlemeden:

-Aaa düşünceye bak yuh!. demek ile bir yere varılacağını zannetmiyorum güzel kardeşim. Şahsım ile de sakın polemiğe girme, konuyu kapat. Bu konu başlığı bunları tartışmak için açılmadı, vesselam.
Kusura bakmayın ama önce ki mesajınızdan ben de aynı şeyi anladım. Ya biz ikimiz de fesatiz yada sizin mesajınız kastettiğimiz şeyi anlatmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • 183 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 25, 2016, 21:06:41 »
Selamın aleyküm
bana cevap yazan arkadaş once benim profil resmime bak sonra yaz yorumu.Sende anladın hatanı düzeltmeye üste çıkmaya calışıyorsun sonra
Allah yolunu rast getire düze döndüre ne diyim
Bu memlekette kadın erkek korkusuzca saatin kaç olduğuna bakmadan dilediği gibi dolaşma hakkına sahiptir.Aksi takdirde ne farkınız kaldı kadıköydeki tecavüzcü taksiciden.
Neyse başkada bişi yazmaya gerek yok
Selametle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 26, 2016, 11:36:03 »
Arkadaşlar farklı düşünceler olabilir, ortamı germeye gerek yok. Son zamanlarda kamuoyu gündeminde olan bu konuda herkes fikrini serbestçe söyleyebilmeli, katılıp katılmamak kişinin şahsına bağlıdır. Bu konuda uzun uzadıya tartışılabilir, lütfen olayı siyasete çekmeyelim.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.