Gönderen Konu: Yetkili Serviste Araç başında beklemek?  (Okunma sayısı 5116 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
Ynt: Yetkili Serviste Araç başında beklemek?
« Yanıtla #20 : Şubat 25, 2016, 15:25:59 »
Mevzuat açısından kamuda bu işin nasıl yapıldığına dair belirleyici kurallar, yönetmelikler ve talimnameler vardır. Örnek olarak kademelerde, hangarlarda "Dikkat!" çekilmez. Ne olursa olsun, kim gelirse gelsin. Önce iş ve çalışan güvenliği gelir. İşin nevine göre baret, gözlük, eldiven, çelik örgü eldiven, kulaklık vb. kullanmak zorundasınızdır. Şayet bunların eksikliğinden kaynaklanan ya da yetkisiz bir işlem sonucu çalışan ziyana uğrar ise çalışan aleyhine ilgili idare tarafından soruşturma başlatılabilir.

Tabiki otomobil yetkili servislerinde de çalışma koşullarını belirleyen yönetmelik benzeri kurallar vardır ancak, gördüğüm kadarıyla maalesef tam olarak uygulanmıyor.

Mustafa Bey meselede bu zaten Kamu (ki bu genelde TSK oluyor) da aldığınız nefesin yönergesi var nerdeyse. Özel sektör ne haldedir onu öğrenemedim bir türlü :)

Mesaj Birleştirildi: Şubat 25, 2016, 15:27:01
Selamın aleyküm
söyle düsünün içeri girip farzı misal ayanız yaga bastı kaydın bi yerlerinizi kırdınız servis bunun hesabını nasıl verecek iş yeri içersinde giyilen ayakkabı bile farklıdır o nedenle atelyeye almazlar diye biliyorum banada doru geliyor bu uygulama.ama çok israr ederseniz servisin adamı ile beraber sokuyorlar içeri.
selametle

Onu  geçmek kolay.Müşteriye riskleri içeren ve sorumluluğu üzerine aldığını beyan eden yazılı bir kağıt imzalatırsınız olur biter.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 25, 2016, 15:25:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 25, 2016, 16:01:03 »
Mustafa Bey meselede bu zaten Kamu (ki bu genelde TSK oluyor) da aldığınız nefesin yönergesi var nerdeyse. Özel sektör ne haldedir onu öğrenemedim bir türlü :)

@Ahmet Güve (8047) Bey yardımcı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 25, 2016, 16:09:25 »
Adamın özel mülküdür, GİRİLMEZ der iş biter. Özel mülke zorla girilmez :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 25, 2016, 17:22:58 »
Adamın özel mülküdür, GİRİLMEZ der iş biter. Özel mülke zorla girilmez :asikadam:

@Murat Köse (28015) Hayır hocam o özel servislerde olur, yetkilide değil. :P
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 25, 2016, 17:38:39 »
Özel değil genel genel var bide  :asikadam: O işte özel servislerde oluyor. Yassah hemşerim dedimi iş bitmiştir.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 37000
  • Model Yılı: '14
  • 31 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 27, 2016, 19:53:15 »
Ankara batıkentteki ALJ cam bolmeli yeri kapattı tamamen arabalar asagıya alınıyor, zaten hic o cam bolmede tamirat bakım yapıldığınını gormedim
2014 Corolla Touch (navisiz :( ) 1,6 Manuel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 29, 2016, 12:18:51 »
Doğuş Maslak' ta bir şekilde (izinli, izinsiz, ...vs.) aracınızın yanına gitmişseniz, usta hemen işi yapmayı bırakıyor. Orada durursanız vakit kaybına uğruyorsunuz. Bu yönde kesin talimat almışlar. Hatta bu uygulamayı bana söylemeden önce liftte duran Polo GTI' ın alt kaplamasına vs. bakayım diye niyetlendiğimde, işi yapan usta -ki sadece lastikleri elle çevirerek kontrol yapıyordu- hemen ellerini araçtan çekip beklemeye başladı.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T SR
  • Kilometre: 173000
  • Model Yılı: '05
  • 39 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 29, 2016, 14:13:00 »
Ben trabzondayken yetkili servise ilk gittiğimde ustaya makina mühendisliği okuyorum izin verirseniz sadece sizi izlemek istiyorum aracımı tanımak gerektiği zaman müdahale etmek için demiştim sağolsun daha ilk gidişim olmasına rağmen beni anlayışla karşıladı hatta bakımı yaparken tek tek anlattı bana yaptığı her şeyi detayıyla sonra gide gele tanış olduk ( tabi elinde baklavayla gidince daha başka karşılıyorlar :D ) ben yıllarca gittim geldim servise hiç yukarıda beklemedim denebilir hep aşağıdaydım ama başka hiçbir yetkili serviste aracımın başına gitmeme izin verilmedi (vw nissan renault vs dahil) . Yani servis politikası ve ustalara bağlı bir durum bu . Ben oradayken çokça olaylarda gördüm sadece araç için değil çay içip sohbet etmeyede gittiğim için , sorunlu müşterilerde gerçekten var anlayacağınız yetkili servise getiriyorum aracı ama size hiç güvenmiyorum tavrında takılıp ukalalık yapıp olmayacak şeyler istediklerine hatta gözümün önünde motor yağı filtreleri vs değişen aracı teslim aldıktan 1 saat sonra gelip  ben bunu sanayide kendi ustama götürdüm siz benim filtremi yağımı değiştirmemişsiniz diyerek olay çıkartanlara çok kez şahit oldum . Servislerin aşağı almama olayı tamamen bu tarz münakaşaları iş alanından uzak tutmak , ustayla müşteriyi çok az muhattap ederek ustanın işini rahatça yapmasından dolayı olduğunu düşünüyorum . Ha ama yetkili servisi rahat bırakırsanız işini sallapati yapan çok usta ve serviste gördüm . Bunlara karşıda tutumunuz kavgacı değil memnum kalmazsam sizi üst yetkililere şikayet edeceğim şeklinde olursa çok çok dikkat ederek yapıyorlar çünkü çoğu yetkili servis genel merkezden puanlama alıyor bu puanlama primlerinde falan çok etkili olduğundan buna özen gösteriyorlar . O servisten sonra aranma olayına çok önem veriyorlar ordaki anket baya etkili yani :)

Baya uzun yazdım ama benim bildiklerim ve görüşlerim bu şekilde , aşağı almayacağım diyen serviste aşağı inmekde ancak tatlı dille olur ama belirteyim :)
Makina Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 08, 2016, 04:15:02 »
Bazılarının umurunda olmaz içeride kahvesini içer bekler,bazıları içeriye girer saçma sapan bıktırıcı sorular sorar .Bazıları yani ben meraklıyımdır içeri bir şekilde girer sadece izlerim ustada artık tanıdığından muhabbetle işini yapar .Ama güvenlik açısından içeride fazla kalıp kimseyi zor durumda bırakmam öncelikle kendimi.. :)