Gönderen Konu: T27 Avensis ve Yeni Piyasaya Çıkacak Olan CAM KALDIRMA MODÜLÜ  (Okunma sayısı 8312 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
bu konuyu yeni bir başlık altında toplamak istedim çünkü çok fazla dağıldı.

Hatırlayan arkadaşlar vardır bundan 4-5 ay kadar önce 2015 sonu ve 2016 Yeni Corolla'da 4 cam Auto Door özelliği eklendiği dolayısıyla Cenmax'ın Yeni Corolla için ürettiği Cam Kaldırma Modülü'nün bizim T27 Avensislere uyacağını düşünmüştük.

Cenmax ürün geliştirme müdürü Kerim Bey ile olan görüşmemizde Avensislerde Corolla'dan farklı olarak bir kaç farklı renkte kablo bulunduğunu ve bunu çözmeye çalıştıklarını iletmişlerdi en son telefon görüşmemizde.

Bu sabah Kerim beyi tekrar arayıp sorduğumda 27 Şubat Cumartesi günü Toyota'dan bir avensis gönderileceğini ve bu araç üzerinde son çalışmalarını yapacaklarını ve olayın biteceği müjdesini aldım.

Ürün Mart ayı sonuna bile kalmadan tüm toyota servislerinde satışa sunulacakmış arkadaşlar.montajda servislerde yapılacakmış.

Az önce Çavdarlı Toyota'dan Yedek Parça bölümünden arayan görevli arkadaşımız (aylar önce ismimi bırakmıştım,modül gelirse beni arayın diyerekten) bugün öğlen Toyota Genel Merkez'den Avensis Cam Kaldırma Modülü ile Mail ulaştığını ve çok kısa bir süre sonunda ellerinde olacağını aktardılar sağolsunlar.

Sizleride bilgilendirmek istedim.
Hepimize hayırlı uğurlu olsun.
Uğraştık ettik,telefon görüşmeleri,mailleşmeler derken bir sonuca vardık en sonunda.(Ben bile çok ümitli değildim cidden bu işten)
GÖnül isterdiki şu basit özelliği fabrikada koyuver işte araçlarımıza :kötü: :kötü: bizide uğraştırma sonrasında :olmamış:

En azından artık cam kaldırma olayı konusunda orjinal olmasada orjinale yakın bir seçeneğimiz oldu :alkis:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 Avensis ve Yeni Piyasaya Çıkacak Olan CAM KALDIRMA MODÜLÜ
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2016, 18:07:56 »
Vayy hadi inşallah. Lakin benim bir isteğim var ilk taktiracak arkadaşlardan. Haliyle bu sistem kablo kesmeli vs olmayacak hal böyleyken bir çoğumuz servise montaj ücreti (ki en az 75/100) TL arası vermek istemeyecektir. Malum artık bir çok kişi neredeyse aracını kendi tamir eder düzeye geldi.
Netice olarak ilk taktiran arkadaş soketin nereye takıldığını öğrense biz kendimiz takabiliriz.kapilari sökmek çok kolay ben gerekli dökümanları paylaşırım.

İnşallah kısa sürede modül uygun bir fiyata bizlerle buluşur. Eminim bir çok avensis sahibi arkadaş taktiracaktir.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2016, 18:29:59 »
@Talat Serkes (28471) eğer ben taktıracağım sırada başında durursam zaten kesinlikle montaj aşamalarını resimleyip burada paylaşırım merak etme  :saygi: :tamam:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2016, 18:30:55 »
Mevzu sadece işçilik değil ki. Bayide fiyatlandırma 3 şekilde. Yedek parçada x TL olan ürün , satış danışmanında x+10 iken aksesuar bölümündeki fiyatı x+20 yada +30

satarken adamlar bayi dışında olmayacağını bildiği için belli fiyat belirler aşağısı olmayabilir. montaj parası değil yani mevzu

Cenmax merkez montaj yapıyor orayla iletişim daha kolay olacaktır

Montaj çok kolay ya , kapı sökmesi kolay soketleri bakarak dahi takılabilir :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 24, 2016, 18:48:46 »
Dua edelim o zamanda modül yeni modellere göre olmasın :lol: T27 kasalarda aynı değilse kablo olayı sakata geliriz. Bu cenmaxcılarda t27 Avensis kablo diyagramları yoksa beni arasınlar hangi kablo ne işe yarar söyleyeyim  :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #5 : Şubat 24, 2016, 19:18:31 »
Mevzu sadece işçilik değil ki. Bayide fiyatlandırma 3 şekilde. Yedek parçada x TL olan ürün , satış danışmanında x+10 iken aksesuar bölümündeki fiyatı x+20 yada +30

satarken adamlar bayi dışında olmayacağını bildiği için belli fiyat belirler aşağısı olmayabilir. montaj parası değil yani mevzu

Cenmax merkez montaj yapıyor orayla iletişim daha kolay olacaktır

Montaj çok kolay ya , kapı sökmesi kolay soketleri bakarak dahi takılabilir :)
Servis parça olarak satarsa ve montajla birlikte afaki fark ortaya çıkarsa kendimiz takarız. Hem sağı solu zedelemeden cizmeden takarız. Bazı servisler pek ozenmiyor.hele cenmax servisleri bildiğin elektrikçi yani bir özelliği yok adama kapı döşemesi sök desen Alttan tornavida ile Allah ne verdiyse kanira kanira söker.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #6 : Şubat 24, 2016, 19:20:04 »
@Talat Serkes (28471) eğer ben taktıracağım sırada başında durursam zaten kesinlikle montaj aşamalarını resimleyip burada paylaşırım merak etme  :saygi: :tamam:
Abi çok iyi okur bir çok kişiye yol göstermiş olursun. Hem bazı arkadaşların bulundugu yerde yetkili servis yok cenmax servisi varsa onlar kendileri takabilir. Murat abi de şemaları paylaşır. Ooh miss [emoji3]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Şubat 24, 2016, 19:24:12 »
Talat bu olayı en çok sen istiyordun, gidip taktırmazsan gönül koyarız bak. Hatta ilk sen taktırmalısın :asikadam: Bu cenmaxcılar zaten orijinal soketli yapıyorlarmış, kablo bilmeye gerek kalmaz zannımca. Bu arada cenmax Toyota ile alakalı bir firma mı?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #8 : Şubat 24, 2016, 20:06:17 »
Talat bu olayı en çok sen istiyordun, gidip taktırmazsan gönül koyarız bak. Hatta ilk sen taktırmalısın :asikadam: Bu cenmaxcılar zaten orijinal soketli yapıyorlarmış, kablo bilmeye gerek kalmaz zannımca. Bu arada cenmax Toyota ile alakalı bir firma mı?

şu an darlardayım ben en erken yaza taktırabilirim. durumum ımf ye borç vermeye kalkıp dış ticaret açığı her yıl yeni rekor kıran ülke gibi :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İlk göz ağrım 2007 Corolla HB SOL D4D MMT
  • Kan Grubu: 0+
  • 99 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 25, 2016, 10:54:31 »
@Bekir Uğur  YAVUZCAN (29160) Hocam,bu kitte kumandadan cam açma kapatma özelliği de olacak mı? ("Peki Zeki Müren'de bizi görecek mi?" gibi bir soru oldu kusura bakmayın)  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 25, 2016, 11:02:50 »
@Mehmet Günay (27267) kumandadan cam kapama olması gerek eğer bu özellik yoksa niye para verelimki.Bana saçma gelir böyle bir amatörlük yaparlarsa  :islik:

Sadece camları kendi kendine otomatik kapatsın diye modül taktırmak çok mantıklı gelmiyor bana.

Kumandadan cam açma özelliği mevcut olurmu onu bilemiyorum işte :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #11 : Şubat 25, 2016, 11:14:48 »
@Mehmet Günay (27267) kumandadan cam kapama olması gerek eğer bu özellik yoksa niye para verelimki.Bana saçma gelir böyle bir amatörlük yaparlarsa  :islik:

Sadece camları kendi kendine otomatik kapatsın diye modül taktırmak çok mantıklı gelmiyor bana.

Kumandadan cam açma özelliği mevcut olurmu onu bilemiyorum işte :islik:
Aslında olsa çok güzel olur ya kime söyleyebiliriz ki yapmışken o da olmalı. Sıcakta aracın yanında hemen 2 dk açıp havalandirmak için bence gerekli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İlk göz ağrım 2007 Corolla HB SOL D4D MMT
  • Kan Grubu: 0+
  • 99 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 25, 2016, 14:48:12 »
Aslında olsa çok güzel olur ya kime söyleyebiliriz ki yapmışken o da olmalı. Sıcakta aracın yanında hemen 2 dk açıp havalandirmak için bence gerekli
@Ahmet Güve'ye söyleyebiliriz  :islik: Benim modül hazır,cam açma özelliği de mevcut.Ahmet Abi'nin ellerinden öper.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #13 : Şubat 25, 2016, 14:58:42 »
Modül için avensiscilere kötü haber verebilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Şubat 25, 2016, 14:59:39 »
Kötü haber ne?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #15 : Şubat 25, 2016, 15:00:55 »
Kötü haber ne?
Modül ya olmayacak ya da cam açma özelliği olmayacak yetkiliden yanıt bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Şubat 25, 2016, 15:03:56 »
Cam açma özelliği olmayacak, ve tak çalıştır şeklinde olmayacak kablo kesme biçemli olacak.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #17 : Şubat 25, 2016, 15:03:58 »
Cevap geldi. Sadece cam kapatma olacak cam açma olmayacak. Yetkili bu araçlar bir kablo dan birden çok data gonderebiliyir( can hattı denilen olaybgaliba) hal böyle olunca müdahale etmek ve sinyali tanımlamak neredeyse çok zor oluyor dedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Şubat 25, 2016, 15:06:18 »
CAN hattı yok LIN hattı var bizde  :islik: ne farkı var nedir ne işe yarar bilmiyorum  :wacko:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #19 : Şubat 25, 2016, 15:35:43 »
Modül hazırmış bir haftaya kadar isteyen toyota servislerine dağıtımı yapılacakmış. Cam açma olayı yok dedi. Kesme biçme olmadan soketli şekilde takılacakmis. Cenmax servisleri takmayacak parça fiyatı 250 tl civarı olacakmış