0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ortadaki plastik çhkartılınca 19 anahtar ile sökülen somun var lokma gerekir.Somun söküldükten sonra direksiyon sağa sola esnetilerek biraz kuvvet uygulanarak sökülebilir. Rot balansla işi yok kendinizde yapabilir yada herhangi bi tamirciyede yaptırabilirsiniz. Öyle uzun uzadıya işi yok
Büyük ihtimal rotların bakıma girmesi gerekiyor. Yoksa kolay kolay sapma yapmaz. Ben kaza yapınca sapmıştı. Zor bir şey değil.Sizde yapabilirisiniz Kapağı sökünce somun var. Somunu sökün. Mili kaplayan ayar somunu var onu tekerlere göre ayarlanması gerekiyor. Yine de rot balansçıya gitseniz daha iyi olur.Rotları da kontrol ettirin Rotlara da bakılsa alt takımın ömrü için daha iyi olur. Bu parçalar zincirleme boza boza gidiyor.Mesaj Birleştirildi: Şubat 24, 2016, 10:40:121.3de alt takım sadece tabla burcu var diye biliyorum. Ohh;-)Senin öyle bir derdin yok Yaşar abi. Tablayı da sen değiştirirsin ondan şüphem yok. Zrotmuş rotilmiş rot başıymış oh ne güzel..
Direksiyon simidinin açısınıdan bahsediyorum aslında. Yani araba sağa sola çekmiyor. Sadece direksiyon simidi tam olması gerektiği gibi değil biraz sola dönük duruyor. Sadece kornanın bulunduğu kapağı nasıl sökeceğimi bilemedi. Kırarım diye kortuğumdan fazla zorlamadım.
Aldım alalı direksiyonda ses vardı bi türlü çözüm bulamadık. Komple kutu değişti yine aynı en son mafsalı söktüm direksiyon milini yan çevirdim taktım. İçeriden direksiyonu sökerek düz şekilde taktım. Şimdi tık yok daha önce direksiyonda kilitlenmiyordu oda düzeldi. Doğru 1.3lerde ön düzen daha sade problem yok :-) .İzne ayrılınca kendim lifte kaldırıp kontrol ediyom malum stabilize yollar.
Alt takımın sade olması direksiyon kutusunu bozuyor. Stabilde olsa olmasa 1.3 lerde direksiyon kutu sorunu çok duydum. Ama senin elinden geldiği için bence sorun değil:-)
Rot ayarı bozulmadan o direksiyon öyle yamuk durmaz eğer birisi daha önce sökmediyse.
Oncelikle neden eksen kaymasi olduguna bakilmali. Rot ayarlari bozulmussa, cihazlari iyi bir yerde ayarlanmali. Bunun icin balans da ayarlanmali. Bu sirada far ayari da iyi olur.Direksiyon sokuldugu icin ise, altta vida olmasi lazim. Hava yastikli modellerde dikkat etmek gerek. Gobek cikinca mil ve vidasina ulasirsiniz.
Bizim için Rot ayarı gerekli mi abi? yoksa alttaki vida ile çözebilir miyiz?