Gönderen Konu: 96 corolla GLİ Direksiyon Yönü  (Okunma sayısı 4765 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
96 corolla GLİ Direksiyon Yönü
« : Şubat 24, 2016, 09:56:58 »
Merhabalar.
Yeni aldığım 1996 model Corolla GLİ aracımın direksiyonu tam düz durmuyor. Hafif sağa doğru dönmüş gibi duruyor. Yolda giderken görüntüsü rahatsız ediyor. Ortadaki korna basma kısmı sökülse sanki direksiyon miline bağlı bir cıvataya ulaşabilirim gibi geliyor ama o kapağı sökemedim. Açıkçası fazla da zorlamadım.
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Toyota Club Türkiye

96 corolla GLİ Direksiyon Yönü
« : Şubat 24, 2016, 09:56:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 96 corolla GLİ Direksiyon Yönü
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2016, 09:58:40 »
2. el mi aldınız? aldığınızda öyle miydi?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • BaşTezgahtar
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 157000
  • Model Yılı: '97
  • 44 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2016, 10:24:36 »
Onu direksiyondan değilde rot balansçıya götürüp düzelttirin ordan düzülmez o
Toyata Corolla 1.6GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2016, 10:30:05 »
Aynen, rot balans ustasına gidip sorunu anlatın,gitmişken ön ve arka rot ayarını da yaptırın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 24, 2016, 10:31:18 »
Ortadaki plastik çhkartılınca 19 anahtar ile sökülen somun var lokma gerekir.Somun söküldükten sonra direksiyon sağa sola esnetilerek biraz kuvvet uygulanarak sökülebilir. Rot balansla işi yok kendinizde yapabilir yada herhangi bi tamirciyede yaptırabilirsiniz. Öyle uzun uzadıya işi yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 24, 2016, 10:35:19 »
Büyük ihtimal rotların bakıma girmesi gerekiyor. Yoksa kolay kolay sapma yapmaz. Ben kaza yapınca sapmıştı. Zor bir şey değil.Sizde yapabilirisiniz Kapağı sökünce somun var. Somunu sökün. Mili kaplayan ayar somunu var onu tekerlere göre ayarlanması gerekiyor. Yine de rot balansçıya gitseniz daha iyi olur.Rotları da kontrol ettirin Rotlara da bakılsa alt takımın ömrü için daha iyi olur. Bu parçalar zincirleme boza boza gidiyor.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 24, 2016, 10:40:12
Ortadaki plastik çhkartılınca 19 anahtar ile sökülen somun var lokma gerekir.Somun söküldükten sonra direksiyon sağa sola esnetilerek biraz kuvvet uygulanarak sökülebilir. Rot balansla işi yok kendinizde yapabilir yada herhangi bi tamirciyede yaptırabilirsiniz. Öyle uzun uzadıya işi yok
1.3de alt takım sadece tabla burcu var diye biliyorum. Ohh;-)Senin öyle bir derdin yok Yaşar abi.  Tablayı da sen değiştirirsin ondan şüphem yok. Zrotmuş rotilmiş rot başıymış oh ne güzel..
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 24, 2016, 10:52:58 »
Büyük ihtimal rotların bakıma girmesi gerekiyor. Yoksa kolay kolay sapma yapmaz. Ben kaza yapınca sapmıştı. Zor bir şey değil.Sizde yapabilirisiniz Kapağı sökünce somun var. Somunu sökün. Mili kaplayan ayar somunu var onu tekerlere göre ayarlanması gerekiyor. Yine de rot balansçıya gitseniz daha iyi olur.Rotları da kontrol ettirin Rotlara da bakılsa alt takımın ömrü için daha iyi olur. Bu parçalar zincirleme boza boza gidiyor.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 24, 2016, 10:40:12
1.3de alt takım sadece tabla burcu var diye biliyorum. Ohh;-)Senin öyle bir derdin yok Yaşar abi.  Tablayı da sen değiştirirsin ondan şüphem yok. Zrotmuş rotilmiş rot başıymış oh ne güzel..
Aldım alalı direksiyonda ses vardı bi türlü çözüm bulamadık. Komple kutu değişti yine aynı en son mafsalı söktüm direksiyon milini yan çevirdim taktım. İçeriden direksiyonu sökerek düz şekilde taktım. Şimdi tık yok daha önce direksiyonda kilitlenmiyordu oda düzeldi. Doğru 1.3lerde ön düzen daha sade problem yok  :-) .İzne ayrılınca kendim lifte kaldırıp kontrol ediyom malum stabilize yollar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 24, 2016, 11:01:44 »

Direksiyon simidinin açısınıdan bahsediyorum aslında. Yani araba sağa sola çekmiyor. Sadece direksiyon simidi tam olması gerektiği gibi değil biraz sola dönük duruyor. Sadece kornanın bulunduğu kapağı nasıl sökeceğimi bilemedi. Kırarım diye kortuğumdan fazla zorlamadım.
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 24, 2016, 11:05:59 »
Direksiyon simidinin açısınıdan bahsediyorum aslında. Yani araba sağa sola çekmiyor. Sadece direksiyon simidi tam olması gerektiği gibi değil biraz sola dönük duruyor. Sadece kornanın bulunduğu kapağı nasıl sökeceğimi bilemedi. Kırarım diye kortuğumdan fazla zorlamadım.
Çekin gelir kıralacak bir parça değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 24, 2016, 11:09:10 »

siz onu direksiyondan düzeltirsiniz ama sağa sola dönüşlerde açısı değiştiği için biraz fazla zorlamış olursunuz. balans yaptırmadan düzgün olduğunu anlamak imkansız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 24, 2016, 11:10:21 »
Aldım alalı direksiyonda ses vardı bi türlü çözüm bulamadık. Komple kutu değişti yine aynı en son mafsalı söktüm direksiyon milini yan çevirdim taktım. İçeriden direksiyonu sökerek düz şekilde taktım. Şimdi tık yok daha önce direksiyonda kilitlenmiyordu oda düzeldi. Doğru 1.3lerde ön düzen daha sade problem yok  :-) .İzne ayrılınca kendim lifte kaldırıp kontrol ediyom malum stabilize yollar.
Alt takımın sade olması direksiyon kutusunu bozuyor. Stabilde olsa olmasa 1.3 lerde direksiyon kutu sorunu çok duydum. Ama senin elinden geldiği için bence sorun değil:-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 24, 2016, 11:19:42 »
Anladım dediğinizi 2 kollu olanlarda altta bi tane civata var onu sökmek lazım kapağın çıkması için.  3 kollu olanlarda nasıl çıkar bilmiyorum. Direksiyon simidi söküldükten sonra istenilen açıda takılabilir mil komple freze diş kama filan yok.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 24, 2016, 11:25:43
Alt takımın sade olması direksiyon kutusunu bozuyor. Stabilde olsa olmasa 1.3 lerde direksiyon kutu sorunu çok duydum. Ama senin elinden geldiği için bence sorun değil:-)
Bişeyler yapıyorum kendimce. Evet hidrolik olanlara göre yoldaki bütün geri tepkiyi direk mile ilettiği için çabuk arıza veriyor. Sorunluyken özellikle frene basınca direksiyondaki aşırı titreme böbrek taşı dökecek cinstendi :-) Traktörde çukura düştüm kolumu kıracaktı kara direksiyon yüzünden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 24, 2016, 14:47:59 »
Rot ayarı bozulmadan o direksiyon öyle yamuk durmaz eğer birisi daha önce sökmediyse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 24, 2016, 15:25:25 »
Ön takımcıya gidilecek direksiyon düz şekilde iken rot ayarı yapılacak. en fazla 20 liralık bir işlem .Tanıdık varsa para bile almaz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 24, 2016, 17:10:12 »
Rot ayarı bozulmadan o direksiyon öyle yamuk durmaz eğer birisi daha önce sökmediyse.
Doğrudur daha önce islem görmeden o hale gelmez. Tamam sizlerin dediği olsun rot balansa gitsin :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 24, 2016, 17:13:08 »
Oncelikle neden eksen kaymasi olduguna bakilmali. Rot ayarlari bozulmussa, cihazlari iyi bir yerde ayarlanmali. Bunun icin balans da ayarlanmali. Bu sirada far ayari da iyi olur.
Direksiyon sokuldugu icin ise, altta vida olmasi lazim. Hava yastikli modellerde dikkat etmek gerek. Gobek cikinca mil ve vidasina ulasirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 24, 2016, 18:06:37 »
Oncelikle neden eksen kaymasi olduguna bakilmali. Rot ayarlari bozulmussa, cihazlari iyi bir yerde ayarlanmali. Bunun icin balans da ayarlanmali. Bu sirada far ayari da iyi olur.
Direksiyon sokuldugu icin ise, altta vida olmasi lazim. Hava yastikli modellerde dikkat etmek gerek. Gobek cikinca mil ve vidasina ulasirsiniz.

Bizim için Rot ayarı gerekli mi abi? yoksa alttaki vida ile çözebilir miyiz?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #17 : Şubat 24, 2016, 18:19:09 »
Rot ayari bozuk diye illa cekme yapacak degil, hangi aksin, ne oranda, nasil bozuldugu da onemli. Ornegin on iki teker acilari bozuk ama birbirini bu bozukluk karsilikli dengeliyor olabilir. Bu durumda direksiyon geri toplamadan, vuraj kabiliyeti ya da teker duzensiz asinmasina kadar farkli etkil
Bizim için Rot ayarı gerekli mi abi? yoksa alttaki vida ile çözebilir miyiz?
eri olabilir.
:) Senin durum tamamen direksiyon gobegi ile alakali. Direksiyondan cozulur Kaan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 25, 2016, 01:40:13 »
Rot ayarı gereklidir.

Rot makinasından bağımsız olarak yapılacak sökme takma işlemleri aracınızın direksiyon turlarını bozar.

Balans ayarı ile bir alakası yoktur.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #19 : Şubat 25, 2016, 08:07:12 »
Rot ayarinin geregi duzgun balans ayaridir. Balans ayaru rot ayari gerektirmez ancak rot ayari balans ayari gerektirir. Balans ayari teker kendi ekseninde kacikligi duzeltir ve bu kaciklik duzelmeden uygun rot ayari bulunamaz teker donus her noktasi icin. Bunlarin sonucunda da ideal olani far ayaridir. Cunku rot ve balans ayarindaki idealden sapmaya gore arac sag ve sol aks, on ve arka aks yuksekligi degisir, ideal aydinlatma cizgisi bozulur.