merhaba arkadaşlar. 1.3 xe corolla aldım. yaklaşık iki aydır kullanıyorum ancak bir takım sorunları var.
1) kalkış esnasında debriyaj kavramaya başlarken şöyle bir sallıyor sonra bırakıyor. baskı balatadan diye düşündüm önce. ama baskıda sorun yok. yani devir boşa çevirmiyor. hem dik bir yokuşta test ettim hemde yüksek viteste kalkış yaparak test ettim. baskı kaçırmıyor. bir arkadaşa sordum bilye dedi. ustaya götürdüm o da baskının göbeği dedi. rahatsız etmiyorsa böyle bin baskı da bittiğinde değişiriz deyip gönderdi. böyle kullanmamın bir zararı olur mu?
2) farları yaktığımda, frene bastığımda(fren lambası yandığında yani) ve buna benzer durumlarda rölanti çok düşüyor. yine durduğumda eğer far yanıyorsa cansızlaşıyor hareket ettiğimde parlıyor. üzerinde 12v 60 amper yiğit akü takılı. sorun ne olabilir?
3) çukurlu yollarda önden gıcırtılar geliyor. ön düzeni rot/balansçıya gösterdim bir sorun yok dedi(rot ayarı yaptırmadım ama sadece parçalara baktırdım) amortisörleri sordum şimdi anlaşılmaz havalar ısındığında bakmamız lazım dedi. amortisörleri değişirsem ses kesilir mi ya da azalır mı?
yardımlarınızı/tecrübelerinizi bekliyorum dostlar..