0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
öncelikle herkese selamlar uzun süredir forumu takip edemiyordum okunacak başlıklar epeyce birikmiş soruma gelince sabahları özellikle hava ve araç soğukken araç 1. ve 2. vitese geçmemekte inat ediyor arabayı durdurup 1. vitese geçiyorum 5 km/h nin üzerinde geçirmek nerdeyse imkansız kamyoncu gibi oldum 1. vitesi unuttum hep 2. vitesle yarım debriajla kaldırıyorum araç ısınınca bi 50 km kadar sonra pamuk helva gibi enfes oluyor. sorun nedir acep ey forum ahalisi bu arada 2. vites de çok masum değil hani onun da bi asiliği bi isyankarlığı bi direnişi var elbet ama onu hafif mukavemetle baskılıyorum
şanzıman yağı eski veya yanlış konulmuş olabilir, kullanıcı kitabına bak eğer 75w90 ise mobilube 1 shc 75w90 yağ koydur.
teşekkürler abicim saygılar kılavuzunda API GL-4 veya GL-5 SAE 75W yağ öneriyor ,araç 57.000 km de şanzıman yağı için erken değil mi? kılavuzda değişim için bi kilometre belirtmemiş 40000 ve 80000 de inceleyiniz yazıyor sanırım ben o inceleme işini yapamıyorum ,tahminimce aracın alt tarafında
benim ustam yaris 2007 1.4 4d de şamzıman yağı olmadığını söyledi, doğru mu? Eğer bu yağ koyuluyorsa neresinde girişi?
şanzıman yağı yok mu sürtünmeler ne ile minimuma indiriliyormuş acaba motor soğutma suyunu mu kullanıyormuş
peki bu şamzıman yağı nerden konuyor arabaya acaba ?