0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Beyaz kiri göstermiyor mu? Emin misiniz Bugün Hakan Öztürk abi ile görüştük. Arabayı gördüğü anda ne oldu böyle dedi. Durduğu yerde yağmur yedi. Yağmurdan sonra çıkarttık yerler vs kuru idi. Ne oldu? Hani beyaz temiz duruyordu? Ne zaman beyaz araba iyidir deseler aklıma şu geliyor; beyaz giyme toz olur siyah giyme söz olur
bir çin atasözü derki; Siz Türkler ne kadarda birbirinize benziyorsunuz, bakıyorsun ortalık beyaz arabadan geçilmiyor
Beyaz'ın önemi kir olayından değil güneşe maruz kaldığında diğer boyalara göre nispeten daha az etkilenmesi. Her renk kir gösterir. Örneğin Erbil'de taksilerin %99'u beyaz neden diye sorduğumda direk güneş dediler. Yoksa renkli araçlar daha hoş duruyor bana göre.
beyaz kiri gösterir göstermesine de hasar kaza gibi durumlarda renk tutturması diğerleri kdar uğraştırmaz. ama gene de kir gösterme konusunda siyah mavi gibi tonlardan bir tık daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Çoğunuz bilirsiniz Aralık ayında ki kazamı. Ön kaput ve arka tampon değişip boyanmıştı. Ön tampon mini onarım ile boyanmıştı. İnci beyazı ve ton farkı olmadı. Arabayı o gün almaya gittiğimde defalarca baktım fark yoktu. O günden bu güne sık sık bakıyorum güneş altında dururken bakıyorum fark yok. Ha, tamponlar çok az belli belirsiz fark var gibi ama o fark zaten ilk aldığımda da vardı yani tüm inci beyazlar da var. Yani iş burada ustada bitiyor. Bana "bir parçayı tonu tutturmak için 4-5 kere boyadığım 10 kere bile boyadığım oldu" demişlerdi arabayı o gün servis den almaya gittiğimde.