Gönderen Konu: Baskı Balata  (Okunma sayısı 3451 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 152000
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Baskı Balata
« Yanıtla #20 : Şubat 29, 2016, 22:26:49 »
Daikin markaydı bir kutunun içinde baskı balata ve bilya vardı.
Şimdi bu silkeleme normal mi? Ustu suçu hemen sete attı. Acaba montajda bir sorun olabilirmi?
Şimdi ben ne yapmalıyım?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 29, 2016, 22:30:15
Ufuk bey, volantta sorun olsa değişimden öncede benzer sorunlar olmazmıydı. usta sorunu baskı balatada buldu diyelim garantiden gelinceye kadar ben ne yapacağım. Birde aracın üzerinden valeo marka bir set çıktı bu orjinal mi?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 29, 2016, 22:26:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 29, 2016, 22:47:50 »

Daikin markaydı bir kutunun içinde baskı balata ve bilya vardı.
Şimdi bu silkeleme normal mi? Ustu suçu hemen sete attı. Acaba montajda bir sorun olabilirmi?
Şimdi ben ne yapmalıyım?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 29, 2016, 22:30:15
Ufuk bey, volantta sorun olsa değişimden öncede benzer sorunlar olmazmıydı. usta sorunu baskı balatada buldu diyelim garantiden gelinceye kadar ben ne yapacağım. Birde aracın üzerinden valeo marka bir set çıktı bu orjinal mi?

Daikin marka olduğunu biliyorum,hatta aldığınız fiyata da şaşırmıştım açıkçası, ama kutu üzerindeki ürün kodu gerekli, toplama daikin mi gerçek daikin mi çözelim bir de Daikin bazı serilerinde silkeleme problemi olabiliyordu ama bu problem çözüleli iki seneyi geçti.

Montajda bu sorunu yaratabilecek husus, balatanın merkezlenme hatası olabilir ama kimsenin ustalığına da laf etmek istemem, ayrıca merkezlenme hatasında ayırmama vs. gibi sorunlarda görülür, zira bir çok sebebi olabilir bu olayın.

Sorun aldığınız üründe ise ürünü aldığınız yer birebir değişim yapmalı, "garantiye göndericez, beklemeniz gerekli" diyemez size. Ancak volant hatası (salgı,çizik vs) sebebi ile ürün hasar görmüşse ürün hatalı bile olsa garantiye girmez, bu konu birazda aldığınız yer ile ilgili.

Valeo konusuna gelince, Toyota kutulu "Made in France" Valeo'dan tutun, Kore ve Çin menşelisine kadar bir çok çeşidi var, üstelik taklitleri de sınırsız, hangisi olduğunu buradan tahmin etmek imkansız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 152000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 29, 2016, 23:35:20 »
Usta hatası varsa nasıl kabul edecek, şanzımanı tekrar indirip ben yapamamışımmı diyecek. Bence suçu ürüne bulacak
Aracı bu şekilde kullanmamın bir zararı var mı?Yoksa paraya kıyıp başka bir ustayamı göstereyim sorun üründeyse garantiden değiştiririm peki sorun ustadaysa ne alacak giden benim 250tl olacak.
Ne tavsiye edersiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 143000
  • 50 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 01, 2016, 13:42:06 »
merhaba ufuk abi. yukarıdaki arkadaşin bahsettigi sorun bendede var. debriyaja basınca gıcırt diye bir ses geliyor. bir diger sorun ise
 arabam soguk iken yani ilk bindigimde 1. viteste kalkarken hafif silkeliyor. tırtt  diye sallanıyor. o an bn tekrar debriyaja basıyorum gazi biraz yüksek verdim mi hiç sorun yok. ilginç tarafi bunu araba soguk iken yapıyor. mesela 10-20 dakika sürüşten sonra. arabayı stop edeyim. aradan 1-2 saat sonra  gelip binsem ilk kalkışta bu sorun olmuyor.titreme yok. benzindede ayni sıkıntıyı yapıyor. nezaman hararet araba ısınsa bu sorunum kalkıyor ortadan.

toyotacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 01, 2016, 15:13:54 »
Usta hatası varsa nasıl kabul edecek, şanzımanı tekrar indirip ben yapamamışımmı diyecek. Bence suçu ürüne bulacak
Aracı bu şekilde kullanmamın bir zararı var mı?Yoksa paraya kıyıp başka bir ustayamı göstereyim sorun üründeyse garantiden değiştiririm peki sorun ustadaysa ne alacak giden benim 250tl olacak.
Ne tavsiye edersiniz

Mustafa bey, hakkaniyetli biri ise "burada hata yapmışız" demesi gerekli ama kimdir nedir bilmiyoruz, profilinizde il de yazmadığı için yer tavsiyesi de veremiyorum size.
Belki gerçekten ürün hatalıdır? Bu durumda da aldığınız yerin debriyaj setini değiştirerek, usta ile de anlaşarak yeni debriyaj setini taktırabilirsiniz.
Bahsettiğiniz titreşim konfora etkisinin dışında, debriyaj balatasının sıyırmasına yada en iyi ihtimalle çok erken ömrünün tükenmesine sebep verir, tabi kendi ömrü tükenirken volant'a ne yapacağı ancak bir sonraki sökülmesinde belli olacaktır.
Forum kullanıcıları, "en iyi parça" ve "en iyi usta" istişarelerini boşuna yapmıyorlar, bu olaydan sonra "kaç param gidecek" kısmına pek takılmamanız gerekli zira ileride çok daha fazla paranız gidebilir.

Mesaj Birleştirildi: Mart 01, 2016, 15:20:18
merhaba ufuk abi. yukarıdaki arkadaşin bahsettigi sorun bendede var. debriyaja basınca gıcırt diye bir ses geliyor. bir diger sorun ise
 arabam soguk iken yani ilk bindigimde 1. viteste kalkarken hafif silkeliyor. tırtt  diye sallanıyor. o an bn tekrar debriyaja basıyorum gazi biraz yüksek verdim mi hiç sorun yok. ilginç tarafi bunu araba soguk iken yapıyor. mesela 10-20 dakika sürüşten sonra. arabayı stop edeyim. aradan 1-2 saat sonra  gelip binsem ilk kalkışta bu sorun olmuyor.titreme yok. benzindede ayni sıkıntıyı yapıyor. nezaman hararet araba ısınsa bu sorunum kalkıyor ortadan.

Ziya gıcırtı dediğin ses debriyaj pedal yayı, debriyaj alt merkezi yada çataldan geliyor olabilir, debriyaj seti takılırken debriyaj çatalının bellli bölgelerinin greslenmesi gerekir.
Vibrasyon için aynı konu geçerli, debriyaj seti takılırken volant kontrol edildi mi? Debriyaj seti takıldıktan sonra yol testi yapılmadı mı? 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 01, 2016, 15:29:35 »
20.000-100.000 Liralık araçlara binip, en önemli motor ve şanzumanları çok güvenilir yerden almak ve yaptırmak gerekiyor. Ucuz etin yahnisi pek oluyor derler bizim oralarda.