0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar 98 xei spesiyal modeli arabam ile hızlı giderken bişey yok ama durmaya yakın arabanın freni 10 sn titriyor ve önlerden bir yerlerden gırrrrr diye bir ses geliyor. daha sonra ses kesiliyor. ama istisnasız her durma - yavaşlama sırasında bu olay oluyor. ustaya götürdüm anlayamadılar. birisi abs beyninden dedi, birisi abs müşirleri olabilir dedi. bu şekilde sıkıntı yaşayanlar oldumu, sizce nedendir, çözümü nedir bilgisi olan varsa sevinirim.
DİSK SALGI SEVİYESİ NE DEMEK USTA, FRENCİLER ANLARMI YOKSA SERVİS Mİ YAPAR BUNU
emin bey disk bozuk olsa hızlı giderken de yalpalama yapması lazım değil mi. oysa bende durmak üzere iken yavaşlayınca frene basınca sanki şarzlı telefonun titremesi gibi ayağımın altında fren pedalı titriyor. o sırada arabanın ön tarafından bir yerden dırrrrrrrr diye ses geliyor. diskin o arızasından olsa yavaş titremesi gerekmez mi. birde bu model toyotaların trigeri kopsa motora zarar vermez deniliyor sadece araba durur deniliyor bu konuda da bilginiz varmı acaba. teşekkür ettim.
FREN PEDALI TİTREŞİYOR, DİREKSİYONDA TİTREME YOK, SESİN GELDİĞİ HIZ YAVAŞLAYIP DURMAYA YAKIN ZAMANDA OLUYOR. VİTESE DİKKAT ETMEDİM AMA 2 VEYA BOŞTA İKEN OLUYOR GENELDE. DİSKLER YAMULMUŞ DEDİ BU SİTEDEN EMİN TUAÇ BEY. AMA GERÇEKTEN İNSANI RAHATSIZ EDİCİ BİR DURUM. BU ARALAR DAHA SIK YAPMAYA BAŞLADI. HER DURMADA YAPIYOR 10 SN. SONRA TİTREME VE SES KESİLİYOR.
kusura bakmayın büyük harflerle yazmanın o anlama geldiğini bilmiyordum yardımınız için de teşekkür ederim.