0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben biraz bakındım aslında zor değil gibi ama ugrastirici gelmişti hiç elllememistim
ekran kartı yeni sürümünü yükledigimde hata veriyor bios güncellemem gerekiyormus bende onun ıcın ugrasıyorum karısık geldi biraz
arkadaslar bilgisayarın biosunu güncellemek istiyorum da bunu nasıl yaparım nette biraz arastırdım fakat sonuc alamadım
P10AAL diye arttığımda Samsung laptop çıkıyor, doğru ise Samsung'un sitesinden laptop modeliniz için download bölümünden bios kurulum dosyasını bulabilirsiniz (eğer varsa tabi)
varan 1 dannnnBIOS güncelleme çok dikkat isteyen bir konudur..Varan 2 dannnElektrik kesintilerinden acayip etkilenir güncelleme esnasında elektrik mazallah kesilirse biosa ve pc ye müdehale edilemez hale gelir.varan 3 dannnnnnbu danı neden uzattım öle driver güncellemeye benzemez önce biosa gireceksin ordan versiyonu ve model noyu öğreneceksin sonra o modele uygun bios güncellemesini kendi offical sitesinden indireceksin.sonra fat32 formatlı bir usb ye atacaksın (sadece bios güncellemesi olsun) usb yi tak yeniden başlat pc yi sonra biosa gir bios update gibi bir seçenek olması lazın (her biosta durum farklı oluyor) sonra dananın kuyruğunun koptuğu nokta burası bios güncellemesi esnasında mümkünse pc ye dokunma ucuna kıyısına dahi. bitirince uyarı verir f10 enter çık.unutmadan mevcut bios sürümünüde indir başıma çok geldi update yapmama rağmen uyarı aldım mevcut sürümü yükleyerek eski haline döndürebilmen için usb de dursun.baktın olmuyo bırak dağınık kalsın. hiç elleme:D
bu konularda yardım aldığım sitelerden bir tanesisdirhttp://www.enpedi.com/2011/05/asus-bios-guncelleme.html
sagol abi baya güzel anlatmıs keske laptop asus olsaymıs ya onda çok basit. bu laptoplarda iki bios mu var simdi onu anlamadım görüntü biosu falan diyor
Samsung için SW Update programı var.Onunla Bios yükseltmesi yapılıyor
laptopta elektrik kesilme sıkıntısı yok ki zaten
Korkacak hiç bir şey yok. Bios dosyasını indir, yanında güncelleme programı da olur genelde. Programı çalıştır, dosyayı göster ve başlat. 10 bilemedin 15 saniyede biten bir olay.
samsung abi evet np350v5c modeli de samed abinin dediklerinden sonra tırsmadım degil yaniMesaj Birleştirildi: Şubat 21, 2016, 20:43:58valla korkuttun abi beni ama ekran kartının güncel sürümünü yükleyemiyorum ya o nasıl olucak :S
Tam model ne, np350v5c - ...? bundan sonrası da olmalı. Örnek: (NP350V5C-S0FTR) Şimdi baktım da sw update programında biosu bende göremedim. Başka yerlerden aramak lazım.
SW updateyi normal çalıştırınca listenin Update yapılacaklar listesinin içinde Bios yükseltme gözükmüyor mu?