Gönderen Konu: E12 COROLLA HB ALDIM AKLIMDAKILERE YARDIMINIZ LAZIM  (Okunma sayısı 1244 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
E12 COROLLA HB ALDIM AKLIMDAKILERE YARDIMINIZ LAZIM
« : Şubat 20, 2016, 16:14:29 »
Öncelıkle merhabalar herkese ılk aracım olarak hb corolla sol d4d aldım arkadaşlar. Sımdı yavas yavas bunu tatlılastırmaya baslıyacagım.
Aracın rengı parlıament mavisi. Yapmak istediklerime gelince sırasıyla söyluyorum .

1.Ilk olarak jantları krom renge kaplatmak boyamak artık neyse onu yapmak ıstıyorum. Jantlar orjınal sol jantı ayna gıbı olsun ıstıyorum. Bunun ıcın ınternette alumınyum sprey falan buldum. Acaba alsam gıtsem bı lastıkcıde bu ısı halledebılır mıyız. Kalıperlerın falanda boyanması lazım. Yanı anlıcagınız jantlar krom,nıkelaj kaplancak.

2.Double teyp takılcak.Nette baktıgımda Corolla old dıye gecen bır teyp var.Kumanda sıstemıde calısıyormus ayrıca. 800 lıra gıbı bı fıyatı var. Bundan alıp memnun olan varmı aynı orjınal teybın ekranlı hali gibi birşey.Veya baska bır onerınız var mı ?

3.Ön lip takılcak. Yalnız bahsettıgım ön lip kaucuk olan degıl hani sert plastık lipler var ya vw polo gti lipi dusunun ondan. Sımdı bu lıpler benım araca uyumlu mudur ? Ikıncı olarak lıp sıyah ben bunuda krom rengıne boyatıp takmak ıstıyorum mumkun mudur ?

4.Aracın rengıne nıkelaj rengı cok guzel gıttıgı ıcın aracın cam cıtalarını nıkelaj kaplıyacagım. Ayrıca iç konsoluda klıma kapakları vs. nıkelaj kaplamayı dusunuyorum.Antenı nıkelaj cubuk antenle degıstırmeyı dusunuyorum 15 tl gıbı bır fıyatı var onu ben yapabılırım sanırım.

5.Farlar sararmıs durumda oncelıkle temızlık yapılacak. Xenon takılacak sisler dahıl. Sıslerın yanınada gunduz led farı dusunuyorum. Far merceklı degıl sanırım merceksız sekılde takınca bı sorun olur mu xenonu ve hangı marka hangı deger onerırsınız ?

6. Arka tampona dıfüzor tarzı veya ek bısey aradım fakat bulamadım nette. Egsoz ucu taktırcam cıftlı fakat tampondan asagıda kalıp sırıtmasın ıstıyorum tampon ıcınde olsun ıstıyorum bunu nasıl yapabılırım ?

7.En uygun yan marşpiyeli kaca bulurum sanayıye gıttıgımde bulunur mu tahmını kaca patlar ?

8.Plaka ısıkları beyaz ledle degıstırıcelek. Ayrıca ayna altı led ısık takılcak . Bu bana kaca patlar merak edıyorum ?

Arkadaslar sımdılık aklımdakıler bunlar eger ıstedıgım ve hayal ettıgım gıbı bır gorunume kavusursa cok tatlı bı arac olcak.Yardımınıza ıhtıyacım var.
2007 COROLLA SOL HB D4D *

Toyota Club Türkiye

« : Şubat 20, 2016, 16:14:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 19 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Şubat 20, 2016, 16:59:05 »
Aracınız hayırlı olsun :) Beyaz ampul düşünün bence merceksiz fara xenon çok göz alıyor merceklide bile otomatik far ayarı yoksa ayar iyi yapılmayınca göz alıyor. Ben narva marka beyaz ampul kullanıyorum e12imde memnunum. Zaten gündüz ledi takacaksanız bırakın sislerde orjinal kalsın çünkü gereksiz sis farı açmak çok göz alır görüntü için başkalarının hayatını riske atmaya değmez. Bence sti gold düşünebilirsiniz jantlar için. Ben yaza o rengi düşünüyorum şimdiki jantlarım nikelaj rengi gözüme ticari taksi ya da memur arabası gibi geliyor :) (Aracım gümüş gri sedan d4d e12 bu arada) Jantların boyası hemen atsın istemiyorsanız biraz masraflı olur ama iyi bir boyacıda yaptırmanızı tavsiye ederim.  Ve bence spor görünüm istiyorsanız nikelajda abartıya kaçmayın tabi şahsi görüşüm lip siyah güzel gider mesela ve cam cıtaları orjinal kalsa. Ayrıca logosuz panjurda düşünebilirsiniz. Forumda bir arkadaş konu açmıştı difüzör için ona bir göz atın yardımcı olurum arayanlara diyordu.
Ekleme: piano siyahı da güzel gidebilir jantlar için.