Gönderen Konu: Hava Filtresinin Ordan gelen Ses  (Okunma sayısı 15952 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Yoklukta Kazandığımızı, Varlıkta Kaybediyoruz...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 169
  • Model Yılı: '08
  • 4 kere teşekkür etti
Hava Filtresinin Ordan gelen Ses
« : Şubat 19, 2016, 17:19:01 »
Konu daha önce açıldımı bilmiyorum Lakin tecrubeli abilerime Kardeşlerime bir sorum olacak.2008 Corolla 1.4 4d4 elegant mmt aracım var araçta en ufak bir sıkıntı yok şükür ki bütün bakımları yag polen hava ve şanzıman motor yagı filtreleriyle beraber yaklaşık 15 gün önce değişti.Araçtan hava filtresinin ordan grlen bir ses var sanki araçta Açıl hava filtresi veya kumandalı egzos var gibi bunla ilgili egzosa baktırdım taş bile değmemiş egzosta problem yok dendi ses genel olarak sol ön targtan grlio var gaza bastıkça artıyo güç yükü bindikçe araç vuuuuuunnn diye ses yapıoo sorun nedir bilen yada başına gelen varmıdır.  :(
Yoklukta Kazandığımızı, Varlıkta Kaybediyoruz...

Toyota Club Türkiye

« : Şubat 19, 2016, 17:19:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 271000
  • Model Yılı: '09
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Şubat 19, 2016, 17:57:54 »
a-hava filtesi değişirken bir yerlere zarar verip  delinmiş olabilir
b-orjinal ve bazı muadil filtrelerin dışında yan sanayii diye tabir ettiğimiz hava filtrelerinin ses yaptığını duymuştum.siz hangi marka kullandınız?, bakım yapılan yere tekrar kontrol ettirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: Hava Filtresinin Ordan gelen Ses
« Yanıtla #2 : Şubat 19, 2016, 19:05:50 »
Konu daha önce açıldımı bilmiyorum Lakin tecrubeli abilerime Kardeşlerime bir sorum olacak.2008 Corolla 1.4 4d4 elegant mmt aracım var araçta en ufak bir sıkıntı yok şükür ki bütün bakımları yag polen hava ve şanzıman motor yagı filtreleriyle beraber yaklaşık 15 gün önce değişti.Araçtan hava filtresinin ordan grlen bir ses var sanki araçta Açıl hava filtresi veya kumandalı egzos var gibi bunla ilgili egzosa baktırdım taş bile değmemiş egzosta problem yok dendi ses genel olarak sol ön targtan grlio var gaza bastıkça artıyo güç yükü bindikçe araç vuuuuuunnn diye ses yapıoo sorun nedir bilen yada başına gelen varmıdır.  :(
Aynı sorun bendede vardı yan sanayi hava filtresi boşluk yaptığı için araç hırlıyor gibi ses yapıyor orjinal filtde sorununuzu çözecektir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 19, 2016, 19:55:45 »
Ben de de oldu geçti.Filtreyi tekrar takın.Düzeliyor.Geçiyor sıkıntı yok.Bazen garip sesler olur.Geçen nur topu gibi bir ses vardı 8 gün sürdü,sonra gitti. Karter muhafazaya bir şey sıkışınca da oluyor.(poşet bile oluyor).Sonra geçiyor ve mutlu olup,aracımızı tekrar seviyoruz.O da ayrı mutluluk. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Yoklukta Kazandığımızı, Varlıkta Kaybediyoruz...
  • Kilometre: 169
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 20, 2016, 16:12:44 »
Evet bügün servise gittiö ve araçta hava filitresi orjibal değil dediler ve değişti lakin ses yine vardı ve  araç şife kaşdırılıp bakıldı sorun orta egzos susutrurcudan kaynaklanıyor dendi ustanın dediğine göre orta egzos %60 bitmiş orta egosz değişmesi lazım dendi orjinali 1000 tl kadar muaddili ne kadardır yardımcı olcak olan varmı 😑
Yoklukta Kazandığımızı, Varlıkta Kaybediyoruz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 20, 2016, 16:38:37 »
Evet bügün servise gittiö ve araçta hava filitresi orjibal değil dediler ve değişti lakin ses yine vardı ve  araç şife kaşdırılıp bakıldı sorun orta egzos susutrurcudan kaynaklanıyor dendi ustanın dediğine göre orta egzos %60 bitmiş orta egosz değişmesi lazım dendi orjinali 1000 tl kadar muaddili ne kadardır yardımcı olcak olan varmı