Gönderen Konu: 2011 model 1.6 Toyota Corolla Elegant tam otomatik vites yokuşta çekiş sorunu  (Okunma sayısı 2129 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti

İyi günler;

2011 model 1.6 Toyota Corolla Elegant tam otomatik vites aracım var. Dik yokuşlarda D veya 3. vites giderken roketleme de(dip gaz) yapmama rağmen aracım gaz yemiyor ve devir sabit kalıyor. (Düz yolda devir ve roketleme sorunu yaşamıyorum).Bende aracımın vites düşürmesi için manuel 2. vitese alıyorum , aracım hızlanıyor ancak bu sefer devir 4000-5000 aralığında dolaşıyor. Ayrıca çok dik yokuşlarda 2. vites bile yeterli kalmıyor L vitese atmak zorunda kalıyorum, bu da deviri 6000'e kadar çıkarıyor. Sorunun kaynağı nedir?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
Aynı arabayı bende kullanıyorum hatta ilk kullandığımda dik bir rampaya geldiğimde bu nasıl bir araba bayır çıkmıyor diyordum ki araba 2.viteste tırmanıyormuş:)))Bende bayırlarda kullanırken dediğiniz gibi 1 e manuel olarak alıyorum ve dediğiniz gibi kendisi hiç almadı direk 1 e ki sorun olarakda görmüyorum açıkcası.İçiniz rahat olsun yani o bence bir sorun değil
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
Devirin 5000-6000 de olması beni tedirgin ediyor açıkçası. Bide tam otomatik vites araç kullanıyorsak neden hala viteslerle uğraşıyoruz anlam veremiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '19
  • 15 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Devirin 5000-6000 de olması beni tedirgin ediyor açıkçası. Bide tam otomatik vites araç kullanıyorsak neden hala viteslerle uğraşıyoruz anlam veremiyorum.
tam otomatikler yokuşta biraz sıkıntılı benim ilk zamanlar hiç hoşuma gitmiyordu fakat şimdi alıştım gayet normal geliyor..5-6 bin devirden de hiç korkma bu araçlar için gayet normal yanlız biraz fazla yakar o kadar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
İnşallah öyledir. Teşekkür ederim. Yalnız şu akü kutup başı söküp resetleme olayını deneyecem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
Bundan once hb corolla vardi ve o 110 bg idi bu ise 124 bg olmasina ragmen kasa agir oldugu icin hizlanmalar vs hantal ama sonradan iyi gidiyor.Kafaya takilcak bir sorun yok arabanda gonul rahatligiyla binebilirsin:))))
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '15
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
bu eski mmt otomatik şanzıman toyotalarda başından beri olan bir problem hatta site kurulup mahkemeye dahi verilmişti. yokuşlarda çekmediği gibi aşırı ısınma uyarısı verip baskı balatayı ayırıp sıfır aracın yokuşta yolda bıraktığı da olmuştur.
site gerçek olaylar da, hikayeler animasyonlar eğlenceli ama gerçek..
http://www.hakkimiziariyoruz.biz/amacimiz.asp