Gönderen Konu: Araç içi kamerası çalışırken radyo çekmiyor - ÇÖZÜLDÜ  (Okunma sayısı 2043 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar,
Aracın radyosunun çekiş gücü bayağı azalmıştı. Aslında cd dinlediğimden, arada da radyoda dinlediğim kanalın sinyali güçlü olduğundan pek etkilenmiyordum. Ama bugün şöyle bir karıştırırken sevdiğim parçaları çalan bir radyo buldum, ama cızırtıdan dinleyemeyince sorunun kaynağını buldum.
araçtaki kamerayı çıkartınca radyo düzeldi.
(kamera şu  http://i.ebayimg.com/images/g/Op0AAOSw1x1UQOrM/s-l300.jpg  )

Acaba bu kamerayı çıkartmadan radyoyu düzeltebilir miyiz?
         -o-  Çözüm -o-
Arkadaşlar sorun çözüldü. Belki başkasının işine yarar diye detaylarını yazıyorum.
Sorunun kaynağı benim sonradan değiştirdiğim kabloymuş. (şarj aleti bozulunca bir usb kablo kesip eklemiştim)
Bu kablo korumasız olduğundan radyoda parazite sebep oluyordu. Bende kabloyu tam dibinden kestim. Eski bir kablodan çıkardığım ferrit nüve'yi tam bağlantı yerinin üstüne taktım. Aracın çakmaklık girişini usb çıkışına çeviren uzatma kablosuna taktığımda dinlediğim radyo kanallarında parazit gitmiş oldu.
 ( ferrit nüve şu:(http://m2.sourcingmap.com/smapimg/en/n/08a/emi-noise-suppressor-cylinder-clampon-ferrite-bead-core-ring-for-data-usb-cable-26796n.jpg )

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç içi kamerası çalışırken radyo çekmiyor
« Yanıtla #1 : Şubat 17, 2016, 08:59:02 »
Bu tip ayna kameradan bende kullanıyorum ama sıkıntı yaşamadım hiç. Siz arka kamerayı nereye bağladınız? İçerden arka cama mı taktınız?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 17, 2016, 10:47:40 »
Arka camda radyo anteninin teline denk geliyorsa belki o yüzden sıkıntı oluyordur.Yerini degistirin
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 47 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 19, 2016, 06:49:28 »
Evet Murat bey, aynen içerden arka cama taktım. Toyota logosunun 5cm üstüne. Sizin arka kamerayı nereye bağladınız?
Bu tip ayna kameradan bende kullanıyorum ama sıkıntı yaşamadım hiç. Siz arka kamerayı nereye bağladınız? İçerden arka cama mı taktınız?

Arka camda radyo anteninin teline denk geliyorsa belki o yüzden sıkıntı oluyordur.Yerini degistirin

Tuncay kardeşim kameranın yeri önce camın içi üstteydi, çok üstte diye dışarıdan plakaya taktım.(o zaman radyoda sıkıntı hatırlamıyorum) Bu seferde far ışığından akşam sıfır kayıt oluyordu. Şimdiki yeri iyi ama nasıl yapsak ki? bagaj kapağındaki kabloları toplasam fayda olur mu ki, başka birşey mi çözer anlayamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 19, 2016, 07:33:27 »
Şimdi en son olarak kameranın yeri neresi? Ben plakanın üstünde açma kapama butonlarının bulunduğu yere yapıştırdım.

Siz bu radyo olayını komple aynadaki elektriği çekerek mi denediniz yoksa arka kameraya giden kablonun fişinimi çektiniz aynadan. Eğer böyle denemediniz ise, sadece arka kameranın fişini çekerek bir deneyin. O zaman net olarak arka kameradan denebilir. Bende böyle sıkıntı oldumu hatırlamıyorum, ama pekte radyo açan birisi değilim belkide bundan dolayı sıkıntı yok sanmış olabilirim. Eğer ki aynanın elektriğini kesince sıkıntı ortadan kalkıyorsa o zaman manyetik alandan olma ihtimali var. Bunun içinde elektrik kablosuna hani bu elektronik cihazların kablosunda olan yazıcı ekran vb şeylerde tümsekli bir şey vardır yada metal halka şeklinde ufak kablolar içinden girer çıkar onun gibi bir şeylerle manyetik parazit engellenebilir
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 47 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 24, 2016, 22:19:46 »
Bugün tekrar baktım. Arka kamerayı çıkartınca sinyaldeki parazit kesilmedi, sadece elektriği çekince parazit kesiliyor. Yani şarj aleti çıkınca radyo çekiyor. Suçluyu bulduk sanırım. :) Tuncay kardeş bu radyonun kablosu hala etken olabilir mi dersin?

Kabloya eski bir kablodan çıkardığım, Murat beyin bahsettiği, yuvarlak aparattan iki tane taktım, ne yazık ki fayda etmedi. Ama kablodaki kesiği görünce hatırladım ki bunun şarj aleti bozulmuştu, ben sıradan bir usb kablosunu ucuna ekleyerek kullanıyordum. Aslında orjinal şarj aletini alsam sorunun çözülebileği de aklıma geldi ama şimdiki usb çıktısı ikili, diğer ucuna gerektiğinde navigasyon ve cep tel takabildiğim için mümkünse böyle çözmeye çalışıyorum.

Bu elektrik kablosundaki paraziti nasıl engelleyebiliriz arkadaşlar?