Gönderen Konu: mafsal boşluğu ve stabilize yolda tıkırtılar  (Okunma sayısı 6068 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
mafsal boşluğu ve stabilize yolda tıkırtılar
« : Şubat 16, 2016, 10:21:42 »
en son bakımda üst direksiyon mafsal boşluğu olduğu ve sağ sol çevirmelerde tık tık ses olduğu ve özel bir yağ ile bunun tamiri olduğu fakat bunun için torpitonun komple sökülmesi gerektiği söylenmişti.Şimdi ise ses bariz bir şekilde arttı ve sanki lastikler direksiyondan bağımsız haraket ediyor gibi.Sizce bu mafsalı yaptırmak için torpitonun sökülmesi mantıklımı
yine toyota inadına corolla

Toyota Club Türkiye

mafsal boşluğu ve stabilize yolda tıkırtılar
« : Şubat 16, 2016, 10:21:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: mafsal boşluğu ve stabilize yolda tıkırtılar
« Yanıtla #1 : Şubat 16, 2016, 10:46:43 »
Aynı sorun bende de var ama çok hafif tekerler direksiyondan bağımsız gibi hissi çok kötü oluyor .Fazlada kurcalatmak istemiyorum malum bir yer yapılırken başka yeri bozan çoookca ustacık var .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 16, 2016, 11:13:34 »
Aynı sorun bende de var ama çok hafif tekerler direksiyondan bağımsız gibi hissi çok kötü oluyor .Fazlada kurcalatmak istemiyorum malum bir yer yapılırken başka yeri bozan çoookca ustacık var .
Dediğin gibi ama ses çoğalınca ister istemez çözüm yollarını arıyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 16, 2016, 11:59:51 »
mafsal için neden torpido sökülsün , olsa olsa direksiyon altındaki parçaları sökerler. bu da büyütülecek bir şey değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 16, 2016, 13:43:04 »
mafsal için neden torpido sökülsün , olsa olsa direksiyon altındaki parçaları sökerler. bu da büyütülecek bir şey değil.
Toyota özel servis ile bakım zamanı görüştüm o mafsalın sökülüp tamir edilmesi için torpitoyu komple sökmeleri gerekiyormuş zaten mafsal tamiri 20 dakika torpito sök tak 1 gün dediler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • 69 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 16, 2016, 13:50:29 »
Toyota özel servis ile bakım zamanı görüştüm o mafsalın sökülüp tamir edilmesi için torpitoyu komple sökmeleri gerekiyormuş zaten mafsal tamiri 20 dakika torpito sök tak 1 gün dediler

Mustafa bey, gözünüz aydın mı diyeyim ne diyeyim bilmiyorum. Aynı dert bende de var, özel servisinizin dediği doğru, göğüs sökülüyor, mafsal tamir edilebilecekse ediliyor, yoksa değişiyor. Tabi bu arada direksiyon kutusuna da bakılıyor, ses ile alakalı olup olmadığı. (bunlar yapılırken, göğüs takılmadan izolasyon yaptırabilirsin, ufak bir mevlaya) Ben yaptıracağım, biraz beklerseniz, size nasıl yapıldığını, nelerin yapıldığını ve fiyatını söyleyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 16, 2016, 15:00:12 »
Bu mafsal nasıl tamir ediliyor peki?
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 16, 2016, 15:16:55 »
Mustafa bey, gözünüz aydın mı diyeyim ne diyeyim bilmiyorum. Aynı dert bende de var, özel servisinizin dediği doğru, göğüs sökülüyor, mafsal tamir edilebilecekse ediliyor, yoksa değişiyor. Tabi bu arada direksiyon kutusuna da bakılıyor, ses ile alakalı olup olmadığı. (bunlar yapılırken, göğüs takılmadan izolasyon yaptırabilirsin, ufak bir mevlaya) Ben yaptıracağım, biraz beklerseniz, size nasıl yapıldığını, nelerin yapıldığını ve fiyatını söyleyebilirim.
Mehmet bey arabayı aldığımda çok fazla değildi ama bu aralar çoğaldı bu ses malum yollarımız maalesef hep asfalt yaması.Acelem yok ve siz yaptırdıktan sonra bilgi verirseniz sevinirim.İyi bir usta ve iyi bir işçilk ise oraya bile gelip yaptırabilirim yani 1 gün gezerim orada artık:)))

Mesaj Birleştirildi: Şubat 16, 2016, 15:54:26
Bu mafsal nasıl tamir ediliyor peki?
Mutlu Bey benim görüştüğüm kişi toyota da uzun yıllar mekanik olarak çalışmış bir kişiydi.Mafsalı söküp içine özel bir yağ ile sıkıştırma yapılıp yerine monte edildiğini söylemişti.