en son bakımda üst direksiyon mafsal boşluğu olduğu ve sağ sol çevirmelerde tık tık ses olduğu ve özel bir yağ ile bunun tamiri olduğu fakat bunun için torpitonun komple sökülmesi gerektiği söylenmişti.Şimdi ise ses bariz bir şekilde arttı ve sanki lastikler direksiyondan bağımsız haraket ediyor gibi.Sizce bu mafsalı yaptırmak için torpitonun sökülmesi mantıklımı
Aynı sorun bende de var ama çok hafif tekerler direksiyondan bağımsız gibi hissi çok kötü oluyor .Fazlada kurcalatmak istemiyorum malum bir yer yapılırken başka yeri bozan çoookca ustacık var .
Aynı sorun bende de var ama çok hafif tekerler direksiyondan bağımsız gibi hissi çok kötü oluyor .Fazlada kurcalatmak istemiyorum malum bir yer yapılırken başka yeri bozan çoookca ustacık var .
Dediğin gibi ama ses çoğalınca ister istemez çözüm yollarını arıyoruz
mafsal için neden torpido sökülsün , olsa olsa direksiyon altındaki parçaları sökerler. bu da büyütülecek bir şey değil.
mafsal için neden torpido sökülsün , olsa olsa direksiyon altındaki parçaları sökerler. bu da büyütülecek bir şey değil.
Toyota özel servis ile bakım zamanı görüştüm o mafsalın sökülüp tamir edilmesi için torpitoyu komple sökmeleri gerekiyormuş zaten mafsal tamiri 20 dakika torpito sök tak 1 gün dediler
Toyota özel servis ile bakım zamanı görüştüm o mafsalın sökülüp tamir edilmesi için torpitoyu komple sökmeleri gerekiyormuş zaten mafsal tamiri 20 dakika torpito sök tak 1 gün dediler
Mustafa bey, gözünüz aydın mı diyeyim ne diyeyim bilmiyorum. Aynı dert bende de var, özel servisinizin dediği doğru, göğüs sökülüyor, mafsal tamir edilebilecekse ediliyor, yoksa değişiyor. Tabi bu arada direksiyon kutusuna da bakılıyor, ses ile alakalı olup olmadığı. (bunlar yapılırken, göğüs takılmadan izolasyon yaptırabilirsin, ufak bir mevlaya) Ben yaptıracağım, biraz beklerseniz, size nasıl yapıldığını, nelerin yapıldığını ve fiyatını söyleyebilirim.
Bu mafsal nasıl tamir ediliyor peki?
Mustafa bey, gözünüz aydın mı diyeyim ne diyeyim bilmiyorum. Aynı dert bende de var, özel servisinizin dediği doğru, göğüs sökülüyor, mafsal tamir edilebilecekse ediliyor, yoksa değişiyor. Tabi bu arada direksiyon kutusuna da bakılıyor, ses ile alakalı olup olmadığı. (bunlar yapılırken, göğüs takılmadan izolasyon yaptırabilirsin, ufak bir mevlaya) Ben yaptıracağım, biraz beklerseniz, size nasıl yapıldığını, nelerin yapıldığını ve fiyatını söyleyebilirim.
Mehmet bey arabayı aldığımda çok fazla değildi ama bu aralar çoğaldı bu ses malum yollarımız maalesef hep asfalt yaması.Acelem yok ve siz yaptırdıktan sonra bilgi verirseniz sevinirim.İyi bir usta ve iyi bir işçilk ise oraya bile gelip yaptırabilirim yani 1 gün gezerim orada artık:)))
Mesaj Birleştirildi: 16 Şub, 2016 15:54
Bu mafsal nasıl tamir ediliyor peki?
Mutlu Bey benim görüştüğüm kişi toyota da uzun yıllar mekanik olarak çalışmış bir kişiydi.Mafsalı söküp içine özel bir yağ ile sıkıştırma yapılıp yerine monte edildiğini söylemişti.