Herkese selam benim arkadaşım hyundai gets marka aracı var cok eskiden başına gelen bi durumdan bahsetti depoya koyduğu yakıt katkısı enjektör temizleyici koymuş depo içi boyalı oldugu için boyayı sökmüş yakıt pompası tıkanıp bozulmuş acaba bizim araçlarda böyle bi durum söz konusu ola bilirmi bilen varsa paylaşırsa memnun olurum
Bahsettiğiniz durum yanlış hatırlamıyorsam 2003-2006 arası bütün Hyundai modellerinde mevcuttu.
Toyota da hiç böyle bir durumla karşılaşmadım ama bazı araçlarımızda depo içerisindeki separatörlerin dağılarak depo içindeki yakıtın dalgalanma sesi geldiği oldu.
Yakıt depolarının içi boyalı değil ancak özel bir polimer ile kaplı, Hyundai'de yaşanan durum bu polimer kaplamanın dökülmesiydi.
Bahsettiğiniz durum yanlış hatırlamıyorsam 2003-2006 arası bütün Hyundai modellerinde mevcuttu.
Toyota da hiç böyle bir durumla karşılaşmadım ama bazı araçlarımızda depo içerisindeki separatörlerin dağılarak depo içindeki yakıtın dalgalanma sesi geldiği oldu.
Yakıt depolarının içi boyalı değil ancak özel bir polimer ile kaplı, Hyundai'de yaşanan durum bu polimer kaplamanın dökülmesiydi.
ufuk bey bilgi için teşekkürler bu polimer dökülmesi yakıta koyulan katkıların polimer cözülmesinde bi etkenmidir?
çok enteresan ve güzel bir soru olmuş, Ufuk kardeşiminde belirttiği gibi enjektör temizleyiciler kaplamayı sökmez, kaldıki depoların büyük bölümünün içi zaten galvaniz kaplama oluyor mesela benim ravın deposu öyle.
@Ufuk Sönmez (16363) 2009 Corolla nde150 mmt dizel için depo çalkalanma sesi normal mi yoksa seperatör dağılması mı olmuştur.
(%80 civarı dolulukta çalkalanma sesi var)
@Ufuk Sönmez (16363) 2009 Corolla nde150 mmt dizel için depo çalkalanma sesi normal mi yoksa seperatör dağılması mı olmuştur.
(%80 civarı dolulukta çalkalanma sesi var)
Aracınızın şasi numarasını özelden yazabilirseniz daha önce karşılaştığımız araçlar ile karşılaştıralım İbrahim bey.