0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
E12 sayfasına konu açmıştım ama dikkaten kaçtı heralde yorum yazan olmayınca buraya da açayım dedim.Rolantinin çok geç düştüğünü zannediyorum.Motor ısısı normal seviyeye geldiğindeki yerin bir alt çizgisine motor ısısı ulştığında valf devreden çıkıyor,yani rolanti ancak o zaman normal (650 d/d)civarına iniyor.Resimde işaretlediğim yer,pek belli olmuyor ama yinede incelenebilir.Sizlerdede böyle mi?
çok düşük , ısındığında yükseliyor mu ?
Motor ısısına göre yorum gerekiyor Emin Bey?Yani motor ısı göstergesi hangi çizgide olunca ilk kez rolantide çalışıyor araç.Motor soğuk ilk çalıştırdık motor ısı göstergesi yükseliyor yükseliyor yükseliyor ve rolanti valfi devreden çıkarak motor rolantide çalışyor.İşte ilk kez rolantide çalışırken ısı çizgisinin yerini soruyorum.
Rolanti motor ısınızca çok inip çıkıyor mu?
Ben aslında buralardayım fakat aktif katılamıyorum , kpss sorunum var.. ilk nesil vvt motorlar en geç 1 dakika içinde rolantiyi 1000 devire düşürüyor. henüz motor sıcaklık ibresi hareket bile etmeden. https://www.youtube.com/watch?v=aEEBKnB0qII manifold için çekmiştim. bir kaç kez gaz verip bırakmadan sonra rolantisi hemen düşüyordu.
Yok inip çıkmıyor.Mesaj Birleştirildi: Şubat 14, 2016, 13:53:18Motor sıcaklık ibaresi resimde işaretlediğim yere gelince rolanti 1000 lerden hızlıca 650 ye geliyor ve sabitliyor.Benim sormak istediğim,rolanti ilk düşmede geç mi düşüyor?Anlık gaz verme-çekme ile ilgili bir sıkıntı yok.Gaz ver çek rolanti hızlı normale geliyor.
Şimdi anlatmak istediğinizi anladım rolantinin anlık düşmesinde bir sıkınti yok rolmal bir durum motor intenilen sıcaklığı bulup normale dönüyor
Rölanti valfi hiçbir zaman devreden çıkmaz, sürekli küçük dokunuşlar yapar.Sıcak motorda fişi komple sökülür ise, rolanti 300-350 d/d civarına kadar düser ve stop eder.
Isındıgında rolanti valfi devreden çıksa idi, gaza hiç basdana arabayı 1. vites ile yavaş kaldirdiginizda stop ederdi. O zaman bile elinden geldiginde devri 650 d/d de tutmak için mücadele ediyor.Aracınızda LPG var ise, karışım oranları kontrol edilmeli.Onun haricininde aracınızda bence sorun gözükmüyor.
Lpg OBDli mi Mehmet Hocam?
Değil Barış Hocam.
Merzifon sanayide gaz ayarı yaptırın derim.