Gönderen Konu: Efsaneye ses yalıtımına başladım  (Okunma sayısı 6743 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
Ynt: Efsaneye ses yalıtımına başladım
« Yanıtla #20 : Şubat 15, 2016, 22:24:11 »
Anıl kardeşim  yalıtım işine girmelisin harcanıyorsunuz. Arkadaşlar Anılın arabasına bindim.Yalıtım konusunda çok başarılı ve bana oldukça sessiz geldi.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 15, 2016, 22:24:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 15, 2016, 22:25:04 »
Kolay gelsin. Bende malzeme toparlıyorum havalar ısınınca başlarım ama merak ediyorum bütün o döşemelerden sonra pedallar nasıl olacak, debriyaj ve fren için yeterli boşluk olacak mı? Ve taban halısı şeklini kaybedecek mi?
Pedallarin arkasina kadar döşeme yaptım bütün malzemeleri. Yeterli boşluk payı var.Biraz potluk oluyor ama duzeltilebiliyor döşeme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 73000
  • Model Yılı: '13
  • 69 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 15, 2016, 22:26:54 »
Evet arkadaşlar ses yalitiminda sona gelmek üzereyim.  Bugün bituself ve ziftli keçe döşeme işleri bitti. Yarın ses izolasyon süngeri ve taban halisini sericem sonrasindada ince işçilik  :islik:

Mesaj Birleştirildi: Şubat 14, 2016, 22:22:54

Terik ederim. Çok faydalı bir çalışma olmuş. inşallah sesi de keser ve emeklerinize değer. ben de bagaja ve davlumbazlara uygulamak istiyorum. maljemeleri nerelerden temin ettiğinizi yazar mısınız? özellikle jiftli keçeyi
1.33 Auris Life 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Şubat 15, 2016, 22:33:18 »
el freninin altına dikkat edin. tam inmesi gerekiyor.
gaz pedalı sorun çıkartmaz ama debriyaj ayarı yaptırabilirsiniz.
sigorta kutusuna keçe gelmemesine özen gösterin.
bagaj ve benzin kapağını açan tuşların altından keçeyi kesip alın.
kol dayamanın vida yerlerini açmalısınız , konsolun sağ sol 2 vida yeride açık kalmalı.
arka koltuk menteşelerine dikkat ediniz.
orta konsol altındaki havalandırma ızgaralarına dikkat ediniz.
keçenin vidaya çabuk sardığını unutmayın. döşemelerde mutlaka bir miktar potluk oluşacaktır. özellikle arka şaft tünelinin üstüne bir şeyler ayarlamanızı tavsiye ederim. döşemenin siyah vida gibi sabitleyici parçaları yerine zor oturur. pedal yakınlarındaki ve ön alt trimlerdeki vida yerlerinin kenarına dikkat etmelisiniz.

aracın su aldığı yerlerde keçe kullanmayın. terleme yapan yerlerde keçeyi metale yapışık koymayın.

umarım yol sesinden kurtulursunuz. zaten sessiz bir arabanız vardı , artık yüksek hızda bile rahatsız etmeyecektir. çukurlardaki tok seslerde cabası :)
Kol dayama montajı beni bugün bir saat ugrastirdi vidalari kısa geldi kol dayamanin altina gelen Keçeyi kesip aldim el freni tam inip kalkiyor döşeme ye temasi yok bagaj acma ve depo acma mandallari sorunsuz arka şaft uzeri tam oturdu tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim taban halisi montaji bitti bugunluk fotoğraf lar yarın artik.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 15, 2016, 22:36:14
Terik ederim. Çok faydalı bir çalışma olmuş. inşallah sesi de keser ve emeklerinize değer. ben de bagaja ve davlumbazlara uygulamak istiyorum. maljemeleri nerelerden temin ettiğinizi yazar mısınız? özellikle jiftli keçeyi
Çok sağolun.  Kesilecegine eminim. Bituself i Koçtaş tan aldim ses yalıtım süngeri nide tekzenden aldım ziftli keçeyi ise oto döşeme toptancisindan aldim. Kolay gelsin simdiden.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 15, 2016, 23:55:54
Bu arada hazir sokmusken Küllük ve Çakmaklik aydinlatmalarimi yenisi ile değiştirdim 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Çıkarım senle Her yola TOYOTA
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 105000
  • Model Yılı: '05
  • 20 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 21, 2016, 21:49:30 »
elinize sağlık güzel çalışma olmuş. bu malzemelerden kapılarada uygulayabilirsin. yeni modellerde orjinalinde mevcut. sesi baya baya azaltıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 24, 2016, 11:30:18 »
sonuç nedir  ? nasıl oldu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 24, 2016, 15:29:14 »
Merakla bekliyoruz.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Şubat 25, 2016, 12:26:42 »
Araç şuan tok ses aliyor. Camurluklardan gelen aşırı ses var. On camurluk davlumbazlarini yenisi ile degistirip putur ve bituself uygulamasi yapacağım.  Suan için gayet başarılı bir ses yalitimi oldu ama kapilara ve camurluklara bir uygulama yapmadığım için beni tatmin etmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 25, 2016, 12:52:20 »
Araç şuan tok ses aliyor. Camurluklardan gelen aşırı ses var. On camurluk davlumbazlarini yenisi ile degistirip putur ve bituself uygulamasi yapacağım.  Suan için gayet başarılı bir ses yalitimi oldu ama kapilara ve camurluklara bir uygulama yapmadığım için beni tatmin etmedi.
Cam fitillerniz ve kapı fitilleri ne durumda çok yıpranıyor kopmalar başlıyor.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Şubat 25, 2016, 13:32:28 »

heh ! işte böyle başlıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Şubat 25, 2016, 17:37:29 »
Anıl bey sizin tavsiyeniz nedir ? Bu aşamadan sonra başka neler yapilmali ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Şubat 25, 2016, 19:08:54 »
Anıl bey sizin tavsiyeniz nedir ? Bu aşamadan sonra başka neler yapilmali ?
tam sessizlik için mi ?

bence yalıtımları yapın veya yaptırın. ben arabamın altına teker bölümleri hariç 10 tane pütür sıktırdım. okadar sıkınca metalden gelen yol sesi bitiyor. dediğiniz gibi davlumbazlar ve yolcu bölümüne bakan yerlere bituself yapıştırıp bir de sesi engelleyen sünger gibi maddeler koydum.
ve daha neler neler :)

sizi tatmin edecek sonuç bu arabada pek mümkün değil. lastik jant değiştirmeniz gerekiyor. amortisör takozu ve yaylara önlemler almanız gerekiyor. bir de alt taşıyıcıyı gövdeye bağlayan yere kauçuk ped yapmalısınız.
isterseniz hiç yalıtım yapmayın ama şase bağlantısından gelen titreşimi engelleyin. ancak ozaman yalıtım bile yapmadan tatmin edici sessizliğe kavuşursunuz. tabiki ben burada ciddi bir mühendislikten bahsediyorum. henüz ben işin içinden çıkamadım. ama lüks arabanın sırrı resimdeki 4 bağlantı noktası .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Şubat 25, 2016, 20:24:04 »
Anil bey aracimda 195 50 15 petlas marka v desen lastik var eibach 3.5 cm prokit yay var sesin çoğu hatta tamami camurluk kismindan geliyor. Adım adım gidip sesi minimuma indirmeye çalışacağım.  Bu arada değerli yorumlariniz için teşekküru borç bilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 73000
  • 69 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 10, 2016, 16:59:55 »
Merhaba. Elimde bitüself ve pütür siprey var. Arabanın çamurluğuna önce bitüselfi yapıştırıp sonra üstüne sprey sıksam nasıl olur. Bitüselfi yapıştırırsam çamurluk içindeki vidalar altında kalacaktır diye endişe ediyorum. Onların kapanması sorun yaratır mı

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1.33 Auris Life 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 10, 2016, 17:13:25 »
Merhaba. Elimde bitüself ve pütür siprey var. Arabanın çamurluğuna önce bitüselfi yapıştırıp sonra üstüne sprey sıksam nasıl olur. Bitüselfi yapıştırırsam çamurluk içindeki vidalar altında kalacaktır diye endişe ediyorum. Onların kapanması sorun yaratır mı

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

çamurluğu komple sokun. iç tarafına bituself uygulayın hatta onun üstüne de pütür attım mı 10 numara olur.
iç tarafa yaparsanız su emer ıslak kalır çamurluğu cürütür.
dış kısma 2 3 kat pütür.
iç kısma bitüself onun üzerine de pütür atarsanız kesinlikle iyi olacaktır.
yaparsanız resim bekleriz.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • flying white legend
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '98
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Nisan 10, 2016, 17:42:52 »
Zemine yerleştirdiğiniz keçeyi kullanmasaydınız keşke bu malzeme sıvıyı emer kurumazda koku yapar aracın orjinalinde birer parça çıkıyo bunlardan ben zemine bitüself ve üzerine ses yalıtım halısı kullandım biraz pahalı ama çok güzel oldu lastik sesi sıfır.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 10, 2016, 17:55:20
Bagaj daha çok ses aldığından damalı olan kalın ses bariyeri kullandım, iç zemine siyah olan 6 mm kalınlığında ses bariyeri kullandım çamurluk davlumbazlara bitüself kullanmadım çünki bitüself ağır malzeme burayada kendinden yapışkanlı ses bariyeri kullandım bu işin doğrusu budur. malzemeler 500 Tl tuttu.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 10, 2016, 17:55:33
flying white legend

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 110000
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 10, 2016, 23:15:28 »
araç altı ve davlumbazlara pütür için tavsiyeniz varmı? marka vs.
ben ziebarta yaptırmıştım. bu sefer becerebilirsem kendim atmak istiyorum. tavsiye varsa pütür için birde nasıl uygulandığını bilen varsa beklerim.
AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Nisan 10, 2016, 23:29:18 »
pütür için kaliteli marka seçmelisiniz. bazı markalar çatlıyor veya tam donmuyor. veyahut çok sertleşip kırılıyor. bunların hepsini yanımızdaki kaportacıdan öğrendim :) mxs marka kullandım. piyasada bolca var. 10 tl fiyata pazarlık edilebilir.

pütür atacak tabancayı bulmak zor. gerçekten güçlü pompa ve tank lazım. ama pütürü açıp içine yarıya kadar tiner koyarsanız baya inceliyor. iyi çalkalamak lazım. üstünüz kesin batacak. eller eldivenle bile batacak. pütür de zehirli bir madde olabilir. dikkatli olmak lazım. ha ben biraz yuttum arabama atarken ölmedim onu da söyleyim.

içine konulan tiner de kafa yapıyor. sigara içmeyin duman olursunuz :)

pütürü fırça ile de sürebilirsiniz. o fırçayı bir daha kullanamazsınız. kalınlık nedeniyle fazla atılamaz. kuruması 1 gün alıyor. kalın atılırsa 3 gün sonra bile tam kurumamış olabiliyor. tiner kokusu ise 1 haftada ancak geçiyor.

pütürü davlumbaza atıp boşuna paranızı harcamayın. illaki metale deymeli..

ben sadece arabanın altına 10 tane attırdım. kendim de titreşim emmesi için attım. eğer bol bol atılırsa faydası çoktur. şunu da söyleyim. tekerin bağlantı yerindeki burçları sökün. çok küçük temas noktası olan yuvaya uyan burçlar takın. bırakın 10 tane pütürü 30 tane pütürün yapacağı komple yalıtıma değer bu modifikasyon..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • flying white legend
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '98
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Nisan 11, 2016, 23:31:30 »