Gönderen Konu: Şanzıman, Bagajın su alması ve Amartisör  (Okunma sayısı 1978 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 156000
  • Model Yılı: '00
  • 9 kere teşekkür etti
Şanzıman, Bagajın su alması ve Amartisör
« : Şubat 11, 2016, 18:26:19 »
Merhaba,

2000 Corolla 1.3 base kullanıyorum. Araç soğukken baya bi ses vardı, şanzıman yağıdan kaynaklanıyor dediler. Değiştim yağı. Belli bir süre ses yoktu sonrasında motorun dizel motor gibi vuruntulu çalıştığını fark ettim rolantide. Debriyaja bastığımda ses biraz kesiliyor. Nasıl bir yağ kattıklarını bilmediğimden, Mobilube SHC 75W90 ile değiştim. Motorsilk katkısı ekledim. Ama değişen bişey olmadı, motor ısınınca hala aynı ses var. Bir usta debriyaj bilyasından şüphelendi. Bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Diğer bir sıkıntı bagajın su alması. Üst taraf kuru. Fitillerden gelen bişey yok. Stoplardan geldiğini düşündükleri için silikon çektirdim stopların bağlantı yerlerine. Stepnenin olduğu bölüm ve diğer iki bölüm hala su alıyor.

Ayrıca; Arka amartisörler ses yaptığından, çok sarstığından ve ön amartisorlerden biri hiç değişmediğinden dolayı 4 amartisörü KYB marka amartisorle değiştim. Sarsıntılar beklediğim gibi azalmadığı gibi, çukurlarda tümseklerde ses yaptığını fark ettim. Montajla ilgili bir sıkıntı olabilir mi?

Saygılar.

Toyota Club Türkiye

Şanzıman, Bagajın su alması ve Amartisör
« : Şubat 11, 2016, 18:26:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat TOYOTA'lıya güzel
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120
  • 78 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
Ynt: Şanzıman, Bagajın su alması ve Amartisör
« Yanıtla #1 : Şubat 12, 2016, 13:04:33 »
Mustafa bey rolentide araç titriyor mu? aracın yakıtında artış varmı? bunlar varsa şanzumandan ziyade siboplarla ilgili bir sıkıntı olabilir.

Bagaj aşırı derece de mi su alıyor yoksa terleme mi var.. Benim aracımda da istetmenin olduğu kısımda terleme var.. Sebebini bilmiyorum.. İstetmenin oralardan hafif bi su alıyor olabilir.

amörtisörlerle ilgili bilgim yok.. Ancak montaj yaptırdığınız yere götürün derdinizi anlatın derim..
1-1996 XEİ Corolla (150.000-190.000)
2-2005 1.6 Terra HB Corolla (100.000-135.000)
3-2000 1.6 Terra Corolla (120.000-Halen Kullanımda)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 12, 2016, 14:20:40 »
Araç soğukken traktör gibi ses geliyorsa eğer bunun sebebi şanzıman değildir. Subap iticiler yağlanamadığından motor soğukken bu ses gelir. Bunun için her yağ değişimi öncesinde  motor iç temizleyici kullanmak gerek, ayrıca da soğuk viskozitesi düşük bir tam sentetik yağ seçmek gereklidir. 0-40 ya da 5-50 kullanın bir dahaki yağ değişiminde ve öncesinde de motor iç temizleyici kullanın.

Bagajdaki tüm trimleri çıkartın arka koltuğu da yatırın. Arabayı yıkatırken içinde oturun arka bagaja bakının ışık tutarak. Bir yerlerden geldiğini göreceksiniz.
Silikon etkili olmamış olabilir. Dayson poliüretan mastik öneririm. Çok esnek ve sert. Benim sorunumu çözmüştü. Diğer iki bölüm dediğiniz yer neresi?

Takozları da değiştirin.

Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 19, 2016, 20:09:15 »
Mustafa bey rolentide araç titriyor mu? aracın yakıtında artış varmı? bunlar varsa şanzumandan ziyade siboplarla ilgili bir sıkıntı olabilir.

Bagaj aşırı derece de mi su alıyor yoksa terleme mi var.. Benim aracımda da istetmenin olduğu kısımda terleme var.. Sebebini bilmiyorum.. İstetmenin oralardan hafif bi su alıyor olabilir.

amörtisörlerle ilgili bilgim yok.. Ancak montaj yaptırdığınız yere götürün derdinizi anlatın derim..

Mesaj Birleştirildi: Şubat 19, 2016, 20:10:51
Araç soğukken traktör gibi ses geliyorsa eğer bunun sebebi şanzıman değildir. Subap iticiler yağlanamadığından motor soğukken bu ses gelir. Bunun için her yağ değişimi öncesinde  motor iç temizleyici kullanmak gerek, ayrıca da soğuk viskozitesi düşük bir tam sentetik yağ seçmek gereklidir. 0-40 ya da 5-50 kullanın bir dahaki yağ değişiminde ve öncesinde de motor iç temizleyici kullanın.

Bagajdaki tüm trimleri çıkartın arka koltuğu da yatırın. Arabayı yıkatırken içinde oturun arka bagaja bakının ışık tutarak. Bir yerlerden geldiğini göreceksiniz.
Silikon etkili olmamış olabilir. Dayson poliüretan mastik öneririm. Çok esnek ve sert. Benim sorunumu çözmüştü. Diğer iki bölüm dediğiniz yer neresi?

Takozları da değiştirin.

Bilgi için teşekkür ederim.

hasan Huseyin Bey,

Rolantide bir süre beklediğinde devir düşüyor ve araç titriyor. Şanzımandan şüphelenmenin sebebi debriyaja basınca sesin azalması. Bagajda terleme var, ama 2-3 parmak su birikiyor stepnenin yeri.

Mutlu Bey,

Dediğinizi bir sonraki yağ değişiminde yapacağım. Umarım motor iç temizleyici kullandığım bor katkısının etkisini azaltmaz. Bagaj içinde uygun zamanda dediğinizi yapacağım. Diğer iki bölümden kastım stopların hemen arkası.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 19, 2016, 20:28:59 »

Mesaj Birleştirildi: Şubat 19, 2016, 20:10:51
Bilgi için teşekkür ederim.

hasan Huseyin Bey,

Rolantide bir süre beklediğinde devir düşüyor ve araç titriyor. Şanzımandan şüphelenmenin sebebi debriyaja basınca sesin azalması. Bagajda terleme var, ama 2-3 parmak su birikiyor stepnenin yeri.

Mutlu Bey,

Dediğinizi bir sonraki yağ değişiminde yapacağım. Umarım motor iç temizleyici kullandığım bor katkısının etkisini azaltmaz. Bagaj içinde uygun zamanda dediğinizi yapacağım. Diğer iki bölümden kastım stopların hemen arkası.

Saygılar.
Bagajdaki durum terleme değil. Muhtemelen stop baglantı yerlerinden su giriyordur. Döşemeyi kaldırıp trimi söküp bakarsanız su yolu izini görürsünüz. Mutlu hoca da başta terleme sanıyordu ama onda da aynı şekilde stop bağlantı noktalarından girdiğini tespit ettik. Yağ temizleme katkısı nı kullanırsanız daha önce ki katkınızın işlevide kaybolur. Zaten o tür katkılar sanırsam her yağ değişiminde tekrar kullanılmalı galiba. Ama yağ katkılarını genel manada tavsiye edeni pek görmedim.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 20, 2016, 22:32:39 »
Bagajdaki durum terleme değil. Muhtemelen stop baglantı yerlerinden su giriyordur. Döşemeyi kaldırıp trimi söküp bakarsanız su yolu izini görürsünüz. Mutlu hoca da başta terleme sanıyordu ama onda da aynı şekilde stop bağlantı noktalarından girdiğini tespit ettik. Yağ temizleme katkısı nı kullanırsanız daha önce ki katkınızın işlevide kaybolur. Zaten o tür katkılar sanırsam her yağ değişiminde tekrar kullanılmalı galiba. Ama yağ katkılarını genel manada tavsiye edeni pek görmedim.

Tesekkürler Mehmet Bey,

Yağ katkısının faydasını baya gördüm. Aracın cekişi ciddi anlamda arttı. Motorsilk diye bir katkı, metal katkısı diyorlar. 150 bin km de bir kullanılıyor. Yağ değişiminden etkilenmiyor deniliyor. Aslında motor iç temizleyiciyi öncesinde kullanmam gerekiyordu. 

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 174000
  • Model Yılı: -
  • 5 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 14, 2016, 15:08:57 »
merhabalar.. araç titremesi ateşlemeden kaynaklanıyor olabilir. araç LPG liyse buji kablosu orjinal olması lazım.. yan sanayi buji kabloları genelde dayanmayabiliyor LPG'nin yüksek voltajına...

bagaja su alması konusunda da benim başım baya bi ağrımıştı.. aracım park halindeyken arkadan darbe almıştı.. yaptırdıktan sonra bagaj göl gibi oluyordu.. sorunun fitilin metal kısımlarının gevşediğinden olduğunu farkettim. fitili söktüm metal kısımlarını elimle bastırarak sıkıştırdım.. sonra fitili taktım (fitil, oturduğu metal yeri daha iyi sıkı sarsın diye) şimdi baya bi azaldı.. terleme şeklinde oluyor sadece.. onu da bi kez daha güzelce denicem.. o zaman üstün körü yapmıştım.