0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mustafa bey rolentide araç titriyor mu? aracın yakıtında artış varmı? bunlar varsa şanzumandan ziyade siboplarla ilgili bir sıkıntı olabilir.Bagaj aşırı derece de mi su alıyor yoksa terleme mi var.. Benim aracımda da istetmenin olduğu kısımda terleme var.. Sebebini bilmiyorum.. İstetmenin oralardan hafif bi su alıyor olabilir.amörtisörlerle ilgili bilgim yok.. Ancak montaj yaptırdığınız yere götürün derdinizi anlatın derim..
Araç soğukken traktör gibi ses geliyorsa eğer bunun sebebi şanzıman değildir. Subap iticiler yağlanamadığından motor soğukken bu ses gelir. Bunun için her yağ değişimi öncesinde motor iç temizleyici kullanmak gerek, ayrıca da soğuk viskozitesi düşük bir tam sentetik yağ seçmek gereklidir. 0-40 ya da 5-50 kullanın bir dahaki yağ değişiminde ve öncesinde de motor iç temizleyici kullanın.Bagajdaki tüm trimleri çıkartın arka koltuğu da yatırın. Arabayı yıkatırken içinde oturun arka bagaja bakının ışık tutarak. Bir yerlerden geldiğini göreceksiniz. Silikon etkili olmamış olabilir. Dayson poliüretan mastik öneririm. Çok esnek ve sert. Benim sorunumu çözmüştü. Diğer iki bölüm dediğiniz yer neresi?Takozları da değiştirin.
Mesaj Birleştirildi: Şubat 19, 2016, 20:10:51Bilgi için teşekkür ederim.hasan Huseyin Bey,Rolantide bir süre beklediğinde devir düşüyor ve araç titriyor. Şanzımandan şüphelenmenin sebebi debriyaja basınca sesin azalması. Bagajda terleme var, ama 2-3 parmak su birikiyor stepnenin yeri.Mutlu Bey,Dediğinizi bir sonraki yağ değişiminde yapacağım. Umarım motor iç temizleyici kullandığım bor katkısının etkisini azaltmaz. Bagaj içinde uygun zamanda dediğinizi yapacağım. Diğer iki bölümden kastım stopların hemen arkası. Saygılar.
Bagajdaki durum terleme değil. Muhtemelen stop baglantı yerlerinden su giriyordur. Döşemeyi kaldırıp trimi söküp bakarsanız su yolu izini görürsünüz. Mutlu hoca da başta terleme sanıyordu ama onda da aynı şekilde stop bağlantı noktalarından girdiğini tespit ettik. Yağ temizleme katkısı nı kullanırsanız daha önce ki katkınızın işlevide kaybolur. Zaten o tür katkılar sanırsam her yağ değişiminde tekrar kullanılmalı galiba. Ama yağ katkılarını genel manada tavsiye edeni pek görmedim.