Sayın toyotaclubtr sakinleri selamlr.
140binlik 2008 4d4 mmt yi denemek için otoparktan çıkarken kısa ama dik rampada durdum.fren gaz yaparak denedim kalkmadı.el freni gaz denedim yine tıkk yok. Bilmiyrm ben mi çözemedim şunu. ancak öyle bi soğudum ki araçtan anlatamam.geriden gelip 1.viteste çıkıyor.hani bi arıza var desem sürekli bi durum da değil.
Velhasılı sizce araçta ne sıkıntı var? Değerli görüşlerinizi beklerim.
Herkese keyifli sürüşler.şimdiden teşekkür ederim.sağolun
bende 2009 modeli var. Ve çok dik bir yokuşta oturuyorum. 1.önemli nokta eğer araba ısınmadıysa yokuşta kalkışta zorlanıyor. Bunun yanında ben şöyle yapıyorum. ES tuşuna muhakak basıyorum. ve gaza bastığımda eğer kalkmıyorsa, gaza dibine kadar basıyorum. O zaman araba sanki gaza basıp sonra debriyajdan ayağımı çekiyormuşum gibi davranıp kalkış yapıyor.
Yani araç kalkmadığı zaman gaza sonuna kadar basın ; debriyaj balatasının ayrılması, devirin yükselip sonra tekrar kavrama yapması lazım. Bu arada Bizim arabalarda eğer kalibrasyon yılda bir yada 10.000 de bir yapılmazsa kalkışta sorun yaşabiliyorsunuz.
sorun mmt ile alakalı değil.sorun motorda...
1.maf sensörü temizlenmeli
2.egr temizlenmeli
3.enjektörler bkılmalı
4.turbo km yüksekse bakılmalı.
140binlik 2008 4d4 mmt yi denemek için otoparktan çıkarken kısa ama dik rampada durdum.fren gaz yaparak denedim kalkmadı.el freni gaz denedim yine tıkk yok.
Yetkili servisinize gidin,
MMT şanzımanınızın kendini kaç defa kurduğunu elektronik olarak check etmelerini isteyin.
Sonucuna göre kalibrasyon yaptıklarını yada debriyaj balatısını değiştirme zamanınızın geldiğini söyleyeceklerdir.
140binlik 2008 4d4 mmt yi denemek için otoparktan çıkarken kısa ama dik rampada durdum.fren gaz yaparak denedim kalkmadı.el freni gaz denedim yine tıkk yok. Bilmiyrm ben mi çözemedim şunu. ancak öyle bi soğudum ki araçtan anlatamam.geriden gelip 1.viteste çıkıyor.hani bi arıza var desem sürekli bi durum da değil.
Velhasılı sizce araçta ne sıkıntı var? Değerli görüşlerinizi beklerim.
Herkese keyifli sürüşler.şimdiden teşekkür ederim.sağolun
Oğuz bey merhaba:Aracınızdan soğumaya gerek yok.Yetkili bir serviste baskı-balata-bilya değiştirin.saffet beyin önerilerini kulak arkası etmeyin.bunlardan sonra aracınıza keyifle bineceksiniz.iyi günlerde kullanmanız dileklerimle.