0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracınızda DPF olsada olmasa da en az DPF kadar kurumdan etkilenerek ömrü tükenen EGR, MPS, TPS gibi parçalar mevcut. Bu yüzden minimum ACEA C3 onayı olan bir yağ kullanılmasını öneriyoruz. Aracınızın kullanıldığı iklim itibari ile kaliteli bir 5W30 viskozitesindeki ürün -15 derece ile +40 derece arasında marş esnasında bile aracınızın motorunu koruyabilmeli, Eneos Premium Hyper serisinde bu aralık -26 derece ile +40derece arası olarak belirtilmiş.
ufuk bey ; Toyota servis hangi yağı kullanıyor biliyor musunuz ?
Aracınız da DPF yok, aracınız euro 4 motor, euro 5 lerde DPF var,2012 modellerinin 6.cı ayından sonraki üretimlerde.
bence yanlış bilgi.ben2007ve 2008 modellerinden beri var biliyorum
Benim araba 2011 bunlarda var ozaman Mesaj Birleştirildi: Şubat 15, 2016, 16:36:33Pdf ile alakalı bi sprey cıkarmişlar partikül filtresinin üzerinde oksijen sensörünü cıkartıp delikten içeri bu sipregi sıkıp sonra sensörü yerine takıp 20 dakka rolanti de bekleyip sonrasında otobanda yüksek devirde atıyorsun bu sipregi kullanırken arac sıcak olmamalı bilgi böyle
Hocam daha önce yazdık ama bir daha yazalım. aracınız TOYOTA ise motorunuz 1.4 D4D ise model yılı 2011 ise dpf (dizel partikül filtresi) yok. Sizin motorda sadece egr var.