selam arkadaşlar 2010 Kasım çıkışlı 2011 model aracım dizel makyajlı kasa 100 bin bakımı geldi servise götürmeyi düşünmüyorum artık fakat yağ seçimi konusunda kararsız kaldım araçta dpf var mı yok mu bilgim yok bilgisi olan bu konuda aydınlatırsa sevinirim tşkrlr
İrfan bey ;
dbf olması lazım, 5/30 esp formula öneriyorlar genelde. Ancak ustadan ustaya , servisten servise değişiyor.
Ben servisin kullandığı yazı kullanıyordum şimdi eneos 5w30 kullanıcam herkez memnun hiç şikayeti olan yok ufuk beyde bu yagı tavsiye olarak yazmıştı
Aracınızda DPF olsada olmasa da en az DPF kadar kurumdan etkilenerek ömrü tükenen EGR, MPS, TPS gibi parçalar mevcut. Bu yüzden minimum ACEA C3 onayı olan bir yağ kullanılmasını öneriyoruz.
Aracınızın kullanıldığı iklim itibari ile kaliteli bir 5W30 viskozitesindeki ürün -15 derece ile +40 derece arasında marş esnasında bile aracınızın motorunu koruyabilmeli, Eneos Premium Hyper serisinde bu aralık -26 derece ile +40derece arası olarak belirtilmiş.
Aracınızda DPF olsada olmasa da en az DPF kadar kurumdan etkilenerek ömrü tükenen EGR, MPS, TPS gibi parçalar mevcut. Bu yüzden minimum ACEA C3 onayı olan bir yağ kullanılmasını öneriyoruz.
Aracınızın kullanıldığı iklim itibari ile kaliteli bir 5W30 viskozitesindeki ürün -15 derece ile +40 derece arasında marş esnasında bile aracınızın motorunu koruyabilmeli, Eneos Premium Hyper serisinde bu aralık -26 derece ile +40derece arası olarak belirtilmiş.
ufuk bey ;
Toyota servis hangi yağı kullanıyor biliyor musunuz ?
ufuk bey ;
Toyota servis hangi yağı kullanıyor biliyor musunuz ?
Yetkili servisler genellikle anlaşmalı oldukları üreticilerin ürünlerini kullanıyor. Toyota ambalajlı 5W30'u en son bildiğim kadarı ile ESSO (Mobil İştiraki) temin ediyordu.
mobil kullanmayı düşünmüştüm bende ama dpf uyumlu olanı mı almam gerekli ona karar verememiştim şu durumda dpf uyumluyu kullanmam gerek Anladığım cevaplarınız için tşkrlr arkadaşlar
Bu dpf ayrı bi sıkıntı ya partikül filtresi mi neymiş google de cok yogun bu konu euro 4 ve 5 lerde bulunuyor şehir içi kullanımlarda cabuk tıkanırmiş
Aracınız da DPF yok, aracınız euro 4 motor, euro 5 lerde DPF var,2012 modellerinin 6.cı ayından sonraki üretimlerde.
Aracınız da DPF yok, aracınız euro 4 motor, euro 5 lerde DPF var,2012 modellerinin 6.cı ayından sonraki üretimlerde.
bence yanlış bilgi.ben2007ve 2008 modellerinden beri var biliyorum
Hayır yok belirttiğiniz araçlar euro3 motor
2012 ikinci yarı üretilen d4dler euro5 öncesinde sadece egr var. Yağ olarak zaten yazılmış mobil1 esp 5w30, motul xclean 5w30, total ineo ecs 5w30, eneos hyper pre.5w30, castrol edge 5w30, diye uzar bu liste. Fiyat olarak en uygun olan n11 motoryagmarket firmasında total ineo ecs 5w30 kargo bedava 58 lira.
Bahsettiğiniz, modeller euro 3 motor, onlarda dpf^nin tozu bile yok, ben bu araçların 2009-2011-2012-2013-2015 nide sahip oldum, kesin emin olmasam yazmazdım.
Benim araba 2011 bunlarda var ozaman
Mesaj Birleştirildi: 15 Şub, 2016 16:36
Pdf ile alakalı bi sprey cıkarmişlar partikül filtresinin üzerinde oksijen sensörünü cıkartıp delikten içeri bu sipregi sıkıp sonra sensörü yerine takıp 20 dakka rolanti de bekleyip sonrasında otobanda yüksek devirde atıyorsun bu sipregi kullanırken arac sıcak olmamalı bilgi böyle
Benim araba 2011 bunlarda var ozaman
Mesaj Birleştirildi: 15 Şub, 2016 16:36
Pdf ile alakalı bi sprey cıkarmişlar partikül filtresinin üzerinde oksijen sensörünü cıkartıp delikten içeri bu sipregi sıkıp sonra sensörü yerine takıp 20 dakka rolanti de bekleyip sonrasında otobanda yüksek devirde atıyorsun bu sipregi kullanırken arac sıcak olmamalı bilgi böyle
Hocam daha önce yazdık ama bir daha yazalım. aracınız TOYOTA ise motorunuz 1.4 D4D ise model yılı 2011 ise dpf (dizel partikül filtresi) yok. Sizin motorda sadece egr var.
Hocam daha önce yazdık ama bir daha yazalım. aracınız TOYOTA ise motorunuz 1.4 D4D ise model yılı 2011 ise dpf (dizel partikül filtresi) yok. Sizin motorda sadece egr var.
serhat bey kusura bakmayın kafam karıştı bilgi için teşekkür ederim