Gönderen Konu: Auris Motor Üflemesi  (Okunma sayısı 3599 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Auriss
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
Auris Motor Üflemesi
« : Şubat 10, 2016, 22:52:48 »
İyi akşamlar abilerim araçlardan yeni yeni birşeyler öğrenmeye çalışırken auris elegant 2008 130.000 km de aracıma satmaya karar verdim bir alıcı geldi baktı etti aklımda bir kaç soru var ;
1- elegant larda ön göğüslerde krem olanlarında soyulma olması normal mi kenarlardaki havalandırmalarda
2- araç çalışıyorken kaputu açtık ve motorun yağ kapağını açınca hafif bir hava veriyordu dışarı bu araba dedi motor üflüyor ama yağ çubuğunu çıkarınca hiç birşey yok yani üfleme filan sonra sesleri kesildi ben açıkçası çok fazla bişi anlamadım zaten fiyatta anlaşamadık satmadım ancak bu olaylarla ilgili arabamda motor üflemesi olayı var mıdır şimdiden teşekkürler ?

Toyota Club Türkiye

Auris Motor Üflemesi
« : Şubat 10, 2016, 22:52:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '15
  • 59 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris Motor Üflemesi
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2016, 23:03:21 »
100.000'i geçen dizel araçlarda üfleme normal diye biliyorum. 120 binde alıp 180 binde sattiğım dizel aracimda da aynı şey mevcuttu.
Konuya hakim arkadaşlar daha derin bilgi aktaracaklardır.
Türk, Tanrı'nın yeryüzündeki kılıcıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Auriss
  • Kilometre: 130000
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2016, 23:06:44 »
Teşekkür ederim yorum için birde üfleme olayı motorun ömrünün kısaldığına mı işarettir. Satarken sıkıntı çıkarırmı öyle bişey varsa bende bunu bilirsem alan arkadaşada söylerim o yüzden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 32000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2016, 23:14:36 »
Yine naçizane yorumum, hayır motora dair ipucu vermez, sadece alıcı kimsenin pazarlıkta elini kuvvetlendirmeye çalıştığı bir koz
Türk, Tanrı'nın yeryüzündeki kılıcıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 10, 2016, 23:24:15 »
İyi akşamlar abilerim araçlardan yeni yeni birşeyler öğrenmeye çalışırken auris elegant 2008 130.000 km de aracıma satmaya karar verdim bir alıcı geldi baktı etti aklımda bir kaç soru var ;
1- elegant larda ön göğüslerde krem olanlarında soyulma olması normal mi kenarlardaki havalandırmalarda
2- araç çalışıyorken kaputu açtık ve motorun yağ kapağını açınca hafif bir hava veriyordu dışarı bu araba dedi motor üflüyor ama yağ çubuğunu çıkarınca hiç birşey yok yani üfleme filan sonra sesleri kesildi ben açıkçası çok fazla bişi anlamadım zaten fiyatta anlaşamadık satmadım ancak bu olaylarla ilgili arabamda motor üflemesi olayı var mıdır şimdiden teşekkürler ?
Çalışır durumdaki aracın yağ çubuğu veya yağ tapası açılırsa buralardan üfleme olması normal sonuçta ısınan yağda bir buhar oluşur ve sıkışır bu en rahat yerden çıkar 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 11, 2016, 00:08:48 »
ben daha üflemeyen motora rastlamadım bazısı az bazısı fazla üfler, fazla üflerse o zaman problem olur.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 11, 2016, 04:46:52 »
Önemli olan yağ çubuğunun oradan üfleme sanırsam. Mevcut yağ kapağının altında eksantirik mili deli gibi dönüyor ve bu içerde bir vakum oluşturuyor. Sıfır arabam da araç çalışırken açtım motora fazla hava girdiği için motor bi anda sapıttı stop eder gibi oldu.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 11, 2016, 08:32:12 »
:)
Motor durumu kompresyon testi ile anlasilir. Dizel motor, bakimlari iyi yapildi ve uygun kullanildi ise uzun omurludur. Bahsedilen sekilde silindir kacagi olsa zaten bu her sekilde belli olur, cunku yanma basinc sayesinde gerceklesir, kacak olursa bu da saglikli gerceklesmez.
Egzoza bakip, ''buradan da ufluyor'' da denebilir.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 11, 2016, 08:35:33
Bu arada neden dizel yorumu yazdim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 11, 2016, 14:59:26 »
Bu insanları anlamak zor son teknoloji ürünü motarlara bakarken bile  1987 şahini motoruna bakar gibi bakıyorlar . Üstten çift eksantrikli bir motora bakıyorsun yağ kapağını açınca heral de bir miktar üfleme olacaktır . Çok takılıyorsan kompresyon testi yaptırırsın . Toyota araçlarda rutin km bakımı yapılmış düzgün kullnaılan bir araç için 130 bin km çok komik bir rakam
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 11, 2016, 16:20:01 »
 benzinli yeni nesil motor üflemez ..her kimse bakan satma o sahsa arabayı ..deki sen git sahin doğan motoruna baksın ..cahil herif.. idda ediyorum benzinli motor yeni nesil motorlar yağ kapağınıda acsan üfleme yaptıramazsın.. imkansız . varsa gelsin iddaa ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 11, 2016, 16:22:33 »
Onların üflemeden kastı yağ çubuğunun altından duman gelip gelmemesi meselesidir. Aslı var mıdır, evet kısmen vardır. Ancak asıl sonuç kompresyon testi ile ortaya çıkar. Duman üflemesi ayrı bir olay, açılan yerden hava gelmesi apayrı bir olaydır.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 11, 2016, 16:28:01
Mesela benzinli araçların özellikle yağ yakıp yakmadığını anlamak için de egzosda yağ aranabilir gibi gibi...  Ancak günümüzde bu tip yöntemler teknolojik gelişmelere baktığımızda çok ilkel kalabilmekte.