Arkadaşlar Merhaba
2-3 yaş aralığı için 90x190 çocuk yatağı tavsiyeniz var mı?
Şuan Yataş'ta Blue StarClassic
Yatağın tam ortopedik olmasını sağlayan, yüksek yoğunlukta sünger destek elemanları
Sadece Yataş’a özel Purotex ® teknolojili örme kumaş
Yazlık tarafında serin tutan nemlendirici etkili pamuk vatka, kışlık tarafında ise sıcak tutan %100 yün Woolmark® vatka kullanılmıştır.
Yün vatkalı yataklarda yatan kişilerin, belirgin şekilde daha uzun süre uyuduğu, daha hızlı uykuya daldığı ve daha az sıklıkta uyku bölünmesi yaşadıkları en son yapılan bilimsel araştırmalarda ispatlanmıştır.
İkiz yatak seçeneği mevcuttur
Yatak yüksekliği 25 cm.
665 tl diyor.
2-3 yaş çocuk altına yapabilir diye üstüne alez yatak koruma kılıfı koyarsınız, koymazsanız eğer altına yaparsa yatak batar gider. Bence çok kaliteli bir şey almayın. Büyüdüğünde alırsınız.
Bahsettiğiniz yatağın 120-200 cm olanı oğlumun odasında kullanıyoruz.bizim ufaklık yayılarak yatmayı sevdiği için bazasını ve yatağını büyük almak zorunda kaldık.
Alalı 1 yıl oldu.
Bu arada aklınızda olsun çocuklar için tam ortopedik yatak sağlıklı değildir.
Yarı ortopedik almanızı tavsiye ediyorum.
Zaten Bluestar modeli tam ort. diye satılır ama yarı ortopediktir.
Son yıllarda Tam Ortopedik Lafı çok moda oldu ancak emin olun bunun kelime karşılığını birçok satıcı bile bilmiyor.
Tam ortopedik yatakların bile bir çoğu hatta Tempur ve İşbir yatak modellerinde bile ortopedik olmasıyla yakından uzaktan alakası yoktur.
Uykudayken omurganın şeklini alması visko yatakların özelliğidir ancak her bel ağrısı yada bel fıtığı problemine iyi gelmiyor.
Bizim meslekte çok sevdiğim bir cümle vardır.
"Hastalık yoktur,hasta vardır"
Eğer illede Tam Ortopedik olsun derseniz İşbir Yataktaki Lale Serisinin önerebilirim.Tüm ebatlarda ürünü mevcut bu serinin.
Ufaklığa güzel uykular şimdiden...
Bahsettiğiniz yatağın 120-200 cm olanı oğlumun odasında kullanıyoruz.bizim ufaklık yayılarak yatmayı sevdiği için bazasını ve yatağını büyük almak zorunda kaldık.
Alalı 1 yıl oldu.
Bu arada aklınızda olsun çocuklar için tam ortopedik yatak sağlıklı değildir.
Yarı ortopedik almanızı tavsiye ediyorum.
Zaten Bluestar modeli tam ort. diye satılır ama yarı ortopediktir.
Son yıllarda Tam Ortopedik Lafı çok moda oldu ancak emin olun bunun kelime karşılığını birçok satıcı bile bilmiyor.
Tam ortopedik yatakların bile bir çoğu hatta Tempur ve İşbir yatak modellerinde bile ortopedik olmasıyla yakından uzaktan alakası yoktur.
Uykudayken omurganın şeklini alması visko yatakların özelliğidir ancak her bel ağrısı yada bel fıtığı problemine iyi gelmiyor.
Bizim meslekte çok sevdiğim bir cümle vardır.
"Hastalık yoktur,hasta vardır"
Eğer illede Tam Ortopedik olsun derseniz İşbir Yataktaki Lale Serisinin önerebilirim.Tüm ebatlarda ürünü mevcut bu serinin.
Ufaklığa güzel uykular şimdiden...
Abi biz kraft visco almıştık omurga şeklini alıyor vs diye. Doğduğundan beri onda yattı. Tavsiye eder misin visco yatagi
Ne kendi çocuklarım için nede başkasının çocukları için Visko yatak önermiyorum.
Omurganın şeklini alması olayı öyle basit birşey değil.Bu tip yatakların üzerine ellerinizle kuvvetli bastırdığınzda parmaklarınızın çukur oluşturup bir kaç saniye içinde geri düzeldiğini gösterirler.İşte omurganızda bu şekilde gece boyu yatakta rahat eder diyede milleti avuturlar.
Benim önerim çocuklar için eski tip yaylı yarı ortopedik yataklardır.Bebek ve çocuk omurgasının uyurken esnemesinden ziyade stabil kalması yani belli bir açıda kalması gerekir.Bu nedenle visko yataklar kandırmacadan öteye gitmez.
Visko yatakların bir çoğunda yay olayı yoktur yada çok az yay kullanırlar.
Halbuki süngerin ve yatağın ömrünü uzatan şey kaliteli yaylarıdır.
Aynı zamanda yayların omurga üzerindeki stabilite etkisi süngerlerden kat kat güçlüdür.
Yinede herkeein kendi zevki ve parası.
Kimisi yatağın üstünde stabil kalmayı sever kimisi yatağın içine gömülmeyi.Karar sizlerin.
Yatak kadar yattığınız yastıkta çok önemlidir.
Kesinlikle kuş tüyü veya dolgu yastık önermiyorum.
Annelerimizin eskiden bizi büyüttüğü yorgan içini doldurdukları malzemeden yapılan yastıklar baş ve boyun sağlığı için en iyi seçimdir.
Bundan 8 sene evvel yattıkktan sonra yataktan kalkamıyordum. Belim en ufak şeyde abıcak saplamışlar gibi kesiliyordu. Bende O zamanlar maaşımın yarısına Yataş Five Z marka yatak aldım ve bel rahatsızlığım çok şükür geçti. İlave tedavi görmedim. Yatağın özelliği yayları özelbir paket içinde ve yatağın üst kısmında visko vardı. Yatak tek kişilik olduğu için Baba evinde bıraktım. Artık kardeşim kullanıyor.
Biz aldığımızda beşik için hep visko yataklar ön plandaydı, iyisi budur diye düşünüp visko yatak almıştık. Oğlan hiç beşikte yatmaya alışmadı, 360 derece dönüyor uykusunda

geniş bir yer yatağı yaptık biz de. Ama tabi geçici çözüm.
Yatak konusunda her marka şu teknoloji bu teknoloji deyip reklamlar yapıyor, kendi yatağını övüyor. Yatak teknolojilerinin kobayı gibi kullanıyoruz sanki.
Keşke özellikle omurga gelişiminin önemi açısından çocuklar için yatakların yapsında bir standart olsa.
Bir hekim ve ikiz babası olarak tavsiyeler...
sakın ortopedik alma serttir
sakın küçük alma bi işe yaramaz normal boyda al
çok alengirli özelliklere gerek yok. nasııl olsa ilk zamanlar yok alezi yok alta yorganı falan derken zaten çocuk yataktan uzak duracak
visko yataklarda yüz üstü denk gelirse risklidir ben tavsiye etmem 10 yaş altı
Yaptığım bazı araştırmalarda abd pediatri kurumu çocuklar için 32 dansite sünger kullanın diyor. Ama kaynak bulamadım. Benim aldığım sünger/visco yatak 24 dansite diye biliyorum. Kaldı ki yatak firmaların bir çoğu dansite yazmıyor ya da sünger yatak satanlar diyeyim. Biz bebekken yun yataklarda yatardık pamuk gibi çok şükür bir sıkıntı görmedik.
Ikea'nın yataklarını da incelemenizi tavsiye ederim
Değerli görüşleriniz için teşkkr ederim.sağolun arkadaşlar, abiler.
Ben bu formu bu yüzden çok seviyorum ve bu yüzden bu forumdan ayrılamıyorum. Çocuklarım için yatak arayışındayım ve bilgimiz dışında olduğu için araştırırken aklıma toyotaclubtr geldi. Dur bir bakayım dedim ve aradığımı bu konu içerisinde buldum, açıkçası hiç şaşırmadım

Araba dışında her türlü konuda desteğini esirgemeyen Toyotaclubtr üyelerine teşekkür ederim.

Benim ufaklıklar artık büyüyor ve park beşikten kurtulma zamanları geldi(biri 2 diğeri 3.5 yaşında 2 cadı kızım var) Geçtiğimiz hafta sonu çocuklar için bazalı karyola ve elbise dolabı aldık. Yatak konusu dikkat edilmesi gereken bir konu olduğu için mağazadan almak istemedim. Tabi bunda fiyatlarınında etkisi var. Araştırarak doğru yatağı daha uyguna alacağımı düşünüyorum. Şimdi benim bu cadılar için tavsiye edebileceğiniz bir marka model var mıdır?

Gerçi @Bekir Uğur YAVUZCAN (29160) hocam çok güzel bilgiler paylaşmış kendisine ayrıca teşekkür ederim.
Amin cümlesini inşallah.
Yatak konusunda işbir ve yataş bu konuda uzmanlaşmışlar anladığım kadarıyla. Ancak belirtilen fiyatlar çok yüksek olduğu için biraz araştırdım ve BERA yataklarına ulaştım. Kullanıcı yorumlarını okuyup inceliyorum olumsuz yorum yazanlar kargodan dolayı olumsuz yorum yapmışlar, onun dışında ürün fiyat performans açısından çok iyi olduğunu söylüyorlar. Daha önceki mesajlarda Bekir beyin tavsiyeleri ile yarı ortopedik yaylı orta sertlikte bir yatak arıyorum ve BERA yataklarında bir kaç seçenek mevcut. Latte, Ametist ve Bambo modelleri arasında kaldım. Fiyatlar hepsi buradada 250 ile 300 lira arasında değişiyor(90x190 için). Satıcıya mesaj attım tavsiye üzerine 3ünden birini alacağım.
Visco yatağı bende önermem ancak alacağınız yatağın bir parça geniş olması çocuğun faydasınadır.
Çilek mobilya Bambu yatak önerimdir.Sertlik derecesi çocuk için gayet uygun.
http://m.cilek.com/yataklarFiyatlar çok uygun.
Aslında kendileri bile ne kadar kaliteli bir yatak sattıklarının farkında değiller.
Bambu döşemeli olmayanları tavsiye etmiyorum.
Yatakların üst ve alt zeminleri dümdüz.
Bir çok firmada olduğu gibi girintili çıkıntılı göstermelik kabartmalar yok.
Zaten hem çocuk hem de erişkin için bu kabartılar ve desenler çok zararlı ancak her yatak alımı sırasında satıcılar ile bu yüzden tartışıyorum.
Kendi evimde iki oğlum için 100-200 cm olanı ve bir adette 90-190 cm olanından kullanıyoruz.
Çocuklar ise yataklarından gayet memnumlar artık...