0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Klima yoksa polen yoktur. El freni lambası sanıyor sa hidrolik yağını kontrol edin eksik olabilir. Yada elektrik aksami na bakmak lazım el freni n orda bakın ayırıyor olabilir.
Hocam o kasanin hepsinde klima var ilk defa duyuyorum klima olmadigini.Göğüste AC tuşu yokmu.AC tuşu varsa klimalidir.Ayrica Elfreni balatalariniza baktirin ayarini yaptirin birsorun kalmaz.
Tamam hocam ben yanlis okumuşum.2005 hb terra aldim diye okudum.2000 model ise klimalı olmayabilir el freni hakkinda soylediklerime gelince o kasada arkalar kampaa dir disk degildir.El freni balatasi da yoktur.El freni müşir i olabilir takili kaliyor olabilir basit birsey
Polen sadece klimali araclarda oluyor.eski 95 corolla larda klima var ama polen yoktu.Hasan bey o kasanin lastik ebadini net bilmiyorum.Ama 14 jant olmasi muhtemel.185/60-65/14 olabilir
Hidrolik yağını kontrol edin. Azalmıştır büyük ihtimalle. Seviye azalınca lamba yanmaya başlar. Klimasız modelleride var AC tuşu yoksa araba kı klimasızdır. Hidrolik borularında kaçakta olabilir.. kontrol ettirin.
şanzıman yağı değişim km si gelmiş olabilir, kontrol edin değişim km kartını.. lastik ebatları 185/65/14 çift farlı kasanın yani sizin aracın.Mesaj Birleştirildi: Şubat 10, 2016, 23:36:23Gerçi luna, terra, çift farlı modellerinin hepsinin lastik ebatı farklı.. Aracınızın torpido gözünün içinde etikette orijinal ebatlar yazar oradan bakabilirsiniz
Muhammed bey teşekkür ederim.. aracım şuan 121 binde tahminim daha önce hiç şanzıman yağı değişmemiştir.Değişim kartları da mevcut değil malesef.. Kaç binde değişmesi gerekir acaba?
E12 kasa için;Otomatik şanzımanda 3 yıl ve 60bin km,Düz viteste 4 yıl ve 80bin km de değişim gerekiyor.
sağol Barış Hocam.. Muhtemelen hidrolik yağı eksik.. İlk fırsatta bakacam..Birde soğuklardan mıdır nedir debraj pedalı çok sert oluyor sabahları hakeza vites de.. sanki içindeki yağ donmuş gibi..Bu neyden olur ki?
Süleyman bey teşekkür ederim.. Benim araç E11, acaba bunlarda da aynı km'de mi değişimi gerekli..
Yeni aracınız hayırlı olsun. Aynı kasanın 2002 klimalı modeli vardı bende. İlk göz ağrım Aracın vites geçişleri soğuk havalarda dediğiniz gibi çok sert oluyor ama havalar ısınsın o problemi yaşamazsınız. Lastik ebatı konusunda 185-65-14 orjinal ebatıdır. El freni sensöründe bir sıkıntı vardır çok mühim bir problem değil çözümü basittir. Sakıncası yoksa araç hakkında bilgi ve kaça aldığınızı yazabilir misiniz? Fikir açısından.
Teşekkür ederim. Selman bey araç 120 binde, sağ kapı ve bagaj kapağında boya var değişen vs. yok, stafanelli diye adını bilmediğim ve kalitesinden emin olmadığım LPG takılı, aracı 22.000 liraya aldım.. Zanlımca biraz pahalı oldu ama piyasa malum, birde araca ihtiyacım olduğu için aldım..
Eğer araç temizse binlira fazla para vermenin zararından çok karını ilerleyen zamanda görürsünüz. Tek eksiğiniz klima oda olsaymış süper araç. Kullanımı çok tatlıdır, ben 40bin km bindim ve girip çıkmadığım yol kalmadı. Çok sağlam arabadır güle güle kazasız günlerde kullanmanız dileğiyle.