Gönderen Konu: Bir aracın 2 yılda 100.000 km yapması ile 10 yılda 100.000 km yapması aynı mı?  (Okunma sayısı 5731 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
ben 2senede 100bin km yapan yerine 10senede 100bin km yapan arabayı tercih ederim çünkü 2senede o kmyi yapan araç hor kullanılmıştır yukarda bi abim demişya araba olarak değil araç olarak kullanılmıştır diye aynen öyle şöyle bi örnek veriyim dayımların fırını var orda 2013model doblo var 1.3 multijet 90küsür kmde şuan bizdede 2002model e12 corolla var oda 205bin km de bizim corollamız her anlamda o doblodan daha iyi koşulda duruyor doblonun heryeri yıpranmışken corolla gayet diri üstelik corollanın kmsi doblonunkinden 2kat fazla nerdeyse
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
8 senede 55.000 km. Yapmış araba mi yoksa 6 senede 46.000 yapmis araba mi. 8 senelik araba doktordan veya muhendisten olabilir, 6 senelik olan da kabzımaldan ya da sirket araci diyelim, ama hor kullanılmamış olsun. Bu arada birisi dizel digeri de hibrit ama hangisi dizel hangisi hibrit tam bilinmiyor.

Sizce hangisi :)

Vaktinizi çaldıysam özür dilerim ama konunun başlığındaki araclar ne kadar düşünsem de kafamda birbirine alternatif hale gelemiyor.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
 Bir de Mars'a gidip, gelirken kullanilacak aracin yasini ve km sini dusunun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
2 yılda 100.000 km yapmış araç benden uzak olsun.Temiz durumda bile olsa piyasası düşük oluyor.Yaşına göre de daha yıpranmış olur.Periyodik bakım manyağı da olmuştur.Hatta filonun araçlarından biride olabilir kendileri.Kaç kişi uygun fiyat harici satın alır.10 yılda 100.000 km yapmış aracı tercih ederim.Sakin yıllar geçirmiş bir araç.2 yılda 100.000 yapan gençliğini hor kullanan kişi gibi bir şeydir. İlerki yıllarda zor günler bekler onu.Aman kalsın ben almayayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '09
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
İktisat biliminde bir deyim vardır "Ceteris Paribus (seteris paribus) ". Bu deyim ele aldığımız durum haricindeki tüm dış etmenlerin aynı olduğunda anlamını taşımaktadır.
Sizin söylediğiniz duruma da eğer bu mantıkla cevap vermek gerekirse 10 yıllık aracın çalışmayıp yatmasından dolayı daha fazla yıpranacağını düşünüyorum ben.
Ama günümüz şartlarında görüyoruz ki iki yılda 100 bin km yol yapan araçların hiçbiri bireysel kullanılmamakta olup çok hor kullanılmış oluyor. Burada önem verdiğiniz kriterlerin ne olduğu önemli bence. En basitinden görünümdeki yıpranmamışlık mı yoksa mekanik yıpranmamışlık mı? Bunları belirledikten sonra serviste veya sağlam bir test merkezinde yapılacak computest aradığınız cevabı verecektir.
Şahsıma gelince 10 yaşında bir araç ne kadar temiz olursa olsun çok uygun olmadıkça almamayı tercih ederim ve 2 yılda o km yi yapan bir araca da genelimizin baktığı gibi şirket arabası gözüyle bakar ve gerekli özen gösterilerek binilmediğine kanaat getirir çok uygun ve gerekli testler sonrasında beni yanıltacak temizlikte olmadıkça alma taraftarı olmazdım.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 13, 2016, 21:25:43
Bir de Mars'a gidip, gelirken kullanilacak aracin yasini ve km sini dusunun.
Abi herhalde o günler geldiğinde km kavramı yerini ışık yılı vs. gibi farklı bir şeye bırakır. Yoksa bizim insanımızın kalbi o km leri kaldıramaz  :rofl:
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)