İktisat biliminde bir deyim vardır "Ceteris Paribus (seteris paribus) ". Bu deyim
ele aldığımız durum haricindeki tüm dış etmenlerin aynı olduğunda anlamını taşımaktadır.
Sizin söylediğiniz duruma da eğer bu mantıkla cevap vermek gerekirse 10 yıllık aracın çalışmayıp yatmasından dolayı daha fazla yıpranacağını düşünüyorum ben.
Ama günümüz şartlarında görüyoruz ki iki yılda 100 bin km yol yapan araçların hiçbiri bireysel kullanılmamakta olup çok hor kullanılmış oluyor. Burada önem verdiğiniz kriterlerin ne olduğu önemli bence. En basitinden görünümdeki yıpranmamışlık mı yoksa mekanik yıpranmamışlık mı? Bunları belirledikten sonra serviste veya sağlam bir test merkezinde yapılacak computest aradığınız cevabı verecektir.
Şahsıma gelince 10 yaşında bir araç ne kadar temiz olursa olsun çok uygun olmadıkça almamayı tercih ederim ve 2 yılda o km yi yapan bir araca da genelimizin baktığı gibi şirket arabası gözüyle bakar ve gerekli özen gösterilerek binilmediğine kanaat getirir çok uygun ve gerekli testler sonrasında beni yanıltacak temizlikte olmadıkça alma taraftarı olmazdım.
Mesaj Birleştirildi: Şubat 13, 2016, 21:25:43
Bir de Mars'a gidip, gelirken kullanilacak aracin yasini ve km sini dusunun.
Abi herhalde o günler geldiğinde km kavramı yerini ışık yılı vs. gibi farklı bir şeye bırakır. Yoksa bizim insanımızın kalbi o km leri kaldıramaz