Gönderen Konu: Direksiyon kutusu hakkında yardım..  (Okunma sayısı 4646 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Direksiyon kutusu hakkında yardım..
« : Ocak 14, 2009, 12:25:00 »
Merhaba arkadaşlar,

Bizde 1998 model 1.6 XEİ corolla var.Dün yetkili servise yag bakımı için gittim.Daha sonra bize daha önceki bakımlarda bahsettikleri direksiyon kutusunun değişmesi gerektiğini söylediler.Bende liftin altına girip baktıgımda baya bir yag kaçağı olduğunu gözlemledim.

Ustaya bunun bir tamir kiti olup olmadıgını sordum ve bana oldugunu ama  pek randıman vermeyeceğini söyledi.Direksiyon kutusunu komple değiştirmenin daha iyi olacağını söyledi. tamir kiti içerisinde keçe ve contaların olduğunu söyledi.Parçaların fiyatları;

direksiyon kutusu+işçilik:1350 TL
tamir kiti+işçilik :300 TL

Arkadaşlar size sorularım ,

1-Daha önce başına böyle birşey gelen var mı ve varsa nasıl bir yol izledi.
2-Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz.
3-Çıkma parça yoluna mı gitsem,çünkü aracı uzun süreli kullanmayacağım.artık sorunlar cıkartmaya başladı ve bu nedenle yenisi ile değiştireceğim..

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..

Toyota Club Türkiye

Direksiyon kutusu hakkında yardım..
« : Ocak 14, 2009, 12:25:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
Ynt: Direksiyon kutusu hakkında yardım..
« Yanıtla #1 : Ocak 19, 2009, 13:48:38 »
Merhaba mustafa, benim aracımdada 4-5 ay önce direksiyon kutusu sorunu vardı tornacıda tamirine 200 tl istediler ben yine başka bir tornacıdan garantili çıkmasını 250 tl ye aldım işçilikle 350 tl ye halletmiştim şimdi çok şükür bir sorun yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ocak 19, 2009, 16:20:30 »
benimde araştırmam sonucunda direksiyon kutusunun tamir edildiğini öğrendim ve bir yıl garanti veriyor.Adanada bir yerde yapılıyor.Bu hafta sonuna dogru aracımı oraya vereceğim..250 TL fiyat verdi ustam, sökme takma,öndüzen,tamirat,hidrolik yagı na.. Kandi direksiyon kutusunu tamir ettireceğim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Ağustos 22, 2011, 00:09:53 »
Konunun tarihi biraz eski ama yine de bu konuda öğrenmem gereken bir husus var. 98 1.6 corollam var. direksiyon kutusu diye tabir edilen yerden yağa kaçağı göürülüyor.Bir kaç defa  yağ eklemesi de yaptım ama haala eksiltmeye devam ediyor.

Benim sorunum şu:Sabahları motor soğuk iken gaza bastığım zaman bir zırıltı geliyor.bir kaç kişi dedi direksiyon kutusnda diye.Ama bunu kabul etmeyen ustalar da var.
Bu bölümle ilgili sorunu olan yukardaki arkadaşlar, yağ kaçağına bağlı bir olumsuz ses var mıydı  acaba sizlerde???
Toyota corolla 98 model  xli  .   1.6  benzin+lpg

223000km