Gönderen Konu: Vites Geçme Problemi  (Okunma sayısı 2039 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '11
  • 12 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Vites Geçme Problemi
« : Şubat 08, 2016, 09:38:18 »
Merhaba arkadaşlar,

Dün akşam Bolu'dan Ankara'ya gelirken gişelerde yavaşladım. Vitesi 6'dan boşa aldım ancak yavaşladıktan sonra 3'e almak istediğimde vites geçmedi biraz daha yavaşlayarak 2'ye almak istedim yine geçmedi. Debriyajdan ayağımı çekip tekrar basarak denedim yine olmadı. Sanki ilk görünüşte baskı balata ayırmadığı için vites değiştiremiyorum gibi hissettim ancak vites kolunda bir problem var gibiydi çünkü vites boştayken vites kolunu sağ sola oynatamadım. Sanki bir şey takılmış gibi zorluyordu. Daha sonra biraz daha güçlü bir şekilde vites boştayken sağa sola doğru vites kolunu zorladım ve yine hafif zorlayarak 2. vitese aldım ve devam ettim. Daha sonrasında ise 60 km yol gittiğim sürede aynı sorun tekrar etmedi ama vites değiştirirken sanki eskiden daha yumuşak geçiyordu şimdi özellikle 3. vitese geçirirken hafif zorlanıyor gibi. Böyle bir şey daha önce yaşamış mıydınız?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Toyota Club Türkiye

Vites Geçme Problemi
« : Şubat 08, 2016, 09:38:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Vites Geçme Problemi
« Yanıtla #1 : Şubat 08, 2016, 10:35:33 »
Baskı balata zamanı gelmiş olabilir . Baskı ömrünü yitirmiş olabilir .Debriyaj merkezlerinde bir sorun olabilir ki debriyaj üst merkezi bahsi geçen sorunu yapabilir . Bir daha ki sefere başınıza bu tür bir durum gelirse .Aracı boşa aldıktan sonra debriyaj pedalını hızlı şekilde 8-10 kez bas çek yapın pompalayın yani . Akabinde vites rahat geçiyor ise yüksek ihtimal debriyaj merkezlerinde sorun olabilir.

Veya aracın altını bir yere vurdu iseniz vites kolları zarar gördü ise oda bu duruma neden olabilir .Ama yukarıda yazdığım şey daha büyük olasılık
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 08, 2016, 10:42:58 »
@Tuna KEMALİ (28837) şanzıman yağı değiştirdiniz mi?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 08, 2016, 11:03:55 »
@Tuna KEMALİ (28837) şanzıman yağı değiştirdiniz mi?

Aracım şu anda 76 bin km de. Bakımları düzenli olarak yapılıyor. Son bakımda şanzıman yağı değişmemişti ama 80 binde mi değişiyor bilemiyorum. Arabanın altını fiziksel olarak bir yere vurmadım ancak bu km de baskı balata sorunu olmasını beklemedim açıkcası. Debriyajı fazla zorlayan biri değilimdir yokuşlarda elfreni ile kalkmaya özen gösteririm. Aslında vitesle ilgili ara sıra geçmeme durumları olabiliyordu. Örneğin bazen geri vitese direk geçmiyor bazende 1. vitese geçmiyordu ancak bu durum çok sık olmuyordu. Böyle vites boştayken sağa sola hareket etmemesi ilk defa başıma geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 08, 2016, 11:18:22 »
@Tuna KEMALİ (28837) Manuellerde 80 bin civarı değişmesi lazım öncelikle şanzıman yağına baktırmanı tavsiye ederim. Aracın hızlanmasında sorun var mı? yüksek devir geç hızlanma gibi belirtiler varsa baskı-balata da bitme eğilimindedir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 08, 2016, 11:21:49 »
@Tuna KEMALİ (28837) Manuellerde 80 bin civarı değişmesi lazım öncelikle şanzıman yağına baktırmanı tavsiye ederim. Aracın hızlanmasında sorun var mı? yüksek devir geç hızlanma gibi belirtiler varsa baskı-balata da bitme eğilimindedir.

En kısa zamanda servise de gideceğim. Yüksek devir olup hızlanmada sorun hiç dikkatimi çekmedi ya da debriyaj hiç titrertme yapmıyordu. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim, servise gittikten sonra sonucu burdan bildiririm.