Gönderen Konu: Trafik sigortasında önemli değişiklik!  (Okunma sayısı 1074 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Trafik sigortasında önemli değişiklik!
« : Şubat 08, 2016, 09:08:38 »
Sigorta değilde haraç galiba bundan sonra.

Kusurlu sürücüye trafik sigortasından tazminat ödenmeyecek, sigorta şirketleri herhangi bir nedenden dolayı tazminat ödese bile sigortalı kişiden ya da yakınlarından talep edebilecek. Hazine Müsteşarlığı, 2015 Haziran ayında uygulamaya giren trafik sigortasının genel şartlarında değişiklik yaptı ve yeni düzenleme geçen hafta Resmi Gazete'de yayınlandı.

YENİ UYGULAMA NELER GETİRİYOR?

* Sürücü kendi kusurundan dolayı kaza yapıp, vefat ederse, mahkemeler tazminata hükmetse bile sigorta şirketlerine, ödedikleri tazminatı mirasçılardan talep etme hakkı getirildi.

* Kazanın, trafik kurallarının ağır ihlali sonucu oluşması halinde sigorta şirketleri, ödedikleri maddi ve bedeni tazminatları sürücülerden talep edebilecek.

* Sigorta şirketleri ödedikleri tazminatları, sadece kazaya neden olan kusurlu sürücüye rücu edebilecek.

Kaynak : http://ekonomi.haber7.com/turkiye-ekonomisi/haber/1785332-trafik-sigortasinda-onemli-degisiklik
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Toyota Club Türkiye

Trafik sigortasında önemli değişiklik!
« : Şubat 08, 2016, 09:08:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Trafik sigortasında önemli değişiklik!
« Yanıtla #1 : Şubat 08, 2016, 09:13:51 »
Bu konuya kısmen değinmiştik Mehmet. Özellikle rücu meselesinde "trafik kuralı ihlali" "ağır kusur" olarak değiştirilmesi nispetten iyi oldu. Eski hali tam bir faciaydı.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 08, 2016, 10:32:23 »
Bu kadar saçmalıkta olmaz ki abi :D insanın gülesi geliyor. O zaman sigorta yaptırmayalım madem kaza sonrası para vermeyecek :). Zaten fiyatlar uçtu gidiyor
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 08, 2016, 10:49:57 »
Ağır kusur tekrardan tanımlanmalı, ağır kusur diyorlar kimsenin bildiği yok. Expere bırakılmamalı bu ağır kusur olayı.
Ağır kusur tam anlamıyla ifade edilirse trafik daha düzene girer diye düşünüyorum. Kırmızı ışık  ters şeritten yol kısaltma. Şu an Erzurumdayım yollar o kadar karlı ki.ihtimal vermediğiz yoldan birisi tersten geliyor. Arabayı durdurmak ayrı bir dert, tersten gelene çarpmamak içten bile değil. Tanımlanırsa biraz düzene girer.
Şayet 1bin lira sigorta ödediğimden beri trafikte kendime çekidüzen verdim. Özellikle hız limitleri uyuyor ve sakin kullanıyorum. Sıkıntı herkesin faiş fiyattan nasibini alması.Sigorta şirketleri bunları yine fırsata çevirmemeli. Önüne geleni ağır kusurlu ilan edilirler.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 08, 2016, 10:56:47 »
Ağır kusur kavramının ucu açık, burada problemler çıkabilir. Ağır kusur konusunda yapılan yorum ve bazı yargıtay kararlarının yer aldığı yazı ekte, okursak faydası olacaktır. Hukukçu olan arkadaşlarımız da değerlendirmede bulunursa iyi olacaktır.

http://www.tazminathukuku.com/arastirma-yazilari/sigortacinin-isletene-rucu-hakki.htm
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 08, 2016, 11:06:39 »
ağır kusurlu-hatalı sürücü kaza yapıp vefat ederse mirasçıdan para almak kanuna aykırı. ceza suçu işleyene verilir. ailesinin ne suçu var ? bu madde kanuna aykırı bilginiz olsun.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 08, 2016, 11:13:32
yüksek hız, alkol-uyuşturucu kullanıp araç sürmek, istihap hattinden fazla yolcu taşımak, muayenesiz araç kullanmak, yarış yapmak, bilerek kaza yapmak.  ağır kusurlar.

kırmızıda geçmek ağır kusur değildir.  kural ihlalidir.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • merhaba toyota ailesi
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '15
  • 11 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 09, 2016, 14:27:33 »
Ağır kusur tekrardan tanımlanmalı, ağır kusur diyorlar kimsenin bildiği yok. Expere bırakılmamalı bu ağır kusur olayı.
Ağır kusur tam anlamıyla ifade edilirse trafik daha düzene girer diye düşünüyorum. Kırmızı ışık  ters şeritten yol kısaltma. Şu an Erzurumdayım yollar o kadar karlı ki.ihtimal vermediğiz yoldan birisi tersten geliyor. Arabayı durdurmak ayrı bir dert, tersten gelene çarpmamak içten bile değil. Tanımlanırsa biraz düzene girer.
Şayet 1bin lira sigorta ödediğimden beri trafikte kendime çekidüzen verdim. Özellikle hız limitleri uyuyor ve sakin kullanıyorum. Sıkıntı herkesin faiş fiyattan nasibini alması.Sigorta şirketleri bunları yine fırsata çevirmemeli. Önüne geleni ağır kusurlu ilan edilirler.
Barış bey geçen hafta Erzurum'a geldim.4 gün kaldım.Yol-iş sendikasının misafirhanesine gitmek için şehir içinde 15 tur attım :)
Yolu bilmiyorum ve her sorduğum kişi farklı bir tarif yaptı.Google amcanın yol tarifide ayrı bir faciaydı.Ters şeride mi girmedim,telaştan kırmızı ışıktan mı geçmedim :)
Ama inanın suç benim değildi.Erzurum büyük şehir ve kafalarına göre kurallar koymuşlar.Bir yabancının orda araba sürmesi çok büyük bir marifet :)
Allah size de büyük kolaylık versin.GPS bile çözemedi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 09, 2016, 16:32:50 »
Barış bey geçen hafta Erzurum'a geldim.4 gün kaldım.Yol-iş sendikasının misafirhanesine gitmek için şehir içinde 15 tur attım :)
Yolu bilmiyorum ve her sorduğum kişi farklı bir tarif yaptı.Google amcanın yol tarifide ayrı bir faciaydı.Ters şeride mi girmedim,telaştan kırmızı ışıktan mı geçmedim :)
Ama inanın suç benim değildi.Erzurum büyük şehir ve kafalarına göre kurallar koymuşlar.Bir yabancının orda araba sürmesi çok büyük bir marifet :)
Allah size de büyük kolaylık versin.GPS bile çözemedi :)
:rofl: :)
Hüseyin bey beni anlamışssınızdır az çok. Siz bide hafta sonuna geldiyseniz O karmaşının üstüne tam trafiğin içine düşmüşssünüzdür. Zaten  hafta sonu çok işim olmadığı sürece Caddeye çıkmıyorum. Daha tenha yollar var onları kullanıyorum. Trafikteki sorun bütün büyük şehirlerde var diyebilirim. Şehirde araç sayısının artması alt yapının karşılaması büyük sorun.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)