Gönderen Konu: Led yapımı iç aydınlatma  (Okunma sayısı 7503 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Çıkarım senle Her yola TOYOTA
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 105000
  • Model Yılı: '05
  • 20 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: Led yapımı iç aydınlatma
« Yanıtla #20 : Mart 05, 2016, 15:14:57 »
çok güzel çalışma olmuş. tebrik ediyorum. kapı kollarındaki çalışmayı nasıl yaptınız. anlatırsanız belki yapabiliriz.
kapı kollarını yapabilmek için pandizotları söktüm.  taş kesme makinesi ile (ince) kapı kollarının açma yuvasına şerit şeklinde kanal açıldı. daha sonrasında şeffaf pleksiyi bu kanala göre ayarlama yaparak kestim. biraz uzun kestim. uzun olan yerine delik açarak led lambayı yerleştirdim. hepsi bu kadar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 05, 2016, 15:14:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat TOYOTA'lıya güzel
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '00
  • 78 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 05, 2016, 16:56:53 »
İlk defa gördüğüm bi çalışma.. gayet güzel olmuş.. Tebrikler
1-1996 XEİ Corolla (150.000-190.000)
2-2005 1.6 Terra HB Corolla (100.000-135.000)
3-2000 1.6 Terra Corolla (120.000-Halen Kullanımda)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Fenerbahçe Aşığı -Sevdalısı
  • Kilometre: 60
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 06, 2016, 09:27:26 »
Bu yeni kasalara da uygulanabılır mı ? ve tam çözemediğim olay delme gibi işlemler var mı. aracın orjinalliğini bozan bir durum falan ?
Çalışma on numara olmuş. orj. bozulmazsa ve maliyeti uygunsa bende boyle bişey yapmak isterdim.
Toyota Corolla 2013 1.4-D4 Premium M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mayıs 06, 2016, 09:44:42 »
Bu yeni kasalara da uygulanabılır mı ? ve tam çözemediğim olay delme gibi işlemler var mı. aracın orjinalliğini bozan bir durum falan ?
Çalışma on numara olmuş. orj. bozulmazsa ve maliyeti uygunsa bende boyle bişey yapmak isterdim.
merhabalar. maliyet düşük. maksimum parçalar 100 tl yi bulmuyor. kapı kollarının mevcut olduğu plastik kaplamaya görünmeyecek şekilde 1 mm eninde 2 cm boyunda bir kanal açılıyor sadece. orjinallik bir tek böyle bozulur. görünmediği yerde olduğundan dolayı sıkıntı olmuyor. aydınlatmanın olmasından dolayı bu göz ardı edilebilir. şık duruyor. akşam aracı kullanmak istiyorum sürekli :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Fenerbahçe Aşığı -Sevdalısı
  • Kilometre: 60
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 06, 2016, 10:05:48 »
merhabalar. maliyet düşük. maksimum parçalar 100 tl yi bulmuyor. kapı kollarının mevcut olduğu plastik kaplamaya görünmeyecek şekilde 1 mm eninde 2 cm boyunda bir kanal açılıyor sadece. orjinallik bir tek böyle bozulur. görünmediği yerde olduğundan dolayı sıkıntı olmuyor. aydınlatmanın olmasından dolayı bu göz ardı edilebilir. şık duruyor. akşam aracı kullanmak istiyorum sürekli :)
Anladım İnş. bende yaptırabilirim babama bunu. orjinalle kafayı yemıs durumda onun harıcınde hersey serbest (: teşekkürler. keyifli sürüşler (:
Toyota Corolla 2013 1.4-D4 Premium M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mayıs 11, 2016, 14:05:57 »
Anladım İnş. bende yaptırabilirim babama bunu. orjinalle kafayı yemıs durumda onun harıcınde hersey serbest (: teşekkürler. keyifli sürüşler (:
inşallah hayırlısı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110000
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 11, 2016, 19:33:15 »
kapı kollarını yapabilmek için pandizotları söktüm.  taş kesme makinesi ile (ince) kapı kollarının açma yuvasına şerit şeklinde kanal açıldı. daha sonrasında şeffaf pleksiyi bu kanala göre ayarlama yaparak kestim. biraz uzun kestim. uzun olan yerine delik açarak led lambayı yerleştirdim. hepsi bu kadar.

aslında fazla zor bir iş değil zaman ayırmak gerekli

Mesaj Birleştirildi: Şubat 07, 2016, 20:42:56
teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Şubat 07, 2016, 23:21:49

merak edenler için kapı kolunun alt kısımdan çekilmiş hali. şerit halindeki pleksiyi görebilirsiniz.
elinize sağlık  :tamam:
mümkünse daha yakından alttan çekebilirmisiniz? birde pleksi dediğiniz ürün pleksiglass olarak satılan şeffaf plaka olsa gerek, oraya nasıl yapıştırdınız? zahmet olacak ama tarif ederseniz sevinirim. ledi yapıştırmak için pleksiye delik açtığınız uzun olan yeri anlayamadım   ::)
AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mayıs 13, 2016, 11:21:18 »
elinize sağlık  :tamam:
mümkünse daha yakından alttan çekebilirmisiniz? birde pleksi dediğiniz ürün pleksiglass olarak satılan şeffaf plaka olsa gerek, oraya nasıl yapıştırdınız? zahmet olacak ama tarif ederseniz sevinirim. ledi yapıştırmak için pleksiye delik açtığınız uzun olan yeri anlayamadım   ::)
merhabalar. fotoğrafta gördüğünüz pleksiye erkek kanal açtım. direk deliğe uygun bir şekilde oldu. fazlalık kısmıda görünmeyecek üst kısımda kaldı. bu sayede yapıştırmada sorun olmadı ve silikon ile yapıştırdım. led ampulüde üzerine silikonlayarak ışığın yayılmasını sağladım.