0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar iyi günler aracımın 80.000 km bakımı geldi. 2011 corolla d4d aracımın ilk defa bakımını dışarıda yaptıracağım. Servisten orjinal hava filtresi, yağ filtresi, mazot filtresi, polen filtresini aldım. Araca ilk günden beri kendim aldığım Castrol edge 0-30 yağ koydurmuştum aynı şekilde Onuda temin ettim. Ancak 80.000km bakımında fren hidroliği ve şanzıman yağı değişimide yapılması gerekli. Toyota serviste şanzıman için SAE 75w (LV API GL-4) yağ kullanıyor. Hidrolik için ise SAE j1703 Dot3 yada SAE J1704 Dot 4 hidrolik kullanıyormuş. Şimdi bu yağlarıda servisten mi almalıyım yoksa dışarıdan daha kaliteli ve uygun fiyatlı tavsiye edebileceğiniz marka varmıdır onu danışmak istedim. Benim için kalite ve araca zarar vermemesi en kritik konudur tavsiyelerinizi bekliyor iyi günler diliyorum.
Ben de ne hidrolik değiştim, ne şanzıman yağı . Araç daha 64.000 km'de ama 2007 model. Değişmem gerek mi? Ben ustaya sordukça "gerek yok." dedi. Motor soğutma suyu da değişmedi. Lpg takılırken yarım litre, su pompası değişirken de çeyrek litre kayıp oldu. onların yerine pembe antifriz ekledim o kadar. Bunun değişmesi art mı? Hidrolik, fren yağında dot4 alınması daha iyi olabilir. O daha üst model sanırım.
Arkadaşlar toyota 2011 d4d ler için hem mmt hemde düz şanzımanlarda;Toyota LV API GL-4 Önerilen viskozitesi SAE75W kitapcıkta yağ öneriliyorarkadaşlar bu ürünün karşılığı yağ tam olarak hangisidir.castroldeCASTROL SYNTRANS FE 75WCASTROL SYNTRANS V FE 75W-80CASTROL SYNTRANS Z LONGLIFE 75W-80bunlar yakın görünüyor hangisi tercih edilmeli veya orjinal toyota yağ harici başka muadil yağ önerisi olan varmı teşekkür.
herkese merhaba,2008 dizel mmt şanzıman corolla aracım var. şanzıman yağını değitirmek istiyorum. yetkili servis 270 TL yağ 70 TL işçilik 340 tl maliyet çıkardı.yağı kendim alıp bir ustaya yaptırmayı düşünüyorum. Hangi yağı kullanmalıyım, yardımcı olur musunuz?iyi akşamlar.örnek bulabildiğim;https://www.castrol.com/tr_tr/turkey/products/car/automatic-transmission-fluids/castrol-atf-multivehicle.html